3 boekentips voor een gezonde levensstijl in 2017!

We zitten in de decembermaand, overal waar je komt word je er aan herinnerd. Lichtjes in en rondom de huizen, overal kerstmuziek, kerstbomen in de straten en alles is mooi versierd. Zaterdagavond is het alweer kerstavond en anderhalve week later zitten we in januari 2017. Wat gaat het snel, het jaar is alweer bijna om.

Goede voornemens voor 2017

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook goede voornemens. Heb jij je lijstje al klaar? Stoppen met roken, gezonder eten, afvallen, meer lichaamsbeweging, minder snoepen, meer met vrienden afspreken?

Lekker cliché allemaal, haha. Maar nooit verkeerd om eens te bekijken wat je beter zou kunnen doen of wat je zou willen veranderen in je leven 😉

Ik heb ook een goed voornemen! Ik wil me meer gaan richten op gezonde voeding in 2017. Al ruim een jaar ben ik bezig met mijn gezonde levensstijl, maar nu ga ik nog een stapje verder.

Het kan absoluut geen kwaad om eens uit te proberen wat gezonde voeding met je doet. Wat heb je te verliezen? Het kan er alleen maar beter op worden.

Binnenkort krijg ik hier begeleiding in, twee weken terug heb ik bloed laten prikken om me te laten testen op voedselintoleranties. Zodra hier de uitslagen van binnen zijn ga ik met mijn kPNI therapeut de mogelijkheden bekijken, zodat ik alleen nog maar eet wat goed voor mij is. Om te ervaren wat dit met mij doet.

Gezonde levensstijl

Maar genoeg over mij! Goede voeding is belangrijk en als gezond eten, afvallen, minder snoepen of iets in die richting jouw goede voornemen is, dan moedig ik dat zeker aan. Iedereen heeft baat bij een gezonde levensstijl maar zeker als je last hebt van pijnklachten en weinig energie hebt is het belangrijk om te letten op je voeding. Dit kan al een heel aantal klachten verminderen!

gezond-leven-keuze-fibromyalgieblog

Gezond hoeft niet moeilijk te zijn

Als we denken aan gezond eten, denken we vaak ook aan een heleboel complexe recepten en onbekende ingrediënten, waardoor de stap om gezond te gaan eten groter is dan nodig. Het hoeft namelijk niet zo moeilijk te zijn! (Anders had ik het ook nooit volgehouden, zo’n ster in de keuken ben ik namelijk niet! Haha ;))

Het is belangrijk dat gezond eten leuk wordt, zodat je er je gewoonte van kunt maken. Op die manier is het makkelijker vol te houden en  kun je echt gaan ervaren wat het met je doet.

3 Boekentips voor een gezonde levensstijl 2017!

Om je een handje te helpen heb ik 3 boekentips voor je, deze receptenboeken zijn voorzien van eenvoudige en gezonde recepten. De eerste stap om gezonder te gaan eten kun je eenvoudig maken door een kookboek aan te schaffen met gezonde recepten!

1. Het grote zónder pakjes en zakjes kookboek

Auteur: Karin Luiten

De titel van dit boek zegt het al, alle recepten in dit kookboek zijn vrij van pakjes en zakjes! Je vindt in dit boek alle populaire kant-en-klaar gerechten die je in de supermarkt kunt vinden, maar dan zonder pakjes en zakjes. Je maakt al die heerlijke gerechten helemaal zelf met gezonde ingrediënten.

kookboek-zonder-pakjes-zakjes-gezonde-levensstijl

Herkenbare recepten

In dit kookboek staan eenvoudige en herkenbare recepten zoals rode kool met appel, nasi goreng, pindakaas, erwtensoep en spaghetti carbonara. Er staan recepten in voor soep, saus, aardappels, salades, pasta, vlees, vis, vega, toetjes, gebak en broodbeleg en meer.

Het kookboek is enorm uitgebreid en bestaat uit 248 pagina’s. Er is dus genoeg variatie en genoeg keuze. De recepten zijn vrij van suikers en smaakversterkers en geschreven voor 4 personen.

Eenvoudig eten

Dit kookboek past perfect bij degene die graag eenvoudig eten, maar geen gebruik willen maken van pakjes, zakjes, suikers en bewerkte voeding. Door alleen al alle zakjes en pakjes te vervangen, leef je een heel stuk gezonder!

Dit boek kun je voor €24,95 bestellen bij Bol.com, je kunt het kookboek zelfs morgen al in huis hebben als je het voor 23.59 uur besteld!

2. FitChef

Auteur: Mark van Oosterwijck

Het kookboek FitChef is geschikt voor mannen en vrouwen die gezonder willen leven. De recepten uit dit boek zijn ideaal voor degene die graag een gezonde levensstijl willen maar niet al te lang in de keuken willen staan. Je bent maximaal 30 minuten kwijt aan bereidingstijd, dus dat valt wel mee.

FitChef bevat 105 recepten voor ieder moment van de dag, die je helpen om fit te worden én te blijven, want dat is vaak nog het moeilijkste. De recepten zijn vrij van suiker, en bestaan vooral uit verse, onbewerkte ingrediënten.

Tips en informatie

In dit kookboek staan niet alleen recepten, maar ook nuttige tips, informatie en antwoorden op de veel gestelde vragen, zoals: hoeveel moet je eten? Hoe ga je een hongergevoel tegen? Hoe herken je suiker?

De informatie is eenvoudig maar duidelijk geschreven zodat het voor iedereen te begrijpen is. Op deze manier kun je gezond eten nog eenvoudiger in de praktijk brengen.

Kookfboek-Fitchef-gezonde-levensstijl-open

Wil jij gezonder eten met makkelijke recepten en duidelijke informatie? Dan is het kookboek FitChef zeker een aanrader! Je kunt dit boek voor €37,95 bestellen en het wordt gratis verzonden.

3. 101 Paleo Recepten

Auteur: Mitchel van Duuren

In de Verenigde Staten is het al enorm populair, maar ook in Nederland beginnen steeds meer mensen aan het Paleo dieet. Of beter gezegd de Paleo leefstijl. Maar wat is Paleo eigenlijk en waar is het goed voor? Daar zal ik je wat meer over vertellen.

kookboek-101-paleo-gezonde-levensstijl

Back to basic

Bij het Paleo dieet gaat het om de eetgewoonten van onze voorouders, in de tijd dat mensen nog moesten jagen op hun eten. Ze maakte dus geen gebruik van bewerkte voeding maar aten alleen datgeen wat de natuur ter beschikking heeft, denk aan groente, fruit, vis en vlees. Ze hadden simpelweg niets anders!

Bij de Paleo leefstijl ga je dus ‘back to basic’. De recepten zijn vrij van granen, melkproducten, peulvruchten, suiker en bewerkte producten.

Meer energie dan ooit

Mitchel van Duuren, schrijver van dit boek en eigenaar van het bedrijf Foodie is dit Paleo dieet gaan volgen toen hij in 2012 in Amerika rondtrok. Al gauw had hij meer energie dan ooit en de kilo’s vlogen eraf. Dit maakte hem zo enthousiast dat hij het bedrijf Foodie is gestart, om op deze manier Paleo ook in Nederland bekend te maken. Er zijn ondertussen al enorm veel mensen die het Paleo dieet volgen, met succes.

Simpele recepten

Wil jij ook graag een Paleo levensstijl en genieten van datgeen wat de natuur ons biedt? Dan is het receptenboek 101 Paleo Recepten ideaal. Je kunt dit kookboek nu nog bestellen voor €27,- (i.p.v. 37,-)! Er staan recepten in voor het ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes, desserts en smoothies én ze zijn gemakkelijk te bereiden. (Pluspunt!)

15 minuten Paleo

Wil jij er zeker van zijn dat je niet te lang bezig bent met het koken van Paleo gerechten? Dan is er ook het receptenboek 15 Minuten Paleo! Alle recepten uit dit boek zijn in 15 minuten te bereiden, ideaal!

gezonde-levensstijl-boekentips-hart

Goede start in 2017

Deze kookboeken kunnen je helpen om een gezonde levensstijl te creëeren in 2017. Als je al langere tijd van plan bent om gezond te gaan eten of je levensstijl te veranderen, raad ik je aan daar niet langer mee te wachten.

Goede voeding is belangrijk en als gezond eten, afvallen, minder snoepen of iets in die richting jouw goede voornemen is, dan moedig ik dat zeker aan.

Je kunt zelf bekijken welke manier bij jou past; ga je voor de eenvoudige herkenbare recepten zonder pakjes en zakjes, ga je back to basic en geniet je van datgeen wat de natuur te bieden heeft met Paleo of kies je toch voor een dik kookboek met simpele recepten om je weer wat fitter te voelen? Het is belangrijk dat je iets kiest wat bij je past, op deze manier kun je het ook makkelijker volhouden.

Het kan absoluut geen kwaad om eens uit te proberen wat gezonde voeding met je doet. Wat heb je te verliezen? Het kan er alleen maar beter op worden. 😀

Met welk kookboek ga jij van start in 2017?


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie