47 affirmaties voor een fijner en positiever leven

Positieve affirmaties kunnen je helpen om je daadwerkelijk lekkerder in je vel te zitten. Wanneer je een chronische ziekte hebt, zoals fibromyalgie, kan het voorkomen dat je gedachten voornamelijk gericht zijn op de negatieve dingen in het leven. Het uitspreken van positieve affirmaties kan ondersteuning bieden om weer vertrouwen te krijgen in jezelf en in je lichaam. Het kan je zelfvertrouwen vergroten en ervoor zorgen dat je weer wat positiever naar het leven en jezelf kunt kijken.

47 affirmaties voor een fijner en positiever leven

Om je wat inspiratie te geven wat voor affirmaties je kunt gebruiken heb ik er 47 voor je opgeschreven. Pik er een aantal uit die jou aanspreken en schrijf ze (iedere dag opnieuw) op en/of spreek de affirmaties regelmatig hardop uit. Herhaling is het allerbelangrijkste. Doordat jij regelmatig positieve affirmaties uitspreekt of denkt zullen er nieuwe verbindingen gelegd worden in je hersenen. Je onderbewuste raakt overtuigd van je gedachten en woorden waardoor jij je daadwerkelijk beter zult gaan voelen.

47 positieve affirmaties:

 1. Alles wat ik nodig heb zal op mijn pad komen
 2. Ik ben goed zoals ik ben
 3. Ik mag er zijn
 4. Er zijn altijd mogelijkheden
 5. Ik heb altijd een keuze
 6. Ik ben gelukkig
 7. Fouten maken mag, hier kan ik van leren
 8. Ik heb energie in overvloed
 9. Ik ben trots op mezelf
 10. Het is absoluut mogelijk om van mezelf een gelukkig mens te maken
 11. Mijn leven is ook met fibromyalgie de moeite waard
 12. De allerbelangrijkste persoon in mijn leven ben ikzelf
 13. Ik zie er goed uit
 14. Ik ben gezond
 15. Voor ieder probleem is een oplossing
 16. Ik ben omringd met positiviteit
 17. Ik luister naar mijn lichaam en doe wat nodig is
 18. Iedere stap die ik zet is er één, hoe groot of klein ook en hier ben ik trots op
 19. Ik mag mijn emoties uiten
 20. Ik hou van mezelf
 21. Alle negatieve emoties, gevoelens en gedachten laat ik los
 22. Ik zit vol zelfvertrouwen
 23. Iedere dag ben ik op elk vlak sterker, gezonder en wijzer
 24. Ik ben het waard om van te houden
 25. Ik omring mezelf met liefde
  “Ook al geloof je het zelf misschien nog niet helemaal, je onderbewuste doet dit wel. Blijf positieve affirmaties daarom herhalen, herhalen, herhalen!”
 26. Iedere nacht slaap ik rustig en heb ik de mogelijkheid me helemaal op te laden
 27. Ik kan goed omgaan met veranderingen, ze bieden me nieuwe kansen
 28. Ik trek alleen positieve en fijne dingen naar me toe
 29. Mijn leven is vol positiviteit en geluk
 30. Ik ben sterk en krachtig genoeg om fibromyalgie te accepteren
 31. Ik ontmoet mensen waarvan ik mag leren
 32. Morgenvroeg wordt ik volledig uitgerust en met een goed gevoel wakker
 33. Ik mag mijn gevoelens en gedachten uitspreken
 34. Ik ben dankbaar voor alles in mijn leven
 35. Alles gebeurt altijd op de juiste plaats en op de juiste tijd
 36. Ik kan probleemoplossend denken en leer van moeilijkheden
 37. Alles gebeurt met een reden
 38. Mijn lichaam is zowel fysiek als mentaal helemaal gezond
 39. Ik vertrouw in mezelf en op mezelf
 40. Iedere dag gaat het beter met me, zowel mentaal als lichamelijk
 41. Mijn lichaam heeft alleen nog maar behoefte aan gezonde voeding
 42. Ik ben geduldig en vertrouw erop dat alles op tijd naar mij toe komt
 43. Ik geloof in mezelf
 44. Deze nieuwe uitdaging ga ik vol overtuiging aan omdat ik weet dat ik het kan
 45. Ik hou van mijn lichaam, ik ben precies goed zoals ik ben
 46. Omdat ik straal van binnen en van buiten word ik gezien door anderen
 47. Ik ben fit en in staat om voldoende te bewegen

Weetje wat het leuke is, je hoeft niet meteen overtuigd te zijn van hetgeen wat je opschrijft, denkt of zegt. Het voelt in het begin wellicht onwennig maar uiteindelijk zul je jezelf gaan geloven en overtuigd raken. Daarnaast kan je onderbewustzijn geen onderscheid maken tussen oprechte gedachten en affirmaties. Ook al geloof je het zelf misschien nog niet helemaal, je onderbewuste doet dit wel. Blijf positieve affirmaties herhalen!

Herhaling, herhaling, herhaling…

Herhaling is ’the key’ en als je dit blijft doen, zul je uiteindelijk gaan geloven in je eigen woorden. Doordat je de affirmaties dan overtuigd kunt uitspreken zullen ze ook sneller manifesteren. Want hoewel je onderbewuste geen onderscheid kan maken, gaat het wel sneller als je zelf geloofd in wat je zegt. Door je meer te richten op positiviteit zal het steeds makkelijker worden om stress en negativiteit los te laten.

Dit is mijn advies:

Begin gewoon en kijk wat dit met je doet. Probeer een vast moment op de dag te plannen om even stil te staan bij positieve affirmaties; schrijf ze op, herhaal ze in gedachten of spreek ze (in de spiegel) uit. Je kunt dit bijvoorbeeld ’s morgens doen tijdens of na je ontbijt (zoals ik doe) of ’s avonds om je dag af te sluiten. Dit is maar net wat jij het fijnste vindt.

Als je er een gewoonte van maakt, zul je het ook daadwerkelijk volhouden hier iedere dag mee bezig te zijn. Daarnaast kun je zo ook sneller profiteren van de voordelen van positieve affirmaties. 🙂

Tip: Onderstaand boekje ‘Machtige Gedachten’ bevat 356 positieve affirmaties die je meer inzicht kunnen geven in jezelf en je helpen om positief te blijven.

 

Welke affirmatie neem jij mee voor vandaag? Laat het me weten! Ik ben benieuwd 🙂


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

1 gedachte over “47 affirmaties voor een fijner en positiever leven”

 1. Heel tof ga ik zeker toepassen ook al ben ik al positief ingesteld .Ik heb fybro en ja het zal nooit verdwijnen dus er mee leren keven

  Beantwoorden

Plaats een reactie