5x beste massage apparaat voor ontspanning en pijnverlichting

Als de pijn toeneemt vind ik een massage erg fijn. Hiervoor kun je natuurlijk naar een masseur gaan, maar door onverwachte pijn zit een paar dagen wachten er niet altijd in en daarnaast is het vaak erg prijzig. Een massage apparaat is daarom voor mij een goede uitvinding. Omdat ik weet dat ik niet de enige ben voor wie een massage apparaat een goede uitkomst biedt, deel ik graag een overzicht met 5 beste massage apparaten die je lekker thuis kunt gebruiken.

5 Massage apparaten voor ontspanning en pijnverlichting

Ik ben opzoek gegaan naar massage apparaten die én goed werken, én niet te duur zijn zodat het ook haalbaar is om zo’n apparaat in huis te halen.

Maar wellicht is het handig als ik eerst wat uitleg geef over verschillende soorten massage apparaten zodat je ook weet wat het beste bij jou past.

 • Klopmassage: Dit is een manier van masseren waarbij het kloppen van de vingertoppen of handen geïmiteerd wordt. In veel gevallen wordt deze vorm van massage als intensief ervaren. Klopmassage zorgt ervoor dat spieren minder stijf zijn en daarbij verbetert het de bloedcirculatie.
 • Vibratie massage: Deze manier van masseren is gebaseerd op – zoals het woord al zegt – vibratie. Het is een rustige en zachte massage middels trillingen wat er voor zorgt dat de bovenste laag van het weefsel en de spieren goed worden behandeld. Het zorgt voor ontspanning, vermindert stijfheid in de spieren en stimuleert de bloedcirculatie.
 • Rolmassage: Bij een rolmassage wordt vaak gebruik gemaakt van roterende massagekoppen. De bloedsomloop en het weefsel wordt hierdoor gestimuleerd wat er voor zorgt dat verkrampingen en een slechte doorbloeding worden aangepakt. Tegelijkertijd zorgt deze vorm van massage voor een rustgevend en ontspannend gevoel.
 • Shiatsu massage: Deze vorm van massage imiteert het apparaat de handen, handpalmen en duimen tijdens een normale massage en wordt vaak als intensief ervaren. De massagekoppen zorgen ervoor dat de diepere lagen van de spieren en het weefsel worden gemasseerd. Het is erg gunstig bij nek- en rugklachten en vermindert stijfheid van de spieren. Tegelijkertijd biedt het ontspanning en kan het stress verminderen.

Medisana ITM Intensieve – Massageapparaat

Type massage: klopmassage

Zo’n zelfde massage apparaat heb ik ooit van mijn chiropractor mogen lenen en beviel me erg goed. De twee knoppen voeren de massage uit, de intensiteit van de massage kun je zelf instellen. Wat een voordeel is, is dat het werkt met infrarood. De massagekoppen worden dus warm wat zorgt voor extra ontspanning en een goede doorbloeding waardoor de dieper gelegen spieren ook losgemaakt worden.

Er zitten twee verschillende koppen bij, voor acupressuur en puntmassage.

Voordelen:

 • Intensiteit is zelf te bepalen
 • Dankzij infrarood nog meer ontspanning

Nadelen:

 • Het apparaat moet je vasthouden wat zwaar kan zijn
Bekijk de Medisana ITM Intensieve >>

Electric Massage Pillow

Type massage: Rolmassage

Dit massage apparaat is een soort kussen waar je tegenaan kunt zitten. De 4 bewegende bollen in het apparaat zorgen voor een prettige massage. Daarnaast beschikt dit apparaat over verwarmde massageknoppen wat dus inhoudt dat het lekker warm wordt wat zorgt voor een diepere ontspanning.

Als je je rug wilt masseren kun je het kussen achter je zetten tegen een leuning van bijvoorbeeld een bank of stoel, met de riem aan de achterkant van het apparaat kun je het vastmaken aan een stoel. Hierdoor kun je lekker ontspannen gaan zitten terwijl je pijnlijke spieren gemasseerd worden. Maar je kunt het ook op bed leggen en er met je nek op gaan liggen. Je kunt het apparaat voor het hele lichaam gebruiken.

Voordelen:

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Mogelijk om in de auto te gebruiken
 • Verwarmde massageknoppen

Nadelen:

 • Geen keuze in intensiteit
Bekijk het Electric massage pillow  >>

Solis Wellness 246 – Nek Massageapparaat

Type massage: Shiatsu massage

Massage apparaat

Voor degene die vaak last hebben van een stijve, pijnlijke nek is dit apparaat erg geschikt. Je kunt het gemakkelijk in je nek leggen terwijl je bijvoorbeeld tv kijkt of een boek leest. Het massage apparaat beschikt over twee massagekoppen en heeft tevens een warmte functie voor meer ontspanning.

De lussen die aan het nekstuk vast zitten kun je gebruiken om je handen of armen in te laten rusten, tegelijkertijd kun je hiermee te intensiteit van de massage verhogen door er wat druk op uit te oefenen.

Voordelen:

 • Beschikt over warmtefunctie
 • Intensiteit kun je zelf bepalen met de lussen

Nadelen:

 • Kan niet voor het hele lichaam gebruikt worden
Bekijk dit nekmassage apparaat >>

Beurer MG16 – Mini massage

Type massage: Vibratiemassage

Massage apparaat

Voor iedereen die op zoek is naar een handig, compact massage apparaat om mee te nemen is dit product ideaal. Het is klein, licht en makkelijk in gebruik. De 3 massagekoppen met vibrerende functie zorgen voor een diepe, ontspannen massage. Wat een nadeel kan zijn is dat dit apparaat vastgehouden dient te worden, echter is dit door het gewicht (0,3 kg) niet zo’n probleem.

Het is ook een fijn apparaat om je door iemand anders te laten masseren als die optie er is. De ander hoeft alleen maar met het apparaat over het gewenste lichaamsdeel te gaan zonder zich verder in te spannen.

Voordelen:

 • Compact en licht van gewicht
 • Massagekoppen met vibrerende functie
 • Makkelijk mee te nemen

Nadelen:

 • Je moet het apparaatje vasthouden
 • Geen keuze in intensiteit
Bekijk de Beurer MG16 mini >>

Medisana Shiatsu MC812 – Massagekussen

Type massage: Vibratie massage, shiatsu massage

massage apparaat medisana m825

Dit massage apparaat met 4 roterende massagekoppen is ideaal voor degene met stijve, pijnlijk rugspieren. Je kunt het kussen op een stoel of bank zetten en erop gaan zitten. Met de afstandsbediening kun je selecteren of je: óf je onderrug gemasseerd wil hebben, óf je bovenrug, óf beide.

Ook kun je kiezen of je vibratie of infrarood wil inschakelen. Doordat je er gewoon op kunt gaan zitten is het extra ontspannend. Dankzij de autoadapter kan deze massagestoel ook in de auto gebruikt worden.

Voordelen:

 • Beschikt over warmtefunctie
 • Beschikt over infrarood
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen:

 • Groot van formaat
Bekijk het massagekussen >>

Massage apparaat

Wat voor jou het beste massage apparaat is is natuurlijk afhankelijk van wat je prettig vindt en wat je lichaam nodig heeft. Van ieder model wat hierboven beschreven is zijn weer verschillende varianten verkrijgbaar. Bij de aankoop van een massageapparaat is het belangrijk om goed naar de specificaties te kijken en iets uit te zoeken wat voor jou het fijnste is.

Hopelijk biedt bovenstaande lijst voor jou wat inspiratie en duidelijkheid zodat je een massage apparaat kunt vinden wat bij jouw behoefte aansluit.

Zelf heb ik altijd veel baat bij massage en vind ik het een prettige manier om stijfheid in mijn spieren te verminderen, pijn te verlichten en te kunnen ontspannen.

Maak jij regelmatig gebruik van een massage apparaat of ga je liever naar een masseur toe?


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie