Festival Reggae Geel: Leuk, vermoeiend & de moeite waard

De afgelopen dagen is het wat rustiger geweest op mijn blog en dat kan ik verklaren! Afgelopen weekend (vrijdag 5 aug en zaterdag 6 aug.) ben ik weer naar een festival geweest, dit keer naar Reggae Geel (België). Hier ben ik samen met mijn zus en beste vriendinnetje naar toe geweest; met de caravan! Het was super leuk, maar ook heel vermoeiend. Dus even de tijd nodig gehad om lekker bij te komen 🙂

Festival Reggae Geel: Leuk, vermoeiend & de moeite waard

De laatste weken gaat het lichamelijk minder goed met me, meer pijnklachten en erg moe. Wat hier precies de aanleiding voor is weet ik niet. Dit zorgde er wel voor dat ik me, ondanks mijn positieve instelling, toch wat druk maakte vooraf. Maar hier heb ik me ook telkens overheen proberen te zetten en mezelf gemotiveerd met positiviteit dat het allemaal goed zou komen en dat we een top festival zouden hebben samen!

Als je lichaam je vaak in de steek laat kan het moeilijk worden om hier nog positief over te zijn; maar het werkt. Je onderbewuste is continu bezig met jouw gedachtes en gevoelens, als jij positief durft te denken zul je al snel merken dat je je ook daadwerkelijk positiever voelt en dat dingen goed lopen. Omdat dat hetgeen is wat je uitstraalt, en wat je uitstraalt krijg je terug!

De dagen vooraf

De dagen voor het festival moest ik maandag, dinsdag en woensdag werken. Woensdag avond heb ik bij papa en mama thuis gegeten en daarna samen met mijn beste vriendin inkopen gedaan en de caravan ingericht.

Het was een erg leuke avond en we kwamen al gauw genoeg in de stemming voor vrijdag 🙂 Donderdag had ik de tijd om even uit te rusten en rustig aan mijn spullen in te pakken. ‘s Avonds met positieve gedachtes op tijd naar bed want vrijdag ging om 7.20 uur de wekker.

Dag van vertrek en eenmaal daar

Vrijdag ochtend ben ik positief opgestaan en ik had er zin in! Lekker 2 dagen naar Reggae Geel met twee meiden die ik lief heb en waar ik het altijd leuk mee heb. Even tijd om mijn hoofd te legen en te genieten van de muziek en gezelligheid.

Om 10.00 uur was ik bij mijn ouders, want zij zouden ons wegbrengen, samen met mijn zus en vriendin hebben we gezorgd dat we klaar waren om te gaan. en rond 12.00 uur/ 12.30 uur waren we op de camping. Laat het festival maar beginnen! 😀

Het zonnetje scheen gelukkig, en wij hadden ons gauw genoeg met een drankje op een stoeltje geplaatst. Lekker! Gelukkig konden we spelkaarten lenen van de buren, want die waren we zelf vergeten. Daarna begon het even te regenen maar in de caravan zaten we droog. De rest van het festival is het gelukkig ook droog geweest.

We zijn later in de middag naar het festival terrein gegaan en hebben genoten van een drankje en een dansje. De zon scheen weer lekker en de muziek klonk goed. Fijn om weer terug te zijn!

logo Festival reggae geel

Spieren als beton

Helaas had ik vrijdag al erg veel last van mijn lijf. Hele pijnlijke spieren en hoofdpijn. Toen we in het begin van de avond nog even naar de caravan zijn gelopen om ons om te kleden had mijn zus mijn nek, rug en schouders even gemasseerd, ze noemde mijn spieren ‘beton’.. En zo voelde het ook.

We hebben alle 3 even geslapen. Dat had me goed gedaan. Wat later op de avond zijn we weer naar het festival terrein gegaan om nog lekker te feesten! Tot ongeveer 2.00 uur zijn we op het festival terrein geweest. Daarna zijn we met z’n 3en weer terug gelopen om lekker te gaan slapen na een leuke, eerste dag!

Nieuwe dag, nieuwe kansen!

Zaterdagochtend werd ik eigenlijk best goed wakker. Ik had prima geslapen en mijn lijf viel me niets tegen. Mijn spieren waren stijfjes maar tegenover vrijdag voelde ik me een stuk beter! ‘s Middags hebben we een erg leuke middag gehad op de camping, samen met de buren.

Later op de middag heb ik nog even in de caravan geslapen en mijn zus en vriendin hadden lekker in de zon gelegen. We zijn pas ’s avonds  naar het festival terrein gegaan – wat  erg gezellig was geweest! We hebben samen veel gelachen en plezier gehad. Rond 1.30 uur zijn we weer naar de caravan gegaan om te gaan slapen.

Dag van vertrek

Zondag ochtend keek ik er toch wel naar uit om weer lekker naar huis te gaan. Papa zou ons rond 12.00 uur komen ophalen, maar het verkeer rondom het festival was helaas niet heel erg goed geregeld. Papa kon namelijk met geen mogelijkheid met de auto bij de caravan komen. Shit..

Er werd gezegd dat we tot 16.00 uur zouden moeten wachten, dan zou de grootste drukte wel weg zijn en gingen alle wegen weer open. Maar dat zagen mijn beste vriendin en ik niet zo zitten, wij wilde beide graag naar huis. We zijn dus maar gewoon gaan lopen en hebben iedereen die er uit zag als een medewerker het verhaal uitgelegd en gevraagd hoe mijn vader met de auto bij de caravan kon komen.

Na veel lopen, 20x keer ons verhaal uitleggen, veel onbegrip, leugenaar genoemd te worden en boze mensen is het ons gelukt! *Woehoee!* We hadden iemand van de organisatie gevonden die had geregeld dat papa via de artiesteningang door mocht komen om ons op te halen, hè hè.

Het duurde even, maar om 14.45 uur zaten wij in de auto richting huis. Eindelijk! 😀 Ongeveer een uur later waren we weer bij mijn ouders thuis. We hebben maar meteen samen de caravan opgeruimd en schoongemaakt, het kan maar klaar zijn!

Daarna was ikzelf eindelijk aan de beurt; een heerlijk warme douche, hmmm.. daar was ik wel aan toe. Mijn vriend was nog even naar mijn ouders gekomen, daar hebben we ‘s avonds nog gegeten en daarna lekker naar huis. Want thuis is het toch altijd het fijnste.

Home sweet home

Nu ik een paar dagen verder ben merk ik vooral dat mijn energie level nog niet helemaal op pijl is, de pijnklachten zijn gelukkig niet extreem, dat is weer een meevaller. Helaas ben ik wel al vanaf maandag misselijk na alles wat ik eet en zijn mijn darmen enorm van streek.

Darmklachten heb ik al jaren, maar toch merk ik dat voeding een enorme factor is om dit enigszins onder controle te houden. Maar dit trekt (meestal) na een paar dagen ook weer weg. Het eten op festivals is nou niet echt het aller beste eten, haha. Vaak is dit of erg vet, of bewerkt of vol met suiker, maar ach; dat is dan zo.

Ik ben allang blij om weer gewoon in mijn eigen bed te kunnen slapen! Het belangrijkste is dat we het enorm naar ons zin hebben gehad en hebben genoten op Reggae Geel.

Je moet er iets voor over hebben, toch? 😉

Hoe ga jij om met dingen die je graag wil, ook al vraagt het veel van je lijf? Laat het weten in een reactie!


Volg Fibromyalgieblog via Facebook, Instagram & YouTube

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Fibromyalgie leren accepteren is voor mij de sleutel geweest naar een leuker & fijner leven. Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie