Festival: Ik ben naar Paaspop geweest! Waar hield ik rekening mee?

Vanaf mijn 15e ga ik naar festivals en hier geniet ik enorm van. Vorig jaar merkte ik dat het me steeds minder goed af ging en veel last had van mijn lichamelijke klachten. Het laatste festival vorig jaar in de zomer heeft mijn moeder me uiteindelijk op kunnen halen omdat ik het niet meer volhield van de pijn.

Festival: Ik ben naar Paaspop geweest! Waar hield ik rekening mee?

Vorig weekend was het Pasen, en net zoals de afgelopen 2 jaar ging ik daar ook dit jaar weer naar toe met twee vriendinnen. Omdat het vorig jaar zo moeizaam ging op festivals maakte ik me de week van te voren best wel druk. Ik was bang dat ik het niet vol zou houden, bang om eerder naar huis te moeten gaan, bang dat mijn lijf me weer in de steek zou laten.

Twee dagen voor we naar Paaspop zouden gaan besefte ik dat ik mijn instelling moest veranderen. Door negatief te denken, is de kans veel groter dat het ook daadwerkelijk mis zou gaan. Mijn angsten heb ik aan de kant gezet voor weer een nieuwe uitdaging.

“Ik ga mijn passie niet opgeven door gedachtes die me bang maken. Nee, ik ben sterker dan dat!”

Voorbereidingen

Toen ik eenmaal bezig was met de voorbereidingen; inkopen doen, mijn tas inpakken en met mijn vriendinnen plannen aan het maken was over hoe laat we zouden gaan etc. merkte ik dat ik oprecht weer zin kreeg in het festival. We hadden het voordeel dat we een caravan konden lenen en we dus net wat meer comfort hadden (en heel veel spullen mee konden nemen ;)).

festival fibromyalgie paaspop Foto via: Pixabay

Voeding

Omdat voeding ook een grote rol speelt bij pijnklachten had ik gezonde koekjes gebakken om mee te nemen en groenten en fruit gekocht (komkommer, tomaatjes, worteltjes, bananen, druiven). Dit om toch wat vitaminen binnen te krijgen en verder heb ik gezorgd dat ik genoeg water en pijnstillers bij me had. Donderdagavond had ik al mijn spullen klaar gezet, zodat ik vrijdag zonder al te veel stressen van huis kon gaan. Vrijdag ochtend stond ik positief op en had erg veel zin om naar Paaspop te gaan. Nog steeds met de positieve gedachten dat het allemaal goed zou komen.

Eenmaal daar..

Net na de middag hadden we met onze caravan een mooi plekje op de camping. We hadden onze spullen in de caravan een plekje gegeven en de bedden opgemaakt. Toen dat eenmaal klaar was, was het tijd voor het eerste biertje. Proost!

Zaterdag aan het eind van de middag merkte ik dat ik steeds meer pijn begon te krijgen. In de avond ben ik tijdens een paar optredens aan de zijkant op een verhoging gaan zitten. Hierdoor kon mijn lijf even bijkomen en kon ik vooral mijn rug even wat rust geven. Uiteindelijk heb ik het toch nog de hele nacht volgehouden en heb ik het erg naar mijn zin gehad!

Lazy day

Zondag was onze ‘lazy day’. We waren alle drie erg moe en hebben ons tot laat in de middag vermaakt op het campingterrein, in onze caravan. Daarna zijn we nog richting het festivalterrein gelopen, om alweer van de laatste dag op Paaspop te genieten. Doordat ik de hele dag rustig aan had gedaan merkte ik duidelijk verschil in mijn lijf, de pijn was veel minder dan de dag daarvoor. Hierdoor heb ik oprecht kunnen genieten van de laatste avond/nacht op Paaspop!

Naar huis

Toen we zondag nacht weer in de caravan lagen was ik toch ook blij met de gedachten om weer lekker naar huis te gaan. Maandag ochtend werden we om half 11 alweer opgehaald om naar huis te gaan. Wat een fijn gevoel, om na 3 dagen festival te beseffen dat mijn angsten nergens voor nodig waren.

Top dagen

Als ik vooraf mijn instelling niet veranderd zou hebben, zou ik het waarschijnlijk niet zo leuk hebben gehad. De paar dagen voor Paaspop heb ik mezelf gemotiveerd en ben ik er constant vanuit gegaan dat het me wel zou lukken, dat ik het vol zou houden, dat het allemaal wel goed zou komen. En dit is uiteindelijk ook het geval geweest. Ik heb 3 top dagen gehad!

Positieve ervaring

Deze positieve ervaring heb ik ook nodig gehad om mijn vertrouwen in mijn lijf qua festivals weer terug te krijgen, de angsten die ik had kwamen door een vervelende ervaring. Maar één negatieve ervaring hoeft niet het einde te zijn, van iets waar ik zo van kan genieten. Dat heb ik nu wel weer ervaren 🙂


Volg Fibromyalgieblog via Facebook, Instagram & YouTube

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Fibromyalgie leren accepteren is voor mij de sleutel geweest naar een leuker & fijner leven. Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie