Detox water: Een lekkere manier om gifstoffen af te voeren

De komende dagen mogen we weer genieten van zomerse temperaturen :). Heerlijk! Daar kan ik echt enorm van genieten. Zoals iedereen weet is voldoende drinken erg belangrijk met deze warmte. Zelf ben ik een enorme liefhebber van detox water. En dan niet eens zo zeer van wegen het gezonden effect maar ik vind het vooral enorm lekker!

Water met de smaak van vers fruit, wat het gemakkelijker maakt om voldoende te blijven drinken. Lekker verfrissend en ook nog eens super goed voor je lichaam.

Detox water: Een lekkere manier om gifstoffen af te voeren

Het bereiden en drinken van detox water is een erg gemakkelijke én lekkere manier om voldoende te drinken en tegelijk gifstoffen af te voeren.

Als ik weet dat het warm weer wordt vul ik ’s avonds meestal al een karaf met fruit water zodat ik de dag daarna lekker en koel water heb. Op deze manier weet ik zeker dat ik voldoende drink!

Want wist je dat voldoende drinken voor mensen met fibromyalgie heel belangrijk is? Lees er meer over in mijn blog: 11 redenen waarom dit voor mensen met fibromyalgie zo belangrijk is.

Detox-water-mint-citroen-karaf-fibromyalgieblog

Inspiratie uit het detox water boek

Detox water krijg je als je verse groenten, fruit en kruiden toevoegt aan je water, lekker makkelijk dus. Dit water met fruit, groenten of kruiden laat je een nachtje in de koelkast staan en een dag later heb je heerlijk koel water met een lekker, zoet smaakje (naar keuze!).

Een tijdje terug heb ik het boek Detox water van Sonia Lucano gekocht, omdat ik gek ben op dit water (en omdat het maar een 10 euro was). Alleen had ik zelf nooit zo veel inspiratie, haha. In dit boek staan 30 recepten, super leuk!

cover-detox-water-boek-fibromyalgieblog

Gifstoffen afvoeren, oftewel: detoxen!

Naast het feit dat dit gevulde water lekker en verfrissend is, is het ook nog eens super gezond. Een bijkomend voordeel ;)! Detox water zorgt er namelijk voor dat gifstoffen in het lichaam worden afgevoerd.

Gifstoffen kun je onder anderen binnen krijgen door:

  • Uitlaatgassen
  • Bewerkt voeding
  • Straling
  • Roken
  • Medicijnen
  • Overmatig sporten
  • Stress
  • Alcohol en drugs

Doordat we meer gifstoffen binnen krijgen dan ons reinigingssysteem aan kan, blijven er gifstoffen achter in het lichaam. Deze ophopingen van gifstoffen heet verzuring.

detox-water-citroen-limoen-fibromyalgieblog
Citroen heeft een enorm ontzurende werking en een frisse smaak, daarom dat ik citroen het meeste gebruik voor m’n detox water.

Fibromyalgie en verzuring

Mensen met fibromyalgie hebben vaak een verzuurd lichaam. Verzuring kan vervelende klachten en kwaaltjes veroorzaken, zoals: vermoeidheid, weinig energie, zwakker immuunsysteem, doffe huid, pijnlijke spieren en een hoge bloeddruk.

Het is dus belangrijk om je lijf een handje te helpen zodat je verzuring tegen kunt gaan.

Lees ook: Fibromyalgie en verzuring wat heeft het met elkaar te maken? >>

Detox water dus!

Het bereiden en drinken van detox water is dus een erg gemakkelijke én lekkere manier om voldoende te drinken en tegelijk gifstoffen af te voeren.

Dit is dus een extra goede reden om deze heerlijke water recepten te proberen!

Ik heb ondertussen al wat recepten uit het receptenboek uitgeprobeerd, mét succes! De recepten zijn eenvoudig en staan duidelijk uitgelegd, er staat bij vermeld wat de bereidingstijd is en de kosten van de ingrediënten staan aangegeven met 1 of 2 euro tekens wat een indicatie geeft over de kosten.

Het enige wat je voor deze recepten nodig hebt is een glazen pot (of karaf) om het detox water in te bewaren, water, ijs en verse groente, kruiden of fruit. Dit laatste koop ikzelf meestal bij een Turkse groenten winkel. Omdat dat verser (en goedkoper) is dan in de supermarkt :).

Verse en biologische geteelde groenten bevatten geen bestrijdingsmiddelen waardoor je de schil intact kunt laten.

Een boek vol inspiratie voor detox water

In het Detox water boek staat genoeg inspiratie om je water super lekker te maken. Als je moeite hebt om voldoende te drinken op een (warme) dag is detox water ook echt een perfecte oplossing.

Door de lekkere, zoete smaak drink je het gemakkelijker dan water. Daarbij is dit 100x gezonder dan fris- en fruitdranken uit de supermarkt! Die zitten namelijk vol met suikers en E-nummers.

Ook voor kinderen is detox water dus ideaal!

Bedenk eigen variaties

Soms heb ik niet alles in huis als ik detox water wil maken dus probeer ik zelf wat te creëren. Laatst heb ik detox water gemaakt met citroen & aardbei; de combinatie van zoet en fris is echt heel lekker!

Je kunt wat dat betreft alle kanten op, dat is wel een groot voordeel. Zo wordt het nooit saai en blijft het telkens een verassende verfrissing.

detox-water-aardbei-citroen-fibromyalgieblog

Detox water voor onderweg

Wil je graag je detox water meenemen voor onderweg? Dat kan! Tegenwoordig hebben ze super handige drinkflessen met een fruitfilter, de verse groentes en fruit doe je in de filter en de fles vul je met water. Zo heb je altijd je heerlijke detox water binnen handbereik! Ik raad wel aan om de drinkfles ’s avonds al met een gevulde fruitfilter en water in de koelkast te zetten, zo kunnen de smaken en vitamines van de groentes en/of fruit in het water worden opgenomen.

Als je de drinkfles niet helemaal vult kun je ‘m voor dat je gaat nog bijvullen met ijsklontjes. Zo blijft het water langer koel.

Aanrader!

Wil jij ook op een leuke en verfrissende manier je lichaam helpen met het afvoeren van gifstoffen, door simpelweg detox water te drinken? Dan is dit Detox water boek zeker een aanrader. De recepten zijn erg gevarieerd en hebben allemaal een unieke smaak. Het is een absolute meerwaarde voor een warme, zomerse dag én een boost voor je lijf!

Maak jij wel eens detox water? Wat is jouw favoriete combinatie?


Meer over detoxen en ontzuren?

In dit bericht wordt gebruik gemaakt van een affiliate link.


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie