Eenvoudig Leven agenda 2020 review | + Winactie!

Ik heb de Eenvoudig leven agenda 2020 gekregen van uitgeverij Trophonios Publishing en Nynke Valk (bedenkster) om er een review over te schrijven. Ik deel graag met je wat ik van de agenda vindt, hoe je het kunt gebruiken en wat het precies inhoudt, inclusief foto’s van de binnenkant van de agenda. Benieuwd? Lees dan snel de Eenvoudig Leven agenda review!

Eenvoudig leven agenda 2020 review

Ik ben vaak zoekende naar een fijne agenda. Eerder schreef ik bijvoorbeeld al een review over de Purpuz Planner. Ik houd ervan om dingen op te schrijven, lijstjes te maken en te zien wat me te wachten staat of wat ik kan gaan doen.

Toen ik een mailtje ontving of ik deze agenda wilde ontvangen om een Eenvoudig Leven agenda review te schrijven was ik dan ook erg enthousiast.

Zoals op de achterkant beschreven staat: “Deze agenda helpt je om je eigen koers te varen in een wereld die veel van je vraagt.” De agenda is, zoals de naam al zegt, gericht op eenvoudig leven en ondersteunt je om je leven zo gemakkelijk mogelijk te maken. En dat is handig, zeker in deze tijd waarin iedereen het ‘druk’ heeft en er altijd wel dingen zijn die moeten gebeuren.

Ik wil wel even mededelen: Omdat de agenda voor 2020 is heb ik nog geen ervaring met het gebruik daarvan. Wel wil ik met je delen hoe je de agenda kunt gebruiken en wat mijn eerste indruk is.

Eenvoudig leven agenda als Levensplanner

Nynke Valk, de bedenker van de eenvoudig leven agenda geeft in de intro aan dat het niet alleen een agenda is, maar tevens ook een werkboek. Je kunt het inzetten om meer in overeenstemming te komen met jouw innerlijke doelen.

Het ondersteunt bij zelfregie, wekelijkse reflectie en (zelf)compassie. Nynke past een methode toe die in haar woorden eenvoudig, praktisch en diepgaand is.

Invulling van de week

Iedere week kun je op de linkerpagina een thema invullen waaraan je een actie koppelt. Ik zal je wat voorbeelden geven:

 • Thema: Meer rust | Actie: Voldoende slaap, meer ontspanningsmomenten inplannen.
 • Thema: Bloggen | Actie: Eenvoudig leven agenda review schrijven.
 • Thema: Gezond eten | Actie: Verse boodschappen in huis halen, recepten zoeken.

Op de rechterpagina is ruimte voor een planning of afspraken. De ruimte daarvoor is beperkt, maar misschien is dit juist ook wel goed om dat je op deze manier de eenvoud kunt bewaren en niet te veel dingen plant.

Leuk is ook dat er boven iedere week een korte vraag of zin staat die je bewust maakt, zoals bijvoorbeeld:

 • Waar heb je zin in?
 • Het hoeft niet perfect
 • Je moet niks
 • Welk advies geef je jezelf?

Het enige wat ik jammer vind is dat er geen lijnen in staan maar dat het één open ruimte is.

eenvoudig leven agenda review - week

Iedere week een evaluatie

Achterin de Eenvoudig leven agenda staan evaluaties. Iedere week kun je de evaluatie invullen om te reflecteren. De evaluatie vragen maken je bewust van wat je wel gedaan hebt, niet gedaan hebt, welke uitdagingen je tegen bent gekomen, wat je daar van leert en hoe je terugkijkt op je week.

Dit is wel erg handig omdat je hierdoor een stuk bewuster wordt van wat je allemaal bereikt hebt die week maar ook waarom je bepaalde dingen niet hebt kunnen doen en waar dit aan ligt. Je kunt hierdoor dus echt dieper naar jezelf gaan kijken en daar houd ik wel van.

Iedere maand een thema

De maanden van de Eenvoudig leven agenda zijn gekoppeld aan een thema (zie foto). In de agenda staat bij iedere maand een stuk tekst die je kan inspireren en helpt je bij het vormgeven van je leven en behalen van je doelen. Het maakt bewust en daarbij is het erg leerzaam. Het helpt je bijvoorbeeld om nog meer naar jezelf te kijken, te achterhalen wat je écht wilt en hoe je je tijd beter kunt indelen.

Dit vind ik zelf erg prettig omdat ik veel bezig ben met persoonlijke ontwikkeling en de maandelijkse thema’s ondersteunen dit. Nogmaals het maakt je erg bewust. Het helpt om te achterhalen waar je je op wilt focussen en hoe je dingen het beste kunt aanpakken.

Hieronder zie je op de eerste afbeelding de thema’s van het jaar. De twee foto’s daarnaast zijn voorbeelden van hoe zo’n thema eruit ziet.

Praktische informatie over de Eenvoudig Leven agenda

Oke, even over de praktische zaken van de Eenvoudig Leven agenda:

 • Geschreven in Nederlandse taal.
 • De agenda is best dun en redelijk licht wat ik zelf wel prettig vindt.
 • De kaft is flexibel en heeft een knalgele kleur (wat ik zelf wel leuk vindt) met een toepasselijke, eenvoudige illustratie.
 • Bladzijden in de agenda zijn erg dun, ik weet niet goed of dit in de praktijk handig is omdat de agenda voor 2020 is en ik het daardoor nog niet gebruikt heb.
 • Het bevat twee lintjes die je bijvoorbeeld bij de week waar je bent kunt doen en bij de evaluaties.
 • De dagen hebben geen tijdsindeling.
 • Het bevat leuke, simpele illustraties.
 • Inhoudelijk is het meer dan alleen een agenda, het helpt je ook bij bewustwording, zelfontwikkeling en het creëren van een eenvoudiger leven
 • Het heeft een rustige uitstraling wat ikzelf heel prettig vind.
 • Voor €21,99 is de agenda te koop (o.a. bij Bol.com).

Eenvoudig leven agenda review: Conclusie

Nogmaals: Ik heb de agenda dus nog niet kunnen gebruiken omdat het een agenda is voor 2020. Wel ben ik erg enthousiast over de agenda en ga ik ‘m in het nieuwe jaar zeker gebruiken. Wellicht zal ik de review tegen die tijd even aanvullen met mijn ervaring.

Win een eenvoudig leven agenda!

Wil jij nou ook zo’n Eenvoudig leven agenda voor 2020? Dat kan! Ik mag er namelijk één weggeven.

Wat moet je doen om te winnen?

 • Laat een reactie achter waarom jij de agenda zou willen winnen. Dit kan als reactie onder deze review of onder de post op Facebook of Instagram.
 • Tag iemand voor wie deze agenda mogelijk ook interessant is.

Meedoen kan t/m zondag 22-12. De winnaar maak ik 23-12 bekend.

Geen zin om te wachten? Koop dan de Eenvoudig Leven agenda voor 2020 direct bij Bol.com.


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

2 gedachten over “Eenvoudig Leven agenda 2020 review | + Winactie!”

 1. deze agenda zou een uitkomst zijn, al jaren fibro en ik blijf met tijd en wijlen vast lopen, omdat fibro zo grillig is, werk onregelmatig en gebruik schrijfblokken, maar alles in 1 agenda, ideaal

  Beantwoorden
 2. Wat een leuke winactie en fijne review. Zou perfect passen bij mijn goede voornemen voor 2020. Wat minder ballen omhoog willen houden en meer rust krijgen in mijn leven. Wat heel spannend is, omdat er qua gezondheid ook weer onzekerheid is. Maar daarom juist extra belangrijk :). Alvast hele fijne feestdagen!

  Beantwoorden

Plaats een reactie