Fibromine: Een supplement voor spieren & gewrichten (en mijn ervaring)

Als je fibromyalgie hebt zijn er verschillende supplementen die ondersteuning kunnen bieden om je lichaam te ondersteunen. Eén van die supplementen is Fibromine, ontwikkeld om bij te dragen aan een gezonde werking van spieren en gewrichten. Ideaal dus, voor mensen met fibromyalgie. Ik leg je graag meer uit over Fibromine; wat voor supplement is het? Wat zit erin? En hoe kan het bijdragen aan een gezonde werking van spieren en gewrichten? En: wat is mijn ervaring na een maand gebruik te maken van fibromine (spoiler: ik ben positief verrast!).

Wat is fibromine?

Fibromine is een supplement wat bestaat uit verschillende vitamines, mineralen, plantenextracten en andere stoffen die kunnen bijdragen aan vermindering van verkrampte spieren, stramme gewrichten en verminderde energie.

In Fibromine zitten de volgende stoffen:

 • MSM
 • GABA
 • Co-enzym Q10
 • Vitamine B6 & B12
 • Vitamine C
 • Vitamine D3
 • Mineralen: magnesium, calcium
 • Plantenextracten: duivelsklauw, wierookboom, schietwilg

Mogelijk zeggen de meeste stoffen die in Fibromine zitten je niet zo heel veel. Ik zal ze daarom even één voor één uitwerken zodat je ook duidelijk weet welke stof, waar voor dient.

Fibromine

MSM / GABA / Co-enzym Q10

Over deze stoffen mogen geen gezondheidsclaims worden gemaakt omdat de werking voor het gebruik van deze claims – op dit moment – nog niet goedgekeurd zijn.

Vitamine B6 & B12

Vitamine B6, gunstig voor de eiwitstofwisseling. Dit is gunstig voor de spieren omdat de spiervezels zijn opgebouwd uit eiwitten. Hoe meer eiwitten er in de spieren zitten, hoe sterker ze worden. Tevens draagt vitamine B6 bij aan een goede energievoorziening in de spieren.

Ook vitamine B12 is erg gunstig: vitamine B12 draagt namelijk bij tot de vermindering van vermoeidheid. Daarbij is vitamine B12 goed voor de gemoedstoestand.

Vitamine C – Activeert je natuurlijke energie in het lichaam

Vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning, ook draagt het bij aan behoud van een goede weerstand in een koude omgeving. Een groot voordeel van mensen die last hebben van vermoeidheid is dat vitamine C je natuurlijke energie in het lichaam activeert waardoor het tegelijkertijd een gunstige invloed heeft op de vermindering van vermoeidheid.

Ook op psychisch gebied heeft het voordelen: Vitamine C draagt bij aan de geestelijke veerkracht, een heldere geest en het is gunstig voor een goede geestelijke balans.

Vitamine D3 – Goed voor de werking van de spieren

Vitamine D3 is goed voor de werking van de spieren en ondersteunt een normale spierwerking. Daarbij speelt het een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren.

Ook heeft vitamine D3 een positieve invloed op het immuunsysteem, en het verhoogt de opname van kalk in de botten. Voor mensen met fibromyalgie is vooral het effect wat vitamine D heeft op de spieren erg belangrijk.

Magnesium – Helpt bij het normale werken van de spieren

Je zult vast wel vaker het advies gekregen om magnesium te gebruiken als je aangeeft dat je vaak stijve en stramme spieren hebt. Dat is ook niet zomaar: magnesium helpt de normale spierwerking te behouden en is goed voor de werking van de spieren.

Tevens speelt het een rol bij het behouden van soepele én sterke spieren. Wat ook een fijne bijkomstigheid is, is dat magnesium de energiestofwisseling bevordert en bijdraagt tot de vermindering van vermoeidheid.

Calcium – Belangrijk voor een normale spierwerking

Ook calcium speelt een belangrijk rol voor de spieren. Calcium is goed voor de spieren en is belangrijk voor een normale spierwerking. Net zoals magnesium speelt ook calcium een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. Daarnaast draagt calcium bij aan een normale prikkeloverdracht in de zenuwen en is het goed voor het zenuwstelsel.

Ook bij verminderde energie kan calcium ondersteuning bieden. Zo activeert het je natuurlijke energie in het lichaam, bevordert het de energiestofwisseling en draagt het bij aan een normale energiehuishouding. Hierdoor ondersteunt calcium het energieniveau.

Plantenextracten: duivelsklauw, wierookboom, schietwilg

Duivelsklauw biedt ondersteuning in de versterking en beweeglijkheid van het bewegingsapparaat. Het helpt om gewrichten en pezen flexibel te houden en draagt bij aan de gezondheid van de gewrichten.

Wierookboom, ook wel Boswellia Serrata genoemd, biedt ondersteuning bij het behoud van een goede gewrichtsfunctie en ondersteunt de beweeglijkheid van gewrichten. Daarbij wordt in verschillende studies aangetoond dat wierookboom een ontstekingsremmend effect heeft en kan bijdragen tot optimale en gezonde gewrichten.

Schietwilg bevat van nature de bioactieve stof salicine. De stof salicine heeft in het menselijke organisme dezelfde werking als aspirine, dit betekent dat het een natuurlijk voorkomende pijnstiller is. Deze stof kan dus gunstig zijn voor mensen met chronische pijnklachten door fibromyalgie.

Fibromine wat zit erin

Fibromine: Verschillende positieve stoffen in één capsule

Zoals je ziet bevat Fibromine veel verschillende stoffen die ondersteuning kunnen bieden bij pijnklachten en vermoeidheid. Hierdoor kan het bijdragen aan een gezonde werking van spieren, gewrichten en het zenuwstelsel en tevens ook vermoeidheid kan verminderen.

Wat ik een voordeel vind aan Fibromine is dat het veel verschillende stoffen bevat waardoor je dus maar één capsule nodig hebt in plaats van een hele lijst aan supplementen. Ik denk dat dit supplement zeker het proberen waard is onder het mom ‘baat het niet dan schaad het niet’, al zijn de recensies over dit supplement erg positief en veelbelovend.

Belangrijk: Gebruik Fibromine niet wanneer je maag- of darmzweren of galstenen hebt.

In één potje zitten 90 capsules en er wordt aangeraden om 3x per dag één capsule te slikken. Je kunt dus 30 dagen doen met een potje. Eén potje Fibromine kost €29,95 en kun hier bestellen.

Mijn ervaring met fibromine

Zelf heb ik Fibromine nu een maandje uitgeprobeerd (3x per dag één supplement) en ik moet zeggen dat ik positief verrast ben. In de afgelopen jaren heb ik al veel supplementen gebruikt waardoor ik een beetje sceptisch was of dit me zou helpen.

Wat ik na een tijdje merkte was dat de ‘normale’ pijn die ik dagelijks heb, zeker wel minder werd door het gebruik van Fibromine. Het nam niet alles weg, maar ik voel me met dit supplement zeker wel iets beter. Ik zal het de komende tijd blijven gebruiken en wat mij betreft is het wel de moeite waard om het uit te proberen.

Het feit dat Fibromine de pijn verlicht en ik me daardoor wat beter voel is voor mij veel waard. Tegelijkertijd vind ik het persoonlijk belangrijk om het niet alleen in supplementen te zoeken maar ook focus te houden op het stuk mindset, een gezonde leefstijl en over het algemeen goed voor mezelf zorgen.

Dit is en blijft voor mij de basis om me goed te voelen, een supplement kan een fijne aanvulling zijn.

fibromine

Ken jij Fibromine al? Deel jouw ervaring!

Ik ben positief verrast door het effect van dit supplement! Wil jij het ook graag proberen? Bestel Fibromine via deze link. Momenteel hebben ze nog een 2+1 gratis actie lopen!

Heb jij ook ervaring met Fibromine, laat dan zeker in een reactie weten wat jouw ervaring is met dit supplement.

Op deze manier kunnen anderen mensen met fibromyalgie namelijk een weloverwogen keuze maken om het supplement wel of niet te gaan gebruiken. Niets is zo waardevol als ervaring. Laat het dus zeker even weten in een reactie.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking & er wordt gebruik gemaakt van een affliate link.


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Krijg méér grip op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren!

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

In deze blog worden affiliate links gebruikt. Over jouw aankoop kan ik een kleine commissie krijgen zonder dat jou dit extra geld kost. Voor vragen over je aankoop moet je de verkoper benaderen.

22 gedachten over “Fibromine: Een supplement voor spieren & gewrichten (en mijn ervaring)”

  • Het kan zeker effect hebben op vermoeidheid inderdaad! Ik merkte na 30 dagen wel wat verschil, maar niet dat ik geen last meer heb van vermoeidheid. Wellicht dat langer gebruik meer effect heeft (dat ga ik nu zelf ook ervaren ;)).

   Beantwoorden
 1. fibromine deed niets bij mij, nu gebruik ik op advies van een natuurgeneeskundig therapeut de fibrofit strong en dat lijkt wel wat te doen, ik slaap vaster en heb minder pijn

  Beantwoorden
 2. Ik neem al jaren fibrofit strong. Her geeft me meer energie en daardoor voel ik me beter, ondanks fybromyalgie en andere fysieke problemen. Omdat Fibromine in België gemaakt wordt, wou ik dat eens proberen. Ik neem het nu meer dan 6 maand, maar merk quasi geen voordelen voor spierpijnen/energie.
  Na mijn voorraad, schakel ik terug over op Fibrofit strong.

  Beantwoorden
 3. Ik heb net mijn eerste bestelling geplaatst. Ik heb zowel de Fibromine en de Fibrosleep besteld.
  Hopelijk werkt de Fibrosleep net zo goed als Melatonine die ik op dit moment gebruik om te kunnen slapen.
  Ik ben echt heel benieuwd of ik het verschil ga merken met zowel de Fibromine als de Fibrosleep.

  Beantwoorden
 4. Ik wou toch even kwijt dat er stoffen inzitten waar niet iedereen goed op reageert, GABA kan ontzettende hoofdpijn geven, en duivelsklauw echt niet doen als je ook maar iets van maaglast hebt! Voor mij is dit supplrment dus niet geschikt, ik neem de meeste dingen die erin zitten wel apart in en heb een zekere controle over mijn fibro.

  Beantwoorden
 5. Last van rugpijn, enkel die doorschiet… en geen energie.
  Ben gestart met fibromine zo’n 3 dagen geleden (2x per dag 1 capsule, omdat ik wat last kreeg van borrelende buik neem ik er maar 2 per dag)
  Ik voel dat ik meer energie heb en heb minder pijn in gewrichten en stramme rugspieren. Ook al is het nog niet zo lang dat ik het gebruik… kvoel precies toch verbetering. Fingers crossed 🤞

  Beantwoorden
 6. Ik gebruik het nu de 5de dag, en weet niet of het kan, maar de pijn is al minder. Kan nu een klein stukje lopen zonder pijn in mijn rug. Ben zeer benieuwd na een maand.

  Beantwoorden

Plaats een reactie