Een traplift voor meer zelfstandigheid en mobiliteit met fibromyalgie

Gesponsord – Fibromyalgie kan behoorlijk wat invloed hebben op het bewegingsstelsel. Door (heftige) pijn en (extreme) vermoeidheid kunnen dagelijkse dingen meer moeite kosten dan normaal, een voorbeeld daarvan is traplopen. Zeker wanneer je ouder wordt kan dit in combinatie met fibromyalgie best wel een opgave zijn. Hoe ga je daar mee om? En wat zijn opties om toch mobiel te blijven, thuis te kunnen blijven wonen en zo zelfstandig mogelijk te zijn? Eén van die opties is een traplift en daar deel ik graag meer informatie over!

Fibromyalgie en een traplift in huis voor meer zelfstandigheid en mobiliteit

Traplopen kan best een opgave zijn als je door fibromyalgie lichamelijk veel pijn ervaart, weinig energie hebt of doordat je ouder wordt. Om toch goed te kunnen blijven functioneren kan het gunstig zijn om gebruik te maken van hulpmiddelen. Een voorbeeld van zo’n hulpmiddel is een traplift.

Hoewel het best lastig en confronterend kan zijn om zulke keuzes te maken (want misschien wíl je helemaal niet toegeven aan zo’n hulpmiddel) kan het wel een investering zijn in de toekomst, maar vooral in jezelf. Je kunt hierdoor weer zonder al te veel moeite en hulp de trap op en af zonder dat je je lichaam te veel belast of energie verliest.

Een traplift, da’s toch veel te duur?

De aanschaf van een traplift is niet iets wat je zomaar even aanschaft; er zit een kostenplaatje aan dat niet voor iedereen haalbaar is. Zeker als je last hebt van een chronische aandoening als fibromyalgie, waardoor veel geld wordt uitgegeven aan therapieën en behandelingen en het niet altijd mogelijk is om te werken.

Gelukkig zijn er bij Smienk verschillende opties om een traplift aan te schaffen. Smienk Trapliften heeft namelijk niet alleen nieuwe trapliften, ze zijn ook gespecialiseerd in kwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken.

Kosten traplift

  • Rechte trap nieuw: € 2.630 – € 5.399
  • Rechte trap gebruikt: € 1.690 – € 2.890
  • Trap met bocht(en) nieuw: € 5.095 – € 10.580
  • Trap met bocht(en) gebruikt: € 2.590 – € 6.000

Daarnaast is het mogelijk om een traplift te huren, waardoor je niet in één keer een flink bedrag hoeft te betalen. Kies je ervoor om er een te huren, dan betaal je maandelijks €90,- (exclusief plaatsingskosten). Het huren is ook een fijne optie als je twijfelt over een traplift en wilt uitproberen of het iets voor je is.

TIP: Hulpmiddelen zoals een traplift worden niet door de zorgverzekering vergoed, dit gaat via de WMO. Vraag daarom bij het WMO loket bij jouw gemeente of het mogelijk is dat de traplift voor je vergoed wordt.

Een investering voor meer zelfstandigheid

Als traplopen steeds zwaarder wordt, lichamelijk te belastend is of veel energie kost kan een traplift een fijne uitkomst bieden. Zeker als je zelf ook al wat ouder bent kan dit een mooie investering zijn waardoor langer thuis wonen mogelijk is.

Het is misschien een confronterende stap, maar uiteindelijk gaat het je wel helpen bij het vergroten van je zelfstandigheid, mobiliteit en onafhankelijkheid. Ook dit is een voorbeeld van kijken naar mogelijkheden en oplossingen. Het gaat je uiteindelijk helpen om weer zelfstandig de trap op en af te kunnen, je bent van niemand meer afhankelijk en je kunt lekker in je eigen, vertrouwde huis blijven wonen, dat is ook wat waard!

Maak jij gebruik van hulpmiddelen om je situatie wat makkelijker te maken? Laat het weten in een reactie!


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie