3 jaar Fibromyalgieblog: veel groei en tijd voor verandering

Hoera! In november was het alweer de 3e verjaardag van Fibromyalgieblog. Onder een pseudoniem en zonder enige kennis over bloggen ben ik in 2015 gestart; en ik kan zeggen dat dat een hele goede keuze is geweest! Ik heb zelf veel geleerd door het schrijven over mijn leven met fibromyalgie en ik heb er – zoals blijkt uit meerdere reacties – veel mensen mee mogen inspireren. Super bijzonder is dat.

3 jaar Fibromyalgieblog: veel groei en tijd voor verandering

Toch heb ik het 3 jarige bestaan van mijn blog stilletjes voorbij laten gaan, zonder er veel aandacht aan te besteden. Waarom? Omdat ik lange tijd twijfelde wat ik met mijn blog wil. Ondertussen ben ik er uit en vond ik het ook tijd worden om dit met jou te delen. Maar daarvoor moet ik wel even terug de tijd in.

In mijn aller eerste blog schreef ik dat ik fibromyalgie nog niet accepteerde. Leuk om terug te lezen en zeker omdat ik me realiseerde dat ik behoorlijk gegroeid ben de afgelopen 3 jaar.

Doordat ik 2 jaar terug thuis kwam te zitten met een burn-out werd ik gedwongen om dingen in mijn leven anders aan te gaan pakken. Ik ben in therapie gegaan en heb onwijs hard aan mezelf gewerkt. Het resultaat hiervan is dat ik nu stúkken beter in mijn vel zit, mezelf steeds beter leer kennen en sterker ben als persoon.

Ik ben trots op alle ontwikkelingen die ik heb doorgemaakt en blij met alle leerprocessen en ontwikkelingen die op mijn pad gekomen zijn.

Fibromyalgieblog 3 jaar ^ Ondanks alles, toch aan het 3 jarig bestaan van mijn blog gedacht in Portugal 😉

Fibromyalgie staat minder op de voorgrond

Fibromyalgie is sinds dit jaar veel meer op de achtergrond komen te staan. Ik ben niet meer zoekende naar een manier hoe ik met fibromyalgie kan leven – maar meer naar hoe ik mezelf als persoon het beste kan ontwikkelen zodat ik lekker in mijn vel zit, veerkrachtig ben en meer kan genieten. Het stukje ‘fibromyalgie’ heb ik ondertussen wel kunnen accepteren en een plekje kunnen geven en staat daardoor veel minder op de voorgrond dan 3 jaar terug.

Dit heeft ook invloed op mijn blog, waar fibromyalgie wél centraal staat. Het werd steeds moeilijker om content te schrijven en het voelde niet goed om continu bezig te zijn met mijn ziekte. Ik wil dit juist wat meer loslaten en bezig zijn met positiviteit, met leren hoe ik mijn leven het beste kan leven en met hoe ik mezelf zo goed mogelijk kan voelen.

Telkens als ik schreef over fibromyalgie ging ik weer nadenken over de moeilijke periodes die ik zelf gehad heb. Dit werd steeds moeilijker. Het gaf me het gevoel te blijven hangen in het verleden, terwijl ik juist dóór wil gaan. Ik wil vooruit kijken in plaats van achteruit.

Maar het gaf me wel buikpijn dat ik weinig deelde. Want ik weet dat mensen zitten te wachten op mijn blogs. Op mijn vertalen, ervaringen en tips. Maar als het mij geen goed doet, heeft denk ik niemand er wat aan.

Het heeft me heel erg aan het denken gezet.

Tijd om te stoppen?

Of ik er aan gedacht heb om te stoppen? Ja, dat is zeker in me opgekomen. Maar eerlijk is eerlijk, dat kan ik niet. Ik heb iets moois opgebouwd met mijn blog en dat wil ik niet zomaar verloren laten gaan. Echter zullen er wel wat dingen gaan veranderen. Zo zullen de blogs meer gericht zijn op fibromyalgie en minder op mijn persoonlijke ontwikkeling. Hoe en wat weet ik nog niet precies maar ik vertrouw erop dat dit gaande weg wel vorm krijgt.

Geen tijd om te stoppen dus, maar….

Tijd voor iets nieuws!

Ik heb niet stil gezeten. Integendeel: Ik heb kei hard gewerkt om iets nieuws op te zetten! Iets waar ik me beter bij voel en waar ik vol nieuwe energie mijn verhalen, tips en ervaringen kan blijven delen. Alleen dan in een ander jasje, zonder dat fibromyalgie de boventoon voert.

Gister kondigde ik het al aan op mijn social media kanalen,

mijn nieuwe project: Positieveling.nl!

De plek op het internet waar je al mijn tips kunt vinden omtrent positief leven, mindset, zelfontwikkeling, spiritualiteit, zelfhulpboeken en alles voor een leuker leven!

Wat verandert er op Fibromyalgieblog?

Ik zal op fibromyalgieblog absoluut artikelen blijven delen, maar hoe ik daar vorm aan ga geven moet ik nog bedenken. Ik zal in ieder geval weer vaker van me laten horen dan de afgelopen tijd het geval was. Dat ik deze knoop nu heb doorgehakt geeft veel rust en ruimte voor nieuwe inspiratie.

Mocht je het leuk vinden kun je me volgen op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van alle update’s omtrent Positieveling. Er zijn leuke dingen in aankomst: zoals een handig gratis eBook en in april verwacht ik een video cursus te lanceren.

Keep you posted!

Enneh: Nu snel naar Positieveling.nl 😉 Ik zou het super leuk vinden als je me laat weten wat je er van vindt!

Liefs, Nathalie


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

2 gedachten over “3 jaar Fibromyalgieblog: veel groei en tijd voor verandering”

Plaats een reactie