Flare Audio Calmer Oordopjes om stress en overprikkeling te verminderen

Als hooggevoelig persoon komen prikkels bij mij hard binnen. Dit is door mijn burn-out erger geworden. Ik merk namelijk dat ik sinds mijn burn-out nog meer moeite heb met prikkels en informatieverwerking. Dit kan me erg belemmeren. Om die reden ben ik CALMER oordopjes gaan gebruiken. Deze oordopjes maken het niet stiller, maar door de vorm krijg je minder ruis mee. Ik wil graag mijn ervaring met Flare Audio Calmer oordopjes met je delen!

Flare Audio Calmer oordopjes review: vermindering van stress en prikkels

Geluid is één van de prikkels waar ik de meeste moeite mee heb. Om die reden heb ik ook een noise canceling koptelefoon en had ik vrijwel altijd watjes bij me als ik ergens naartoe ging. Ik vond watjes echter niet echt prettig omdat het alle geluiden dempt en dof maakt.

Daarbij is een noise canceling koptelefoon ook niet altijd de oplossing. Dit werkt prima als ik alleen ben, maar in gezelschap is het uiteraard niet heel handig om dan nog gesprekken te voeren en te volgen.

Mijn zus stuurde me de link van Flare Audio Calmer oordopjes door en ik heb ze meteen besteld. Eerlijk is eerlijk: ik was erg sceptisch. Maar ik dacht, laat ik het gewoon proberen. Voor 30 euro wilde ik het risico wel nemen ;).

Wat is Flare Audio Calmer?

Oké, voordat ik mijn ervaring met je deel, even wat meer uitleg over Flare Audio Calmer oordopjes.

Vanuit de oudheid is het altijd super belangrijk geweest dat we elk geluid kunnen horen. Op deze manier zouden we kunnen vechten of vluchten voor mogelijk gevaar als dat nodig was.

In de tijd waarin we nu leven is dit minder belangrijk omdat er niet meer continu gevaar is. Toch zijn onze oren altijd nog zo goed afgesteld. Dit is waar Flare Audio op in heeft gespeeld.

Zij hebben oordopjes ontwikkeld waardoor het geluid rechtstreeks het oor binnenkomt zonder dat het weerkaatst wordt. Deze weerkaatsing zorgt namelijk voor ruis en ruis zorgt weer voor stress of extra prikkels.

calmer oordopjes review

Flare Audio Calmer oordopjes review

Omdat veel oordopjes me niet passen, heb ik gekozen voor de mini variant. Deze past prima en zit goed. In eerste instantie dacht ik geen verschil te merken, tot ik ze af en toe eens uit deed om te checken wat het geluid was zonder de oordopjes.

Het verschil is niet mega groot, maar wel groot genoeg. De ruis, de scherpe randjes van geluid, wordt door de oordopjes gefilterd. En dat is echt heel fijn.

Op momenten dat we bijvoorbeeld met meerdere mensen bij elkaar zitten, en er worden 2 gesprekken door elkaar gevoerd, kan ik dit niet filteren. Beide gesprekken komen even hard binnen waardoor ik uitgeput raak en niets meekrijg.

Door de oordopjes is het geluid minder scherp waardoor ik me net wat beter kan focussen. Dit is ook fijn als er geluid op de achtergrond is, of als ik in een drukke ruimte ben. Het geluid wordt niet gedempt, maar de scherpe randjes verdwijnen.

Dit merkte ik ook heel goed toen het een keer heel hard regende. Zonder oordopjes hoorde ik naast de regen steeds: sshhhhhh – haha ik weet niet hoe ik dat moet omschrijven. Maar een ‘bijgeluid’ van de regen, wat ik altijd als normaal heb beschouwd. Maar met de oordopjes viel dit weg. Ik hoorde dus de regen wel, maar niet dat ‘sshhhh’ geluid erbij ;). Wauw, dat was echt een groot verschil!

Minder prikkels dankzij Calmer oordopjes

Voor mij helpt het heel erg om deze oordopjes te dragen. Het zorgt ervoor dat ik wat minder vermoeid raak, me beter kan concentreren en minder snel overprikkeld raak. Geluid is nog steeds de meest vervelende prikkel voor me, maar door de oordopjes te dragen, is het beter te hebben.

Nogmaals: het geluid wordt niet gedempt en je omgeving is niet ineens stil. Maar door de vorm van de oordopjes komt het geluid beter binnen en heb je geen ruis waardoor de scherpe randjes van geluid afgaan. Dit maakt voor mij genoeg verschil om ze met regelmaat te dragen.

Ik neem ze ook altijd mee als ik bij iemand op bezoek ga of als ik er mensen bij ons komen. Ook gebruik ik ze als ik in de auto zit of me wil concentreren. Ik ben er erg enthousiast over en had niet verwacht dat deze oordopjes me zo veel voordeel zouden opleveren.

De Flare Audio Calmer oordopjes raad ik dus zeker aan!

Calmer Oordopjes review: Praktische zaken

  • De Flare Audio Calmer oordopjes zijn er in reguliere maat of mini variant. Zelf heb ik voor de mini variant gekozen omdat veel (geluids)oordopjes niet in mijn oren passen. De mini variant is voor mij prima.
  • Gemaakt van duurzame silliconen (ik vind ze prima zitten en voel ze over het algemeen niet!).
  • De oordopjes worden geleverd met een zakje om de oordopjes in te bewaren. 
  • Het geluid wordt niet gedempt door de oordopjes – de scherpe randjes gaan er vanaf.
  • Er zijn ook oordopjes van Flare Audio voor ‘s nachts, dit zijn Flare Audio Sleeep oordopjes, zelf geen ervaring mee.
  • De kosten van de oordopjes zijn 29.99 euro en te koop bij bol.com.

Minder vermoeid door geluiden

Een kleine investering dus voor meer rust in je hoofd. Mij is het dat zeker waard geweest. Met veel plezier draag ik de oordopjes regelmatig en het helpt mij echt om minder last te hebben van geluiden, me beter te focussen en minder vermoeid te raken door geluid.

Bekijk de Flare Calmer oordopjes >>

Heb jij ervaring met Flare Calmer oordopjes? Laat het weten in een reactie!


Nog even verder lezen?


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie