Floaten en fibromyalgie #1 | Float traject bij Floathouse Breda

Degene die mij al langere tijd volgen zullen wel weten dat ik eind juni met mijn moeder ben gaan floaten bij Floathouse Breda. Omdat dit goed was bevallen, en zij graag willen weten of floaten écht verlichting kan bieden bij fibromyalgie hebben ze gevraagd of ik samen met een andere blogger een traject zou willen volgen. Super leuk! Ik heb Ise van Fibromyalgie en fit een berichtje gestuurd en een paar weken terug hebben wij elkaar ontmoet.

Floaten #1 | Float traject bij Floathouse Breda

Vandaag was de eerste keer dat wij samen naar Breda zijn gegaan om de eerste floatsessie van ons traject te volgen. Voor Ise was dit de eerste keer. De heenreis verliep niet helemaal vlekkeloos, de intercity vanuit Eindhoven naar Breda reed niet dus moesten we de sprinter via Tilburg nemen. Deze had 5 minuten vertraging waardoor we niet wisten of we onze aansluiting wel zouden halen. Het perron stroomde steeds voller met mensen, maar toen de trein er eindelijk was hebben we gelukkig een zitplaats weten te bemachtigen. In Tilburg hebben we uiteindelijk de aansluiting naar Breda gelukkig gehaald en vanaf Breda station liepen we in het zonnetje naar Floathouse.

Floathouse floaten floatcabine

Time to relax

Tijd om te ontspannen, dat was wel lekker na zo’n reis! We werden vriendelijk ontvangen en kregen ieder onze eigen float kamer toegewezen. Omdat ik al een keer eerder geweest was kon ik gelijk de kamer in om me klaar te gaan maken om te floaten. De eerste keer voelde het nogal onwennig en had ik (door een zenuwbeknelling in mijn schouder) best wel wat pijn in mijn nek. Na lang zoeken naar een goede houding ervoer ik dat ik, wanneer ik met mijn armen boven mijn hoofd lig, het prettigst lig. Dus dat ik dit wist maakte de tweede keer al wat gemakkelijker.

Ontspanning van top tot teen

Voor het floaten heb ik me onder de douche afgespoeld en daarna ben ik in de floatcabine gaan liggen. Het was meteen al een stuk aangenamer dan de eerste keer. Mede omdat ik nu wist hoe ik het fijnste lag, maar ook omdat ik me nu beter kon ontspannen. De eerste keer was ik erg druk in mijn hoofd bezig en allerlei gedachten schoten heen en weer. Van ‘hoe lang lig ik hier al?’ naar ‘Wat zal ik vanavond eens gaan eten?’, alles kwam voorbij. Dit was de tweede keer gelukkig een stuk minder. Ik merkte dat ik af en toe weg dommelde omdat ik zo ontspannen was. Een heel fijn gevoel is dat! Ik heb er – zoals velen met fibromyalgie – vaak moeite mee om me te ontspannen. Dus als dat dan een moment wél lukt is dat echt onwijs fijn. Daarnaast heb ik ook minder pijn als ik zo in het water lig, óók heel fijn!

Na een uur gingen de lichten uit en stopte de muziek. Door de intercom werd verteld dat de floatsessie afgelopen was. ‘Wow, nú al?!’ Dat was de eerste gedachten die in me opkwam. Het leek echt veel korter te duren dan de eerste keer. Wat natuurlijk ook veel zegt over hoe fijn het nu was.

 

“De eerste keer was ik erg druk in mijn hoofd bezig en allerlei gedachten schoten heen en weer. Van ‘hoe lang lig ik hier al?’ naar ‘Wat zal ik vanavond eens gaan eten?’, alles kwam voorbij. Dit was de tweede keer gelukkig een stuk minder.”
Loom gevoel en minder pijn

Ik merkte dat ik een onwijs loom gevoel had in mijn lichaam en me echt nog helemaal ontspannen voelde. Ook ervoer ik minder pijn. Nadat ik uit de floatcabine gestapt was heb ik me gedoucht met lekker warm water. Bij Floathouse Breda hebben ze een aparte zitruimte waar je na het floaten nog even wat kunt drinken. Hier hebben Ise en ik onze ervaringen uitgewisseld en verder hebben we vooral voor ons uit gekeken. We waren beide erg loom van het floaten en waren nog steeds heerlijk ontspannen, haha.

Eenmaal thuis was de pijn wel weer wat meer toegenomen maar het ontspannen gevoel is – ondanks een mega hectische terugreis – wel blijven hangen. Er heerst een relaxt gevoel in mijn lijf, dus heerlijk om zo het weekend in te gaan!

Slapen en de dag na het floaten

Vrijdag op zaterdag nacht heb ik goed geslapen, dus dat is al heel fijn! Echter merkte ik de dag na het floaten wel dat ik wat meer last had van mijn nek, wellicht door de houding in de floatcabine. Ik lig het fijnste wanneer ik mijn armen langs mijn hoofd houd, alleen denk ik juist dat hier de extra nekpijn ook vandaan komt. Het is toch een andere houding dan mijn lichaam gewend is natuurlijk. Ik heb me wel nog erg ontspannen gevoeld de dag na het floaten dus dat is wel heel fijn! Gelukkig was de pijn in mijn nek zondag wel weer minder.

Pijnscore vooraf 6 / pijnscore na het floaten 4

Over twee weken mogen we weer, ik heb er zin in! En ben toch benieuwd of de pijn in mijn nek gaat afnemen na een aantal keer floaten. 🙂

 

Via de Facebookpagina van Floathouse worden regelmatig win acties gehouden. Geef ze even een like om op de hoogte te blijven!


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie