Hoera! Mijn blog is jarig

Vandaag is het een jaar geleden dat ik mijn allereerste blog postte. De eerste stap was gezet, een jaar geleden had ik nooit verwacht dat ik ondertussen al zoveel mensen bereikt zou hebben, dat ik zo’n enthousiaste reacties zou krijgen, dat ik zoveel waardering zou ontvangen. Maar ook had ik nooit verwacht dat ik in staat zou zijn om zo’n teksten te schrijven. Er ging ook wel wat aan vooraf, voordat ik de stap gezet heb om daadwerkelijk te starten.

Hoera! Mijn blog is jarig.

Mijn vriend vroeg me of het me iets leek om een blog te starten, een eigen website waar ik mijn ervaringen op kwijt kan en anderen mogelijk kan helpen met de dingen die ik doe om mijn leven met fibromyalgie wat gemakkelijker te maken. Het leek me wel wat, maar toch vond ik het een vreemd idee. Waar moet ik over schrijven? Wat kan ik anderen vertellen? Hoe kan ik lotgenoten een steuntje in de rug geven? Allerlei vragen schoten door mijn hoofd, maar ik besloot gewoon te beginnen. Want, wat had ik te verliezen?

Ik ben enorm blij dat ik de stap heb gezet om te gaan bloggen, hierdoor leer ik zelf ook weer nieuwe dingen over fibromyalgie en het doet me goed op deze manier anderen te kunnen helpen. Momenteel is het vanwege mijn gezondheid wat stiller op mijn blog, hier zal ik binnenkort een update over geven.

Het afgelopen jaar is mijn website erg veel bezocht en blog berichten werden veel gelezen, maar de een meer dan de ander. De 5 meest gelezen berichten heb ik op een rijtje gezet! Om even terug te kijken op het afgelopen jaar.

Nummer 5:

Medicijnen; je vriend of je vijand?

Medicijnen

Medicijnen zijn er in alle soorten en maten en voor elke klacht of kwaal wordt er weer wat nieuws geadviseerd. Bij chronisch zieke mensen worden vaak veel medicijnen voorgeschreven, na mijn idee teveel. Tegen de pijn, tegen vermoeidheid, tegen psychische klachten. Tijdens mijn revalidatietraject is het veel over medicijnen gegaan, ondanks dat ik dit in het begin niet wilde heb ik het na een paar maanden toch geprobeerd. Ik schreef een bericht over mijn ervaring met medicijnen en waarom ik ze nu niet meer gebruik. Lees het hele bericht.

Nummer 4:

Durf te leven!

Durf te leven - hartje

Als je chronisch ziek bent moet je vaak rekening houden met hoe je je dagen invult. Het is soms moeilijk om keuzes te maken omdat je een lichaam hebt waar je continu rekening mee moet houden. De dingen die ‘moeten’ krijgen vaak voorrang en de dingen die we mogen of leuk vinden om te doen laten we dan maar gaan. Daarnaast is het vaak gemakkelijker om veilig thuis te blijven, zodat er zeker niks fout kan gaan.

Toch is het met een chronische ziekte belangrijk dat je ondanks alle verplichtingen ook nog durft te leven. Je leest het in dit bericht!

Nummer 3:

Onzichtbaar ziek en een wereld vol onbegrip

onzichtbaar-ziek-wereld-onbegrip-fibromyalgie-blog

De meeste mensen met fibromyalgie of een andere chronische (onzichtbare) ziekte ervaren onbegrip vanuit de omgeving. Dit kan behoorlijk wat frustratie oproepen want het is niet leuk als je dagelijks moet dealen met pijn en vermoeidheid en te horen krijgt ‘dat het wel mee zal vallen’. Ook social media kan een grote rol spelen. Het is niet gemakkelijk om continu het gevoel te hebben uit te moeten leggen waarom je sommige dingen wel kunt, en sommige dingen niet. Het gevoel te hebben continu gecontroleerd te worden. Ook mensen met een chronische ziekte willen gewoon wel eens wat leuks doen. Lees het blog bericht.

Nummer 2:

Helpt CBD olie bij fibromyalgie?

hennep-cbd-olie-fibromyalgieblog-fibromyalgie

Steeds vaker wordt CBD olie gebruikt tegen klachten van fibromyalgie. Het heeft een pijnstillende werking en helpt bij slapproblemen. Er zijn veel mensen die baat hebben bij CBD olie en er wordt steeds meer over bekend. Toch zijn er veel vragen over deze olie en het gebruik daarvan, o.a. of het veilig is om te gebruiken, of het verslavend is en welke soort het beste is. Ik schreef een blog bericht met alle antwoorden op de meest gestelde vragen over CBD olie!

Nummer 1:

Lepeltheorie

Lepel-theorie-cover-fibromyalgieblog

Het meest gelezen bericht van het afgelopen jaar is de lepeltheorie. De lepeltheorie is een hulpmiddel om uit te leggen wat het inhoudt om chronisch ziek te zijn. Deze theorie werd gebruikt door Christine Miserandino en nu door spoonies (chronisch zieken) over de hele wereld. Na het lezen van deze theorie begrijpen anderen vaak wat beter hoe het voelt om chronisch ziek te zijn. Lees meer over de lepeltheorie.

Welke vind jij het beste?

Dit zijn de 5 meest gelezen berichten van het afgelopen jaar. Welk bericht vind jij het beste? Ikzelf ben het meest trots op het bericht: ‘Onzichtbaar ziek en een wereld vol onbegrip’. Toen ik deze geschreven had, had ik toch echt wel even het gevoel dat ik mezelf overtroffen had en op Facebook is het bericht zelfs 251 keer gedeeld! Wauww.

Wie jarig is trakteert!

Cover-deal-with-it-lara-de-jong-fibromyalgieblogFibromyalgieblog bestaat 1 jaar en bij een verjaardag hoort een traktatie.

Daarom is mijn eBook Deal With It dit weekend te bestellen voor maar €5,- !

Gebruik daarvoor de kortingscode:
fibromyalgieblog-jarig

De kortingscode kun je gebruiken t/m zondag 20 november, 23.59 uur. Zorg dus dat je er op tijd bij bent, en profiteer snel van €7,- korting!

Daar kun je toch geen nee tegen zeggen!?

>> Bestel het eBook!

 


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

2 gedachten over “Hoera! Mijn blog is jarig”

  1. Ik vind nummer 4 het beste. Ik was zo bang om terug te moeten gaan werken. Maar met 13 uurtjes per week verdeeld over 3 dagen met elk een dag tussen om te recupureren is dit het beste wat me de laatste tijd is overkomen. Terug onder de collega’s die je waarderen en het sociale aspect plus je doet ook nog eens iets nuttigs je hebt namelijk andere collega’s om hun werk te verlichten. Dit gaf mij een boost ook al gaat het niet van een leien dakje.

    Beantwoorden

Plaats een reactie