Houdingcorrigerende kleding, helpt het klachten te verlichten? (Review)

Eind december kreeg ik een heel leuk pakketje thuis gestuurd met daarin allerlei verschillende producten van de webshop Anodyne.nl. Zij verkopen houdingcorrigerende kleding van het merk AlignMed. Deze producten kreeg ik omdat ikzelf nogal veel pijnklachten heb in mijn nek, schouders en rug door fibromyalgie.

Ik heb de producten nu ruim een maand getest en deel graag mijn ervaring met je.

Houdingcorrigerende kleding, help het pijnklachten verlichten? (Review)

Ik ontving 2 shirts (een met en een zonder rits), een BH, gel zooltjes, een compressie legging, 2 Back-Joy zitjes en een kneeler. De houdingcorrigerende kleding (zoals de shirts en de top) is gebaseerd op de werking van kinesiotape, wat door fysiotherapeuten veel gebruikt wordt tijdens behandelingen.

De uitleg over de producten heb ik kort gehouden, de nadruk ligt vooral op mijn ervaring en of het ook echt helpt. Mocht je meer informatie over de producten willen, kun je de linkjes in de tekst aanklikken. 🙂

Top en shirts

Als eerste ben ik de AlignMe InterActive Bra (de top) gaan testen. De top zit erg strak om de borst heen en ook erg nauw onder de oksels. Hier heb ik wel even aan moeten wennen maar na een paar dagen had ik er geen ‘last’ meer van. Direct voelde ik al dat mijn schouders lichtelijk naar achteren werden getrokken en ik een veel rechtere houding aannam. Ik vond het heel erg prettig en merkte ook verlichting van de pijnklachten.

Echter merkte ik later op de dag wat spierpijn. Helemaal niet gek ook als je houding zo gecorrigeerd wordt. maar het is wel even een confrontatie dat ik dus toch altijd wel een ‘verkeerde’ houding aanneem. Nadat ik de top een paar dagen gedragen had is de spierpijn ook zoetjes aan afgenomen.

Het Posture shirt biedt nog net wat meer ondersteuning dan de top. Ook hierbij wordt de houding gecorrigeerd. Er is geen verschil tussen het shirt rits met of zonder rits. Het shirt met rits is alleen wat makkelijker aan te doen en ook zeker een aanrader voor mensen met pijnlijke spieren / weinig kracht.

Anodyne-top-bra

Wanneer draag ik de top of het shirt?

Het is niet zo dat je de houdingcorrigernde kleding de hele dag door hoeft te dragen. Ik draag het wanneer ik (voor mijn doen) intensieve dingen ga doen, zoals koken, boodschappen doen of fietsen op de hometrainer. Daarnaast draag ik het ook wel eens achter de computer, om ervoor te zorgen dat ik goed zit.

Door de top of het shirt iedere dag 2x een half uur te dragen wordt je ook bewust van een goede houding. Ik merk dat ik nu, zelfs als ik de kleding niet draag, ook sneller recht zit of sta.

Het dragen van de top of het shirt zorgt bij mij voor minder pijnklachten in mijn bovenrug. Het voelt als een soort versteviging en daarnaast wordt je er continu aan herinnerd een goede houding aan te nemen wat ik echt heel fijn vind. Echter is het wel mógelijk een verkeerde houding aan te nemen. Het is dus niet hetzelfde als een corset, waarin je echt wordt vast gezet.

Compressie legging

Deze compressie legging (die ik ook op bovenstaande foto’s draag) zit strak om de huid en zorgt voor een betere doorbloeding. Persoonlijk vind ik de legging erg prettig zitten. Ik draag het ook vaak tijdens het wandelen of wanneer ik ga fietsen op de hometrainer. Of gewoon ’s avonds op de bank. De legging heeft verder geen invloed op de houding.

Back-joy zitjes

Het Back-Joy Posture+ zitje is voor mij echt een ideale uitvinding. Omdat ik veel computerwerk doe zit ik dus ook veel op een dag. Echter is dit erg belastend voor mijn onderrug waardoor ik maar korte periodes achter elkaar kon werken. Nu ik het back-joy zitje gebruik merk ik echt dat ik langer achter de computer kan werken zonder veel last te krijgen van mijn onderrug. De houding wordt op een natuurlijke manier gecorrigeerd waardoor je dus automatisch recht zit.

Ook dit ging in het begin wel gepaard met wat spierpijn, maar na een tijdje neemt dit af. Niet gek ook, de ‘nieuwe’ houding is ook voor je lichaam even wennen natuurlijk.

Er zijn twee soort back-joy zitjes; die ik gebruik is voor een zachte ondergrond, maar er is ook een zitje voor een harde ondergrond, namelijk de Back-Joy Sitsmart Pro Gel.

Back-Joy-Zitje-Anodyne-fibromyalgieblog

Gel zooltjes

De gel zooltjes zijn gevuld met gel kanaaltjes. Tijdens het lopen voelt dit (zeker in het begin) heel erg gek, maar op den duur went het wel. Door de gel in de zooltjes wordt tijdens het lopen de druk verdeeld. Het kan helpen om het balans te verbeteren en verlichting rond de knieën en heupen te bieden.

Persoonlijk vind ik ze wel prettig lopen, maar ik heb nog niet zo zeer effect in mijn lichaam ervaren. Misschien ook dat ik ze daar nog te weinig voor gedragen heb.

Gel-zooltjes-anodyne-fibromyalgie

Kneeler

De kneeler is handig als je vaak op de grond zit (met kinderen, in de tuin of voor fotografie). Ik heb de kneeler geprobeerd tijdens het foto’s maken en op zich was dat erg prettig. Wat ik alleen merk is dat ik wat te klein ben voor de kneeler. De knie stukken staan voor mij net te ver uit elkaar waardoor ik een onnatuurlijke houding aanneem wat niet prettig voelt.

Ik ben ook maar 1.51 cm groot dus wellicht dat het voor mensen met een ‘normale’ lengte prima is! Mijn vader gebruikt de kneeler nu tijdens het werken en die is er zeer tevreden over!

Kneeler-Anodyne-fibromyalgieblog

Praktische informatie

 • De kleding/ producten zijn eenvoudig te bestellen. De maten staan vermeld in een maattabel met daarbij de vermelde omtrek in centimeters. Ik heb vooraf dus met een meetlint mijn maten opgenomen en daarna gekeken welke maat daarbij hoort. Als je er zelf niet helemaal uitkomt kun je hulp in schakelen van de klantenservice, de service is top!
 • Je kunt de producten 14 dagen uitproberen. Als je kiest voor achteraf betalen kun je het zelfs kosteloos uitproberen. Je mag de kaartjes eraf knippen en het testen tijdens het werk, tijdens het sporten of gewoon thuis. Mocht het uiteindelijk niet bevallen, kun je het zonder problemen weer terugsturen of ruilen.
 • De kleding zit strak om het lichaam maar je hebt nog alle bewegingsvrijheid, je wordt niet vast gezet zoals in een korset bijvoorbeeld.

De producten zijn wel wat prijzig, echter is het wel iets wat ook lange tijd mee gaat en waar je lichamelijk veel profijt van kunt hebben!

 • AlignMe Interactive Bra: €99,-
 • AlgiMed Posture shirt (met rits): €99,-
 • Back-joy Posture+: €55,-
 • AlignMe Capri (legging): €99,-
 • Kneeler: €39,-
 • Gel zooltjes: €59,-

Bekijk alle producten via de webshop Anodyne.nl >>

 

Ga jij de houdingcorrigerende kleding of andere producten proberen? Of heb je nog vragen? Laat even een berichtje achter!

 

Dit artikel betreft een samenwerking. Echter heeft dit geen invloed op mijn mening over de producten.

 

VOLG FIBROMYALGIEBLOG VIA INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE


Volg Fibromyalgieblog via Facebook, Instagram & YouTube

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Fibromyalgie leren accepteren is voor mij de sleutel geweest naar een leuker & fijner leven. Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

21 gedachten over “Houdingcorrigerende kleding, helpt het klachten te verlichten? (Review)”

  • Dag Linda! Persoonlijk vind ik de bh prettiger. Het zit lekker strak en biedt veel steun voor de bovenrug, schouders en nek. Daarnaast is het ook makkelijker te dragen onder ‘normale’ kleding dan het shirt. 🙂 Hopelijk kun je wat met deze info, ik ben benieuwd (als je het gaat bestellen) wat jouw ervaring is!

   Liefs, Nathalie

   Beantwoorden
  • Hoi Debora, onze shirts dekken een groter deel van het lichaam en hebben 2 NeuroBands per zijde, waar de bh er een heeft per zijde. Mensen met meer klachten, wordt vaak het shirt aangeraden. De bh geeft een lichtere vorm van ondersteuning, maar is ook weer prettiger te gebruiken onder bepaalde kleding, en in de zomer. Het komt er dus een beetje neer op welke klachten je hebt, en waar je voorkeur naar uit gaat. Onze klantenservice helpt je hier graag bij verder – onthoud dat je bij ons altijd 2 weken vrijblijvend kunt testen, en bij omruiling opnieuw 2 weken krijgt (:

   Beantwoorden
   • het shirt of bh moet toch geprobeerd worden om te weten of het goed zit of niet? Lijkt me pas mogelijk te evalueren na het enkele uren/dagen gevoeld te hebben. Is het dan nog wel mogelijk om te retourneren?

    Beantwoorden
 1. Misschien een gekke vraag, maar snijdt de bh erg in je oksels? Ik krijg nl ontstekingen als iets een tijd schuurt/knelt. En drukt het je borsten erg plat?

  Beantwoorden
  • Hoi Joyce, ja dat klopt. Dat heb ik ook in de tekst staan dat het best nauw onder de oksels zit. Omdat het je houding dient te verbeteren zit het inderdaad erg strak waardoor het ook je borsten wat plat duwt.

   Misschien is het shirt dan een beter idee voor je!

   Beantwoorden
   • Het shirt heeft een vrij hoge halslijn, waardoor je hem niet overal onderaan kunt trekken en ik ben bang dat ik daar enorm in ga zweten. Misschien moet ik de bh gewoon testen. Doe je daar nog een gewone bh onderaan? En geen last van het ritsje dat dat door een strak shirtje te zien is?

    Beantwoorden
  • Het zijn inderdaad prijzige producten, maar het is ook van hele goede kwaliteit. Daarnaast is het voordeel dat je het niet de hele dag door hoeft te dragen dus het lijdt niet veel. Zie het als een investering in je gezondheid; als zo’n shirt ervoor kan zorgen dat je minder klachten hebt, zal je op den duur ook minder geld kwijt zijn aan therapieën en/of pijnstillers. 🙂

   Beantwoorden
 2. I ik ben Marga 53 jaar en heb fybromialgie en syndroom van tietze waar ik erg veel last van heb wat raad u mij aan om te gaan kopen voor mij ook veel nek en schouder klachten ook ter hoogte van de schouderbladen wat zou u mij aanraden en is het shirt en of bh een maat heb normaal van shirt maat 48 en bh D 110 wat is uw aan rading voor mij groetjes marga Willemsen en

  Beantwoorden
  • Hoi Marga, het shirt biedt net wat meer steun dan de top, dus wellicht is het shirt voor jou wat gunstiger. Wat betreft de maat kun je het beste even op de website kijken, als je je eigen maten opmeet kun je via de site zien welke maat je het beste kunt bestellen :-).

   Liefs Nathalie

   Beantwoorden
 3. Hallo, ik wil jullie waarschuwen voor het geval je twijfelt. Er is weliswaar het (wettelijke) retourrecht, maar dit moet naar Denemarken (!) verstuurd worden. Ook moet er een ingewikkeld formulier worden gedownload en handmatig worden ingevuld en naar een emailadres gestuurd worden waarna je pas na antwoord hiervan eea moet opsturen. Geintje koste mij 13 euro om terug te sturen (geen antwoordnummer). Vind het schandalig dat er geen retourpunt in NL is.

  Beantwoorden
  • Beste Hanneke, afgaande op wat je beschrijft heb je niet bij Anodyne besteld, maar bij MyPosture. Zowel in Denemarken als in Engeland lopen er verschillende rechtszaken tegen hen vanwege fraude en misleiding. De producten van MyPosture kun je op sites als Wish en eBay kopen voor €3,95 en hebben 0 effect (dit is door eigenaar Halfdan Harring voor de Deense rechter toegegeven).

   De producten die hier worden besproken door Nathalie zijn van Anodyne – een heel ander bedrijf omdat het als enige ter wereld shirts verkoopt die als medisch hulpmiddel staan geregistreerd. Deze hebben hiervoor wél een aantoonbaar effect. Overigens krijg je bij Anodyne altijd een retourlabel mee zodat je gratis en makkelijk kunt retourneren, óók als je de producten al gebruikt hebt.

   We vinden het jammer om te horen dat je een van de mensen bent die voor de misleiding van MyPosture is gevallen, maar dit heeft verder niets met Anodyne of in dit geval Nathalie’s blog te maken.

   Met vriendelijke groet, namens Anodyne.nl,

   Danny

   Beantwoorden
 4. Ik zou graag willen weten of de legging strakker zit dan een gewone sportlegging. Ik heb fibromyalgie en als ik veel pijn heb dan vind ik veel druk erg fijn! Ik hoor het graag!

  Beantwoorden

Plaats een reactie