Dit zijn de 8 leukste Netflix series voor een oprechte lach op je gezicht

Eerlijk is eerlijk: ik hou van leuke series waar je niet te veel bij na hoeft te denken en z’n best om kunt lachen. Zeker op een slechte dag vind ik zulke series fijn omdat ik daarmee mijn geachten kan verzetten en oprecht kan lachen. Ik waarschuw je alvast, ik houd van erg flauwe, droge humor die ook zeker terug komt in de 8 leukste Netflix series die ik hieronder met je deel. Ik hoop oprecht dat jij ook zo kunt lachen om de series als ik!

8 leukste Netflix series die je echt opvrolijken

De 8 leukste Netflix series staan in willekeurige volgorde. Ik heb kort beschreven waar de serie over gaat en ik deel bij elke serie de trailer zodat je zelf kunt kijken of het wat voor jou is! Tip: Sla deze blog op zodat je dit lijstje altijd makkelijk terug kunt vinden!

Oh, er staan trouwens geen series bij waar een lachband onder staat, want daar heb ik dus echt een hekel aan.

1. Working Moms: Moeders, carrières & de nodige uitdagingen

Working Moms is echt wel één van de leukste Netflix series die je gegarandeerd aan het lachen maakt. Mij in ieder geval wel! Hoewel ikzelf geen kinderen heb is het wel erg vermakelijk, voor moeder is het misschien nog leuker omdat sommige situaties wel herkenbaar zullen zijn.

In Working Moms worden 4 vrouwen (Kate, Anne, Frankie & Jenny) gevolgd die na hun zwangerschapsverlof weer aan het werk gaan en het leven weer oppakken. Al gaat dit zeker niet zonder slag of stoot. Alle vier hebben ze hun eigen uitdagingen die met veel humor worden overgebracht. De serie is soms grof, maar bovenal erg vermakelijk.

5 Seizoenen | 8 tot 13 afleveringen per seizoen | 22 minuten per aflevering

2. Brooklyn 99 – Een humoristische politieserie

Als je een serie wil kijken waarbij je niet persé continu hoeft op te letten is Brooklyn 99 een aanrader. Het gaat over een politiebureau; het 99e district van de New York City Police Department in Brooklyn. Het team bestaat uit verschillende personen die allemaal wel bepaalde trekjes hebben waardoor het nogal eens botst onderling. Maar waardoor ook de leukste situaties ontstaan. De humor van Brooklyn 99  is droog en soms erg flauw maar hoe langer je het kijkt, hoe leuker het wordt ;). Echt wel een leuke Netflix serie die je kan opvrolijken.

6 Seizoenen | 18 tot 23 afleveringen per seizoen | 21 minuten per aflevering

3. Modern Family – Eén van de leukste Netflix series!

Ja, wat moet ik zeggen. Deze serie heb ik al meerdere keren helemaal gekeken en het blijft leuk. Sterker nog, het wordt alleen maar leuker. Het gaat om een familie die bestaat uit 3 gezinnen: Jay Pritchett is gescheiden van zijn eerste vrouw Dede en is nu samen met de mooie en jonge Gloria Delgado. Gloria heeft een zoon, Manny en Jay heeft uit zijn eerste huwelijk 2 kinderen: Claire en Mitchell.

Claire is getrouwd met Phil en ze hebben samen 3 kinderen: Haley, Alex en Luke. Mitchell is getrouwd met Cameron, samen adopteren ze een Vietnamees dochtertje, Lily.

De drie gezinnen botsen onderling nogal eens en er gaat geregeld wat fout, waardoor de leukste situaties ontstaan. Echt een fantastische serie die zeker voor een lach op je gezicht zorgt!

11 Seizoenen | 18 tot 24 afleveringen per seizoen | 22 minuten per aflevering

4. Good girls – Misdaad & humor in deze leuke Netflix serie

De twee zussen Bath en Annie en beste vriendin Ruby staan er financieel niet zo goed voor; Annie dreigt haar dochter kwijt te raken aan haar ex omdat Annie haar leven niet echt goed voor elkaar heeft, haar zus Beth heeft 4 kinderen en onverwacht 3 hypotheken, haar man is vreemdgegaan maar door de financiële problemen kan ze niet weg omdat ze haar kinderen wil onderhouden. Vriendin Ruby heeft een dochter die ziek is en een niertransplantatie nodig heeft maar Ruby en haar man kunnen dit niet betalen.

Ze besluiten daarom dat ze samen een supermarkt gaan overvallen, het begin van hun criminele toekomst. Good Girls is een serie met veel humor en zit vol situaties die je zelf niet kunt bedenken. Ondanks de misdaad die de 3 vrouwen plegen, is het een luchtige serie vol met situaties waar je flink om kunt lachen.

3 Seizoenen | 10 tot 13 afleveringen per seizoen | 45 minuten per aflevering

5. The Bold Type – Serieus maar ook vol met humor

De serie The Bold Type is een nieuwere serie waarin 3 vriendinnen van eind 20 gevolgd worden; Kate, Jane en Sutton. Ze werken alle 3 voor het magazine Scarlet en zijn ondertussen erg op zoek naar wie ze zijn en wat ze willen in het leven. Voor mij als 27 jarige is deze serie op veel vlakken erg herkenbaar. Vooral de zoektocht naar wie ben ik? En: wat wil ik in het leven?

Hoewel er ook serieuze onderwerpen in The Bold Type worden aangehaald en ik bij sommige scenes wel even een traantje wegpinkte, komt er zeker ook veel humor in voor. Het is erg vermakelijk om het leven van de 3 dames te volgen!

4 Seizoenen | 10 tot 16 afleveringen per seizoen | 42 minuten per aflevering

6. Grace & Frankie – Zo flauw dat het vermakelijk is

Met deze serie ben ik nog maar net begonnen maar ik vind ‘m echt vermakelijk en hoort daarom thuis in mijn lijstje met de leukste Netflix series. Het begint met twee stellen van in de 70, waarvan de mannen aangeven homo te zijn en samen verder te willen. De twee vrouwen, Grace en Frankie blijven dus alleen achter. Met z’n 4en hebben ze ooit een huisje aan zee gekocht en daar gaan de twee vrouwen samen wonen.

De humor is droog en flauw maar het is echt heerlijk om naar te kijken. Het zorgt voor een lach op je gezicht en je hoeft er niet bij na te denken. De perfecte combinatie als je het mij vraagt.

7 Seizoenen | 13 afleveringen per seizoen (seizoen 7: 4 afleveringen) | 30 minuten per aflevering

7. Never Have I Ever – Zoetsappig & ongemakkelijk

Deze serie heb ik laatst in een paar dagen helemaal gekeken. Man wat is Never Have I Ever leuk! Het verhaal gaat over Devi, een super slimme puber met standaard puberproblemen; het ontdekken van seksualiteit, populariteit op school, onenigheid met vriendinnen en ongemakkelijke situaties met jongens. Daarnaast heeft ze nog andere moeilijkheden doordat haar vader een jaar geleden overleden is. Ook de relatie met haar moeder is niet altijd makkelijk en daarbij woont haar nicht bij hun in huis wat ook niet altijd soepel verloopt.

Door de serie heen komen er allerlei moeilijke situaties op Devi haar pad, wat begint met een leugen dat ze seks heeft gehad met de knapste jongen van de school. Hierna volgen de ongemakkelijke situaties zich op, maar het is vermakelijk om te zien hoe ze er mee om gaat. Ik heb oprecht veel gelachen tijdens het kijken!

2 Seizoenen | 10 afleveringen per seizoen | 30 minuten per aflevering

8. Jane The Virgin – Eén van de leukste Netflix series vol met drama

Jane is een jonge meid die samenwoont met haar moeder en oma en als maagd door het leven gaat. Haar oma heeft altijd duidelijk gemaakt dat je pas seks moet hebben na het huwelijk en daar hield Jane zich netjes aan. Haar begripvolle vriendje heeft Jane uiteindelijk ten huwelijk gevraagd. Uit voorzorg heeft ze een afspraak bij de gynaecoloog waar ze per ongelijk sperma krijgt ingespoten waarna ze zwanger raakt. Uiteindelijk blijkt dat ze zwanger is van een oude crush. Dit is waar alle drama begint. Het is een heerlijke, dramatische serie waar ik behoorlijk om heb moeten lachen!

5 Seizoenen | 17 tot 22 afleveringen per seizoen | 40 minuten per aflevering

Leuke series om je gedachten te verzetten

Dit zijn, als je het mij vraagt, de leukste Netflix series! Als je niet lekker in je vel zit, een slechte dag hebt of gewoon behoefte hebt aan afleiding is het echt een aanrader om één van bovenstaande series te kijken. Ik wilde op zo’n moment nog wel eens een documentaire kijken over ziekte & gezondheid of een trieste film of serie opzetten, maar uiteindelijk merkte ik dat dit me absoluut niet beter liet voelen. Juist luchtige series met veel humor zorgde ervoor dat mijn stemming weer wat verbeterde.

De aller aller aller leukste serie ever blijft in mijn ogen New Girl, maar die is helaas van Netflix verplaatst naar Disney+. Al heb ik daardoor natuurlijk wel een abonnement genomen.. 😉

Sla deze blog op zodat je altijd een lijstje vol inspiratie binnen handbereik hebt. Deel ook zeker jouw favoriete serie(s) vol humor in een reactie, ik ben heel benieuwd!


Volg Fibromyalgieblog via Facebook, Instagram & YouTube

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Fibromyalgie leren accepteren is voor mij de sleutel geweest naar een leuker & fijner leven. Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie