Dit zijn de 5 leukste planners en agenda’s voor 2021 (+ win actie!)

Als iets mij geholpen heeft om meer rust te ervaren in combinatie met fibromyalgie, is het wel het maken van een goede planning. Het zorgt ervoor dat ik overzicht heb en goed kan inschatten wat wel en niet haalbaar is. Ook voor mijn werk vind ik dit erg prettig, zeker omdat ik naast het werk voor mijn eigen blog ook nog voor opdrachtgevers werk. Maar welke planner of agenda schaf je aan voor 2021? Ik heb de 5 leukste planners en agenda’s voor 2021 voor je uitgezocht.

En… *tromgeroffel*.. je kunt er ook nog eens één winnen. ?

Waarom een goede planner of agenda een must have is

Als je het mij vraagt is een goede planner of agenda een must have, waarom? Omdat je op deze manier overzicht kunt creëren in jouw leven. Doordat ik alles noteer in mijn agenda, krijg ik een duidelijk overzicht van afspraken en to-do’s wat me rust geeft. Daarbij zie ik hierdoor snel wanneer ik iets zou kunnen afspreken met een vriendin of wanneer ik juist even een rustdag moet inplannen.

Ook mijn menstruatie houd ik via mijn agenda bij, wanneer ik afspraken plan, doe ik dat nooit in de week van mijn menstruatie. Deze week houd ik bewust vrij zodat ik alle ruimte heb om lekker met een kruik op de bank te liggen als ik daar behoefte aan heb.

Ook zet ik in mijn agenda wanneer ik:

 • Mijn krachttraining oefeningen doe.
 • Boodschappen ga doen (of wanneer ze worden bezorgd).
 • Privé afspraken zoals wanneer ik naar een vriendin toe ga of een afspraak bij de kapper of chiropractor.
 • Werkafspraken (dit zijn nu vooral online meetings).
 • Verjaardagen of andere bijzondere datums erin én een aantal dagen daarvoor een herinnering om een kaartje te sturen.

Doordat ik alles zo concreet mogelijk noteer heb ik duidelijk inzicht in wat ik wil doen, wanneer ik dat wil doen en zie ik dus ook snel wanneer ik beter even een dagje rust kan inplannen.

Lees ook: Fibromyalgie & Plannen: Dit is hoe ik een Planning maak >>

Dit zijn de 5 leukste planners en agenda’s voor 2021 (+ win actie!)

Om je wat inspiratie te bieden als het gaat om een agenda of planner voor 2021, heb ik 5 leuke planners en agenda’s uitgezocht waarvan ik er één zelf gebruikt heb en één nog steeds gebruik. En ik mag er ook nog eens eentje weggeven!

1. Succesplanner

De SuccesPlanner heb ik zelf niet gebruikt maar heb ik wél veel voorbij zien komen op Instagram. Dus ondanks ik er geen ervaring mee heb, leek het me wel een goeie om in dit lijstje met agenda’s en planners voor 2021 te benoemen.

Ook de SuccesPlanner is een uitgebreide planner en agenda in één die je zowel voor je privé als voor werk kunt gebruiken. Je kunt er je doelen in verwerken, al je plannen in noteren, maandelijks word je uitgedaagd om op jezelf te reflecteren en er is voldoende ruimte om aantekeningen en notities te maken.

Daarbij bevat het zelfs een overzicht van de maanstanden. Erg handig voor de gevoelige mensen onder ons waar de maanstand veel invloed op kan hebben. Heb je een keer slecht geslapen, voel je je niet goed of vraag je je af wat er met je aan de hand is? Handig om meteen te kunnen checken of het misschien de maan is die invloed heeft op je gemoedstoestand.


2. Purpuz Planner

Twee jaar heb ik gebruik gemaakt van de Purpuz Planner. Dit is een uitgebreide agenda die niet alleen gericht is op je dagindeling en to-do’s, maar waar je óók nog eens je doelen mee kunt behalen. Het helpt je om inzicht te geven in je dromen en doelen en motiveert je om regelmatig op jezelf te reflecteren. Dit biedt veel inzicht.

De weekplanning is uitgebreid. Iedere dag kun je een planning maken van 6.00 uur ‘s morgens tot 22.00 uur ‘s avonds. Het leuke is ook dat de planner ontwikkeld is door Clen, als houvast tijdens zijn burn-out.

Hoewel ik nu geen gebruik meer maak van de Purpuz Planner is het zeker wel een aanrader als je meer inzicht wil in je dromen en doelen en behoefte hebt aan reflectie én als je het fijn vind om alles tijdsgebonden in te vullen.

Waarom ik deze planner niet meer gebruik heeft vooral te maken met de tijdsindeling per dag. Ik merk dat ik het prettiger vindt om niet alles te binden aan tijd, maar per dag (zeker voor mijn werk) te kijken wat haalbaar is en waar ik behoefte aan heb.

Eerder schreef ik al een uitgebreide review over de Purpuz Planner.


3. Structuurjunkie Planner

De Structuurjunkie planner kwam verschillende keren als favoriet naar voren en kon dus niet ontbreken in het lijstje met leukste planners en agenda’s voor 2021.

Persoonlijk heb ik er geen ervaring mee maar ik heb wel even research gedaan naar deze planner. Wat bij deze planner duidelijk naar voren komt is dat je er geen datums in staan. Je kunt dit dus zelf invullen.

Mocht je nou een weekje niet vooruit te branden zijn en daardoor niets in je planner geschreven hebben? Dan zit je dus niet met lege pagina’s en kun je zonder problemen een weekje overslaan in je planner. Super handig!

Ook de maand indeling voor in de agenda is leeg, je kunt dus zelf de maanden invullen (ook handig als je deze agenda halverwege het jaar pas aanschaft!). 

Verder heb je dagelijkse ruimte voor je afspraken en to-do’s van 6.00 uur ‘s morgens tot 23.00 uur ‘s avonds.


4. Agenda van HEMA

Welke ook duidelijk een favoriet is onder mijn Instagram volgers is een eenvoudige agenda van de HEMA. Bij HEMA heb je agenda’s en planners in allerlei soorten en maten; van kleine a5 agenda’s met ringband, tot a4 agenda’s met harde kaft. Eén ding hebben ze wel overeen: de binnenkant is simpel en rustig.

Wel verschilt de indeling per agenda, bij de kleinere agenda zijn de dagen links en rechts over de pagina verdeeld in rechthoeken (zoals vroeger in je agenda, haha) en bij de grotere planner staan de dagen en juist van boven naar onder, waardoor je 6 lange rechthoeken naast elkaar hebt. (Ik hoop dat dit duidelijk is ;).

Wat tevens ook een voordeel is bij de HEMA agenda’s en planners is dat ze een stuk voordeliger zijn dan bovenstaande planners. 😉


5. Eenvoudig Leven agenda

Vorig jaar kreeg ik de Eenvoudig Leven agenda thuisgestuurd. Een simpele agenda die je helpt om eenvoudiger te leven. De eerste weken heb ik even moeten zoeken hoe ik deze agenda het beste zou kunnen gebruiken maar ondertussen heb ik mijn draai helemaal gevonden en gebruik ik ‘m dagelijks.

Waar ik bij de Purpuz Planner aangaf waarom ik ‘m niet meer gebruik, sluit de Eenvoudig leven agenda helemaal aan op mijn behoefte.

Er staan namelijk geen tijden in, maar per dag een leeg vak die je zelf kunt invullen. Per week heb je aan de linker- en rechterpagina verschillende kolommen. In de linkse kolommen kun je je thema’s en acties invullen (bijvoorbeeld: thema = meer rust, actie = dagelijks mediteren, 2x per week yoga en minder afspraken. Of thema = werk, actie = alle taken die je moet doen). In de rechter kolommen kun je een weekplanning maken en afspraken noteren. Hier kun je jouw thema’s van die week in meenemen.

Persoonlijk maak ik er op een andere manier gebruik van. In de linker kolommen schrijf ik bij thema bijvoorbeeld FibromyalgieBlog of de naam van een klant, en bij actie schrijf ik de to-do’s voor die week. Op deze manier heb ik voor mezelf een duidelijk overzicht wat ik voor mezelf en klanten aan werk heb.

Eerlijk is eerlijk, de Eenvoudig Leven agenda is de eerste agenda (na mijn schooltijd) die ik echt dagelijks gebruik en waar ik álles in op schrijf. Ik ben super tevreden over deze agenda!

Benieuwd hoe de agenda er aan de binnenkant uitziet? Bekijk dan mijn Eenvoudig Leven agenda review van vorig jaar. Je kunt de agenda ook direct bij Bol.com bestellen via onderstaande button óf je doet mee aan de win actie!


Win de Eenvoudig Leven agenda!

Dit jaar kreeg ik weer een Eenvoudig Leven agenda toegestuurd en hoe leuk is het dat ik er ook één mag mag weggeven?! Onder de foto van deze agenda lees je hoe je kans maakt.

De Eenvoudig Leven Agenda winnen?

Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je de Eenvoudig Leven agenda wilt winnen. Gebruik je gebruikelijke e-mail adres zodat ik contact met je kan opnemen als je gewonnen hebt!

Je kunt meedoen tot en met woensdag 30-12-2020, daarna ontvangt de winnaar een mailtje van me.

Heel veel succes! 😀

P.S. Ik moet alle reacties eerst goedkeuren voordat ze zichtbaar zijn op de website (ivm SPAM). Dus als je een reactie hebt geplaatst en je ziet ‘m niet direct staan, geen paniek 🙂.


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

15 gedachten over “Dit zijn de 5 leukste planners en agenda’s voor 2021 (+ win actie!)”

 1. Graag ga ik voor de eenvoudig leven agenda omdat de eenvoud mijn leven met fibromyalgie leefbaar maakt. Teveel plannen en doelen geeft mij onrust en het gevoel steeds tekort te schieten. En mijn motto Leef vandaag helpt mij erbij

  Beantwoorden
 2. Hallo! Leuke blogpost! Ik wil ‘em zo graag winnen. Ik struggle al een jaar met fibromyalgie en ik ben heel proactief bezig met het veranderen van m’n leven, maar wauw dat vraagt veel moed en planning. De eerste fase was de crashfase: niet meer uit bed kunnen en het werken moeten opgeven. De tweede fase was het doorploeteren naar een redelijk stabiel leven waarin ik terug wat huishoudelijke taken op me kon nemen en werkte aan het aanvaardingsproces. Fase 3 was voor mij het beginnen van een eigen webshop op eigen tempo, luisterend naar m’n lichaam. En nu in fase 4 ben ik uit het diepste dal gekropen en probeer ik binnenkort werk (niet voltijds) én een webshop te combineren. Dit is allerminst eenvoudig, maar met een planning én zelfzorg, gaat dat lukken. Het zou zo leuk zijn om het met deze planner te doen. Ik vind het leuk dat die niet gedateerd is. Dan hoef ik me niet vervelend te voelen als er eens een weekje plannen aan overschiet. Geen schuldgevoelens meer!!
  Fijne dag nog ?

  Beantwoorden
 3. Hi Nathalie! Ik sta nog aan het begin van mijn zoektocht naar “hoe leef ik elke dag met fibromyalgie zonder al teveel klachten”. Sinds augustus staat alles in het teken van balans vinden en zoek ik naar tips en trucs. Veel lezen, instagram, blogs volgen, ervaringen delen…ik kom al een heel eind. En ook de agenda gebruiken kwam op mijn pad en ook mijn menstruatie cyclus ging er tot mijn verbazing onlangs in omdat ik erachter kwam dat ik moet toegeven dat die dagen echt alles anders moet. Ik doe graag mee met je winactie! Fijn dat er zulke agenda’s bestaan. Ik wens je fijne feestdagen en bedankt je voor je leerzame blog.

  Beantwoorden
  • Ik zou heel graag meedoen met de winactie en hoop op die manier meer structuur aan te kunnen brengen in mijn drukke dagen met 3 kinderen in een heftige scheidingssituatie en fibromyalgie en ME.
   Het zou me echt kunnen helpen meer inzicht en overzicht te krijgen

   Beantwoorden
 4. Ik maak graag kan op deze mooie planner!??? Door mijn fibromyalgie, PTSS en NAH kan ik niet zonder een goede planner en planning. Ik hou sowieso van overzicht maar voor door de NAH raak ik snel overprikkeld en heb ik een slecht korte termijn geheugen. Zodra ik iets bedenk moet ik het dus direct ergens noteren of om m’n telefoon zetten anders ben ik het echt zo vergeten. Door het op te schrijven heb ik het ook “uit m’n hoofd” en dit scheelt in de overprikkeling. De laatste reden waarom ik denk dat ik echt nu eens toe ben aan een goede planner is het feit dat ik dol ben op lijstjes maken. Korte lijstjes van die dag, een to-do-list voor dingen die later kunnen, afstreeplijstjes enz. Deze lijstjes en de dingen die ik niet wil vergeten schrijf ik op losse briefjes dus onze koelkast en aanrecht zijn altijd wel versierd met mijn briefjes ? Veel ruimte en behoefte voor verbetering dus!?

  Beantwoorden
 5. Wat een handige tips! Ik heb vorige maand de diagnose fibromyalgie gekregen en zit nu in mijn derde week van revalidatie. Een ding is me duidelijk geworden; ontspanning. Op advies van de ergotherapeut ben ik op zoek naar een fijne planner om balans te creëren. Dit lijkt me een hele mooie!

  Beantwoorden
 6. Hallo Nathalie,
  Ik zou graag kans willen maken om de agenda te winnen. Sinds een kleine 2 weken heb ik de diagnose pijnsyndroom gekregen. De klachten passen bij fibromyalgie.
  Het nieuwe jaar staat voor de deur en ik moet nog leren omgaan met eigenlijk alles. Sinds begin dit jaar zit ik thuis met een depressie en zoek ik steeds een manier om mijn energie goed te verdelen. Nu dit “erbij” komt (het was er al, maar nu heeft het een naam) kan ik wel hulp gebruiken om mijn energie goed in te zetten en dit zichbaar te maken in de dagen die volgen.

  Mocht ik niet winnen, dan dank je voor deze informatie, want ik kan hem natuurlijk ook zelf kopen. Ik had hier zelf nooit bij stil gestaan.
  Per toeval op jou blog terecht gekomen en deze staat nu vast op m’n beginscherm van mijn telefoon.
  Fijne jaarwisseling, liefs mandy

  Beantwoorden
 7. Eigenlijk wilde ik niet meedoen, omdat ik al een gezinsplanner heb voor aankomend jaar, maar ik ben afgelopen 1 dec begonnen met een opleiding, en door een recente diagnose artrose naast mijn fibro, ga ik een revalidatie volgen. Plus dat mijn 2 meiden niet op school zitten maar thuis heb ik meer behoefte aan structuur en planning. Dus ik loot toch graag mee. ??

  Beantwoorden
 8. Wat n leuke actie. Ik ben nog steeds zoekend naar n goeie agenda waar ik wel een goed overzicht in heb om alle afspraken en lijstjes bij te kunnen houden… zoals bijv waar meer last van heb, me energie die dag enz… en als zo lees in je blog zou deze agenda n goeie ervoor kunnen zijn…

  Beantwoorden
 9. Bij alle nieuwe doelen hoort natuurlijk een fijne agenda, nu alle winkels dicht zijn is dit een hele uitdaging. Ik vind het heerlijk om te kunnen strepen in de agenda als weer is iets is gelukt of om erin te kijken wat ik bereikt heb of me nog te wachten staat voor moois. Ik hoop dan ook dat 2021 weer een jaar vol groei en volle agenda mag worden ?

  Beantwoorden
 10. Wauw! Wat tof. Nog opzoek naar een fijne, eenvoudige planner/agenda voor komend jaar. Mis veel structuur in mijn dagelijkse leven doordat ik nu thuis zit met een burn out.. + de Fibromyalgie erbij maakt het niet makkelijk. De eenvoudig leven agenda/planner zou mijn leven dan daadwerkelijk ook ‘eenvoudiger’ maken!

  Beantwoorden
 11. Omdat ik altijd een chaos weet te maken van mijn planning en soms meer stress heb van het onthouden van planningen iedereen in het gezin dan van het ruimte maken voor mijzelf en mijn rust zou een eenvoudige agenda mijn leventje een stuk eenvoudiger kunnen maken ?

  Beantwoorden
 12. Ahhh fij dat je me herinnerd dat ik hier ook even met reageren voor het winnen van de agenda.
  Heel graag doe ik mee.
  Mooi en gezond 2021 gewenst.
  Rebecca

  Beantwoorden
 13. Hoi Nathalie, wat een leuke blog zeg! Ik ben nu 3 jaar aan het dealen met mijn fibromyalgie en mijn drukke gezin. Dat gaat op en af, ik ben enorm bezig met mijn belastbaarheid en waar ligt mijn grens? Wat ik vooral merk, is dat het geen overzicht hebben, of onverwachte activiteiten me enorm uitputten. Dat wil ik heel graag anders. Ik ben vanaf september in mezelf aan het investeren door meer inzichten te krijgen in hoe de dingen voor mij werken en waar ik tegenaan loop. Deze agenda zou een hele mooie toevoeging zijn!

  Beantwoorden

Plaats een reactie