Liebster Award: ik ben genomineerd & beantwoord 10 vragen

Onlangs ben ik door Suzanne Strating genomineerd voor de Liebster Award. Super leuk! De Liebster Award is een virtuele award om beginnende bloggers wat meer aandacht te geven en om de persoon daarachter wat beter te leren kennen. Een erg leuk initiatief! Wat extra aandacht is natuurlijk nooit verkeerd.

Liebster Award: ik ben genomineerd & beantwoord 10 vragen

Graag wil ik Suzanne bedanken voor het nomineren van mijn blog. Ze heeft 10 vragen voor mij bedacht die ik mag beantwoorden, dus bij deze!

1. Wat is jouw missie?

Mijn missie is om mijn enthousiasme en positiviteit over te brengen op anderen. Ondanks m’n fibromyalgie ben ik continu aan het zoeken naar mogelijkheden en probeer ik alles positief te bekijken. Dit helpt mij enorm om ondanks een chronische ziekte toch met een lach door het leven te gaan. En daarom wil ik alles wat mij helpt, doorgeven aan lotgenoten, in de hoop dat het ook hen kan helpen.

2. Waar droom je van en welke droom is al uitgekomen?

Van jongs af aan heb ik altijd uitgekeken naar ‘volwassen zijn’ want als ik ‘volwassen’ zou zijn zou mijn leven perfect lopen. Hier heb ik altijd over gefantaseerd en me enorm aan vast gehouden. Vanaf mijn 21e verjaardag (1,5 jaar geleden) heb ik een relatie, een baan, een auto, ben ik 15 kg afgevallen en ondertussen woon ik alweer bijna een jaar samen.

Er zijn dus het afgelopen jaar veel dromen in vervulling gegaan en daar ben ik enorm dankbaar voor. Daarnaast heb ik altijd nog de droom om met dolfijnen te zwemmen, deze zal vast nog wel ooit uitkomen.

3. Wat was het mooiste moment uit jouw leven?

Het mooiste moment uit mijn leven.. Jeetje, goede vraag. Er zijn een heleboel mooie momenten in mijn leven (gelukkig!).

Maar als ik terug kijk naar de afgelopen jaren is het behalen van mijn MBO diploma toch zeker een bijzonder moment geweest. In het 3e jaar van mijn opleiding kreeg ik de diagnose fibromyalgie en stond mijn leven behoorlijk op z’n kop.

Dit heeft zo zijn uitwerking gehad op mijn school- en stageprestaties. Doordat er ook nog een revalidatietraject tussen kwam heb ik een half jaar verlenging gehad van mijn opleiding en heb ik hard moeten vechten om mijn diploma te halen. Maar dat is me gelukt!Ondertussen ben ik alweer bijna 1,5 jaar aan het werk op mijn voormalige stageplek. 🙂 Toch wel iets waar ik enorm trots op ben!

4. Waar krijg je energie van?

Momenteel krijg ik heel veel energie van bloggen, ik vind het erg leuk om met mijn website bezig te zijn en om blogs te posten waar ik anderen mee kan inspireren. De reacties die ik daarop krijg zijn enorm motiverend!

5. Waar krijg je stress van?

Kort maar krachtig: rommel! Daar kan ik echt niet tegen, ik houd ervan als mijn omgeving opgeruimd en schoon is. Dit zorgt voor minder prikkels en daardoor houd ik overzicht.

Lees ook: Een opgeruimd huis zorgt ook voor een opgeruimd hoofd >>

6. Waarom zouden mensen jouw blog moeten volgen?

Omdat ik laat zien hoe je positief in het leven kunt staan mét een chronische ziekte. Dagelijks heb ik te maken met o.a. pijnklachten en vermoeidheid door fibromyalgie, maar ondanks dat zal ik altijd blijven zoeken naar mogelijkheden en leer ik iedere dag weer bij.

De dingen die mij helpen deel ik op mijn blog, om lotgenoten te laten zien dat positiviteit je verder brengt dan wat dan ook!

7. Wat is jouw gouden blog tip?

Luister naar je lezers. Dat zijn nou eenmaal de mensen die geïnteresseerd zijn in jouw verhalen. Neem de feedback die je krijgt daarom serieus.

8. Wat vind je leuk aan bloggen en wat minder leuk?

Wat ik leuk vind aan bloggen is het feit dat ik andere mensen kan helpen en dat ik zelf ook veel nieuwe dingen geleerd heb sinds ik blog. Regelmatig krijg ik weer nieuwe inzichten als ik een blog aan het typen ben en doordat ik waardevolle informatie wil geven en daardoor het een en ander moet opzoeken leer ik zelf ook steeds weer nieuwe dingen.

Wat ik minder leuk vind aan bloggen.. Hmm, geen idee eigenlijk!

9. Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

‘Denk eens wat meer aan jezelf.’ Dit heb ik jaren lang te horen gekregen van mijn omgeving, want daar heb ik van jongs af aan moeite mee. Sinds ik fibromyalgie heb móet ik wel wat vaker aan mezelf denken. Nu lukt het me steeds beter om meer aan mezelf te denken en zie ik in hoe belangrijk dit is.

Lees ook: Aan jezelf denken is niet egoïstisch >>

10. Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Mijn ouders! Als kind was ik altijd erg pessimistisch. Dankzij mijn ouders sta ik nu een stuk positiever in het leven, ze hebben me geleerd wat positiviteit met je doet en ze hebben me de kans gegeven om dit te ervaren. Daar ben ik ze mega dankbaar voor, want zeker nu met een chronische ziekte is positiviteit hetgeen wat me staande houdt!

De Liebster Award gaat naar…

Lisanne >> BraveDutchies.nl
Ise >> Fibromyalgieenfit.nl

Gefeliciteerd! Dit zijn de 10 vragen die ik voor jullie bedacht heb. Succes 🙂

liebster-award-fibromyalgieblog-tekstwolk

  1.  Waarvan krijg jij een lach op je gezicht?
  2. Welke karaktereigenschap van jezelf ben je het meest blij mee?
  3. Hoe zie jouw ochtendritueel eruit?
  4. Waarom ben je begonnen met bloggen?
  5. Hoe zou jij jezelf omschrijven?
  6. Wat neem je sowieso mee naar een onbewoond eiland?
  7. Wie is je grote voorbeeld?
  8. Waar ben je trots op?
  9. Wat wil je graag bereiken met je blog?
  10. Waarom zouden mensen jouw blog moeten volgen?

Spelregels

De spelregels voor de Liebster Award winnaars:

  • Bedank de persoon die jou heeft genomineerd
  • Post een link naar zijn of haar blog
  • Zet een foto van de Liebster Award op je blog
  • Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd
  • Nomineer 5 tot 11 blogs
  • Bedenk 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
  • Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost
  • Kopieer deze regels in je eigen blogpost
Ben je wat meer te weten gekomen over mij dankzij deze vragen? Wat wist je nog wel en wat niet? Lat het weten in een reactie!

Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Begrijp hoe het acceptatieproces in elkaar steekt!

In dit gratis eBook leer je precies hoe de 6 fases van acceptatie eruit zien zodat jij het acceptatieproces leert begrijpen en daardoor méér grip krijgt op acceptatie. 

Plaats een reactie