Liggend werken met een laptop standaard: De perfecte uitkomst!

Ik deelde via Instagram een tijd terug dat ik liggend aan het werken was met gebruik van mijn laptop standaard. Direct kreeg ik veel vragen in mijn inbox. Zoals: werkt het goed? Hoe kun je het gebruiken? Wat is je ervaring met de laptop standaard? etc. Het zette me aan het denken om mijn ervaring ermee te delen omdat het misschien ook voor jou een uitkomst kan zijn! Ik deel met je wat een laptop standaard is, hoe ik het gebruik en wat mijn mening over liggend werken is.

Liggend werken met een laptop standaard: De perfecte uitkomst!

Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik iemand die graag in mogelijkheden denkt zodat ik ondanks fibromyalgie, toch zo veel mogelijk kan doen. Toen ik op een dag veel last had van mijn onder rug, waardoor ik niet (lang) kon zitten was ik geïrriteerd. Ik wilde immers gewoon werken en had er eindelijk ook de energie voor maar door de pijn in mijn onderrug werd dit lastig.

Liggend werken, dat zou de oplossing zijn. Dus ging ik meteen zoeken naar een laptop standaard wat in mijn ogen de oplossing moest zijn. Zo gezegd zo gedaan – ik bestelde een laptop standaard bij Bol.com zodat ik die de volgende dag in huis zou hebben. Zodat ik in ieder geval de dag daarna wat zou kunnen doen.

De dag nadat ik de standaard bestelde werd mijn pakketje bezorgd en ik ben meteen gaan uitproberen.

Lees ook: 9 persoonlijke tips bij fibromyalgie en pijnverlichting, hoe pak ik dit aan? >>

Hoe gebruik ik mijn laptop standaard?

Zoals ik al zei was liggend werken in mijn ogen de oplossing. Het verstellen van de standaard was even puzzelen, het kost soms wel wat moeite om de pootjes gelijk te krijgen. Daarbij is het even zoeken naar de geschikte stand – het is belangrijk dat je een goede houding kunt aannemen. Liggend werken kan namelijk wel ontlastend zijn voor mijn rug, maar dan moet het niet zo zijn dat ik door een verkeerde houding weer ergens anders pijn zou krijgen.

Na even stoeien met de pootjes en zoeken naar de juiste stand zette ik mijn laptop op de standaard zodat ik kon gaan werken. En.. het werkt! Ik kon het scherm goed zien terwijl ik lag, de standaard stond ruim langs mijn benen en ik kon goed bij het toetsenbord.

Voor mij is dit een perfecte uitkomst. Op deze manier kan ik mijn onderrug de rust geven die het nodig heeft en kan ik toch mijn werk doen, ideaal!

Om mijn houding af te wisselen gebruik ik de standaard soms ook voor op tafel – zodat ik staand kan werken.

liggend werken

Waarvoor kun je de standaard gebruiken?

 • Liggend gebruik maken van je laptop of het neerzetten van een boek;
 • Zittend op de bank of brede stoel met de standaard over je benen – prettig voor ergonomisch laptop gebruik maar ook als ondersteuningen van een boek;
 • Op een tafel om staand achter je laptop te kunnen werken;
 • Op een tafel om zittend te werken en een laptop op ergonomische hoogte te plaatsen (eventueel met een los toetsenbord).

Je kunt de laptop standaard dus op verschillende manieren gebruiken. Ga je liggend werken of zet je de laptop standaard op tafel om staand te werken? Let wel goed op je houding om te voorkomen dat pijnklachten op een andere plek toenemen omdat je niet goed ligt of staat.

Side note: Liggend werken is natuurlijk niet meer ergonomisch als je dit de hele dag doet. Het blijft belangrijk om je houding regelmatig af te wisselen door tussendoor even te lopen, te zitten of te staan.

Voor mij is het een perfecte uitkomst

Ik ben erg blij dat ik meteen besloot om te kijken naar een oplossing voor het feit dat het door de pijn niet lukte om zittend te werken. Voor mij is het een perfecte uitkomst op dagen dat ik veel pijn in mijn onderrug heb maar wel de energie heb om dingen te doen. Zoals werken.

Onder de foto lees je de voor- en nadelen.

liggend werken - laptop standaard
Voordelen laptop standaard:
 • Je kunt liggend, zittend en staand gebruik maken van de laptop standaard om je houding af te wisselen;
 • Als je het goed neerzet draagt het bij aan een ergonomische houding;
 • Prettig als ondersteuning voor een boek (zittend); je hoeft het niet vast te houden en je hoeft je hoofd minder ver te buigen.
Nadelen laptop standaard:
 • Het is even zoeken naar welke stand de juiste is;
 • Gelijkstellen van de pootjes kan wat tijd kosten.

Hoewel de laptop standaard ook wel wat nadelen heeft, vind ik het – als het eenmaal goed staat – erg prettig in gebruik. Het zorgt ervoor dat je meer vrijheid hebt als het gaat om gebruik van een laptop en daarbij hoef ik me nu niet meer te irriteren als ik niet lang kan zitten door de pijn. Perfect!

Daarbij: Er zullen vast ook laptop standaarden zijn die wat makkelijker te verstellen zijn. Echter koos ik voor een wat goedkoper model zodat ik eerst kon uitproberen of het bij me past. Nu laat ik de standaard vaak in dezelfde houding staan zodat ik het alleen maar hoef te pakken en direct kan gebruiken, zonder dat ik nog moet zoeken naar de juiste houding.

Conclusie

Al met al ben ik erg blij met de laptop standaard. Ik maak er ondertussen alweer ruim een jaar gebruik van en het bevalt nog altijd prima. Dat ik nu op dagen dat mijn onderrug pijn doet liggend kan werken doet me erg goed. Daarbij kan ik makkelijker afwisselen qua houding omdat ik met de standaard ook staand kan werken. Voor mij is het dus perfect!

Denken in oplossingen en mogelijkheden helpt je echt verder! 🙂

Bekijk de Laptop standaard die ikzelf ook gebruik via Bol.com.

Ik ben benieuwd of jij ervaring hebt met een laptop standaard en wat jouw mening is, laat het zeker weten in een reactie. En mocht je nou nog vragen hebben; stel ze gerust!


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Begrijp hoe het acceptatieproces in elkaar steekt!

In dit gratis eBook leer je precies hoe de 6 fases van acceptatie eruit zien zodat jij het acceptatieproces leert begrijpen en daardoor méér grip krijgt op acceptatie. 

3 gedachten over “Liggend werken met een laptop standaard: De perfecte uitkomst!”

  • Ik moet wel echt zorgen dat ik goed lig zodat ik mijn lichaam het beste kan ondersteunen. Te lang liggend werken kan wel last veroorzaken in de nek spieren. Dat is ook waarom ik benadruk dat wisseling van houding wel belangrijk blijft 🙂

   Beantwoorden
 1. Ideaal, ik gebruik op aanraden van het revalidatiecentrum een bedtafel. Dit is een beetje hetzelfde principe alleen is hij wat stabieler zodat ik er ook makkelijk aan kan kleuren of lezen. Een tip hiervoor is kijk op marktplaats. Ik heb mijn tafeltje voor 20 euro gekocht met een verstelbaar blad en ook voor mij is het echt een uitkomt. Bedankt voor het delen!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

☀️ ZOMERDEAL! ☀️
10% KORTING OP EBOOKS & CURSUSSEN