Minder last van Prikkels dankzij mijn Noise Cancelling Koptelefoon

Nu ik dit aan het typen ben zit ik aan een bureau met mijn vriend tegenover me, lopen er 2 hondjes om ons heen en 10 meter van het huis af is een doorgaande weg. Best een chaotische omgeving zou je kunnen zeggen, en toch zit ik in alle rust dit artikel te typen. Hoe dan? Dankzij mijn noise cancelling koptelefoon. Hierdoor zit ik lekker in mijn eigen bubbel, zonder last van geluiden van buitenaf; heerlijk!

Gezien ik nogal moeite heb om me te concentreren en gevoelig ben voor prikkels is een noise cancelling headphone voor mij echt de ideale uitkomst. Omdat ik weet dat meer mensen met fibromyalgie hier tegenaan lopen deel ik graag meer over de noise cancelling headphone die ik gebruik, misschien is het voor jou ook een fijne uitkomst!

Waarom een noise cancelling koptelefoon?

Laat ik vooropstellen dat ik praktisch ben en graag kijk naar mogelijkheden om mijn leven makkelijker en aangenamer te maken. Een noise cancelling koptelefoon is zo’n hulpmiddel die mij veel ondersteuning biedt.

De voornaamste reden dat ik een noise canceling koptelefoon kocht was vanwege prikkels. Ik heb best snel last van overprikkeling en kan me ook moeilijk concentreren als er te veel prikkels om me heen zijn.

Deze koptelefoon heb ik dus aangeschaft om mezelf te beschermen; het helpt me om beter mijn werk te kunnen doen, ik raak minder snel overprikkeld en, nog een voordeel: met zo’n koptelefoon op je hoofd word je echt een stuk minder snel aangesproken!

Niet alleen tijdens het werk is de noise canceling koptelefoon een fijne uitkomst maar bijvoorbeeld ook tijdens het reizen met de trein of het vliegtuig. Het feit dat je je eventjes van de buitenwereld kunt afsluiten vind ik persoonlijk echt heerlijk.

Daarbij scheelt het mij een hoop energie als ik me in zulke situaties wat meer kan afsluiten en minder prikkels binnenkrijg.

noise canceling koptelefoon

Waarvoor gebruik ik mijn noise canceling koptelefoon?

 • Om ongestoord en gefocust te kunnen werken. (De noise cancelling headphone is één van mijn favoriete thuiswerk hulpmiddelen.)
 • Tijdens het reizen met het openbaar vervoer zoals in de trein, bus, vliegtuig.
 • Als ik tot rust wil komen met een meditatie of gewoon even geen geluid om me heen wil.
 • Om prikkels om me heen te verminderen.
 • Als ik geen prikkels kan verdragen door overprikkeling of hoofdpijn.

Waar let je op bij de aanschaf van een noise canceling headphone?

Ik heb zelf de JBL E65BT NC; een prima koptelefoon voor een prima prijs. De adviesprijs voor dit model is €149,-.

Hoewel deze koptelefoon misschien niet de allerbeste is, ben ik er wel heel erg tevreden over. Zeker wanneer je muziek aan hebt staan is al het achtergrondgeluid goed gedempt.

Wanneer je enkel de noise cancelling aan hebt staan hoor je er nog wat geluid doorheen maar dit is minimaal. Daarbij is het altijd een stuk stiller dan zonder koptelefoon.

Hier moet letten bij de aanschaf van een noise cancelling koptelefoon:

 • Een goedkoop exemplaar heeft mogelijk ook mindere kwaliteit.
 • Hoe lang de accu meegaat voor het opgeladen dient te worden.
 • Het gewicht; een zware koptelefoon kan belastend zijn voor je hoofd en/of nek. Als je hier al last van hebt is het wel belangrijk een model te kiezen wat licht van gewicht is.
 • Of de koptelefoon beschikt over passieve of actieve noise cancelling. Bij passieve noise cancelling is ruisonderdrukking techniek ingebouwd in de behuizing. Bij actieve noise cancelling wordt het geluid middels een ingebouwd microfoontje opgenomen waarna er tegengeluid geproduceerd wordt. 
 • Koptelefoon met kabel of bluetooth; de meeste koptelefoons hebben tegenwoordig een losse kabel + bluetooth, houd hier wel rekening mee als je een koptelefoon uitzoekt. Als je ook met de koptelefoon gesprekken van je telefoon wil kunnen opnemen is het belangrijk dat er ook een microfoontje in de kabel zit.
 • On ear, over ear of in ear? De beste keuze in dit geval is een over ear koptelefoon, de schelpen vallen in dit geval over je oren waardoor je oren worden afgesloten en je dus de minste last ervaart van omgevingsgeluid. (Al zijn de in ear modellen tegenwoordig blijkbaar ook erg goed, hier heb ik echter geen ervaring mee).
noise canceling koptelefoon

Waarom ik gekozen heb voor de JBL E65BT NC

Al langer twijfelde ik om een noise cancelling headphone aan te schaffen maar ik had geen idee welke goed zou zijn. Mijn beste vriendinnetje had toen ook net een noise cancelling koptelefoon aangeschaft welke ik mocht proberen. Het beviel me zo goed dat ik een paar dagen later dezelfde bestelde.

Dit zijn de voordelen die ik ervaar:

 • Het is redelijk licht van gewicht waardoor het draagcomfort prettig is (ook met bril).
 • De koptelefoon is te gebruiken met kabel of met bluetooth (ik kies vrijwel altijd voor kabel, ben een beetje panisch met bluetooth door de straling ;).
 • De JBL E65BT NC is redelijk goedkoop. Ik betaalde iets meer dan €100,- wat voor zo’n koptelefoon niet al te duur is.
 • Het geluid klinkt super goed!
 • De schelpen van de koptelefoon zijn over ear waardoor je oren goed afgesloten worden.
 • De batterij gaat lang mee en als ‘ie leeg is is de koptelefoon binnen 2 uur weer opgeladen.
noise canceling koptelefoon

Dankzij de noice cancelling koptelefoon minder last van prikkels & meer rust

Ik ga graag op zoek naar manieren om mijn leven makkelijker te maken. Omdat ik moeite heb met prikkels (en dan vooral geluid) heb ik ervoor gekozen een noise cancelling koptelefoon aan te schaffen zodat ik rustig kan reizen in het openbaar vervoer, mijn werk kan doen zonder afleiding en me soms gewoon even kan afschermen van de buitenwereld. Voor mij een heel fijn hulpmiddel waar ik echt niet meer zonder zou willen.

Misschien dat ik in de toekomst een duurder model aanschaf maar wellicht dat ik dan naar een fysieke winkel toe ga om de verschillende koptelefoons echt te kunnen testen om zo te ervaren welke het beste is.

Tot die tijd geniet ik in mijn eigen bubbel van de rust die mijn huidige koptelefoon me biedt.

Noise cancelling koptelefoon om prikkels te verminderen

Als jij nu ook moeite hebt met prikkels zoals geluid, verminderde concentratie hebt, snel afgeleid bent of als je je soms graag even wil afsluiten kan de noise cancelling headphone JBL E65BT NC zeker aanraden! Het is even een investering maar uiteindelijk zal het je veel opleveren, denk aan: meer rust, minder prikkels en een verbeterde concentratie.

Ik ben enthousiast in ieder geval en ben heel blij dat ik dit product heb aangeschaft.

Bestel je de koptelefoon via bovenstaande link? Dan ontvang ik daar een kleine commissie over zonder dat jij er extra voor betaalt! (En daar kan ik dan weer mijn blog van onderhouden, dankjewel!).

Wat is jouw ideale hulpmiddel tegen minder prikkels?


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Krijg méér grip op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren!

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

4 gedachten over “Minder last van Prikkels dankzij mijn Noise Cancelling Koptelefoon”

 1. Hoi Nathalie,

  Ik ben ook al een tijdje aan het kijken voor een koptelefoon. Kun je deze ook gebruiken zonder dat je muziek aan zet, werkt de noise cancelling dan ook? Bijvoorbeeld om rustig te kunnen werken terwijl de kinderen een film kijken?

  Groetjes Loes.

  Beantwoorden
  • Hey Loes, zoals ik beschrijf is de noise cancelling koptelefoon die ik heb niet 100% geluidsdicht. Als je ‘m op hebt zonder geluid hoor je alsnog wel wat achtergrond geluiden maar in ieder geval een stuk minder dan zonder de koptelefoon 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie