VIDEO | Ochtendritueel: Zo kom ik de ochtend door met fibromyalgie

De ochtend is vaak niet het fijnste moment voor mensen met fibromyalgie. Vermoeidheid en ochtendstijfheid liggen vaak al op de loer. Toch vind ik het belangrijk om mijn ochtend zo in te richten dat ik ook met een goed gevoel aan mijn dag kan beginnen. Daarom dat ik mijn ochtendritueel voor je gefilmd heb, misschien dat er wat tussen zit wat jouw ochtend mogelijk wat aangenamer kan maken.

Ochtendritueel: zo kom ik de ochtend door met fibromyalgie (VIDEO)

De video is een tijdje terug al opgenomen, dat kun je wellicht wel zien zodra ik buiten ben. Haha ;). Veel kijkplezier!

 

Persoonlijk vind ik het erg fijn dat ik een ochtendmens ben. Uitslapen is bij mij tot 8.00 uur en met opstaan om 5.30 uur heb ik geen moeite mee (haha, ik geef je toestemming; je mag me voor gek verklaren ;)). Ik merk wel dat het zetten van een wekker me kan ‘s avonds al kan belemmeren, ik ga dan de uren tellen die ik kan slapen en doe veel moeite om ook daadwerkelijk in slaap te vallen. Terwijl als ik geen wekker zet word ik vrijwel altijd op tijd wakker en voel ik me ook stukken beter. (Ik begrijp natuurlijk ook dat niet iedereen dit kan i.v.m. werk, voor mij is thuiswerken dus absoluut een uitkomst.)

Warme douche, koude douche

Nadat ik wakker ben ga ik altijd douchen, zowel voor mijn spieren en om de ochtendstijfheid te verminderen als om wakker te worden. Ik begin met warm water, daarna douche ik 1 ½ minuut onder ijskoud water. Dit doe ik om de schildklier te activeren, die is namelijk ook verantwoordelijk voor de energiehuishouding en de temperatuurregulatie. Zodra je koud gaat douchen wordt de schildklier dus geactiveerd om het lichaam warm te houden. Op deze manier wordt meteen de energiehuishouding geactiveerd waardoor je sneller wakker wordt. Daarnaast is koud douchen de perfecte manier om wakker te worden. Na die anderhalve minuut zet ik de sproeier weer op warm. Wanneer ik klaar ben met douchen sproei ik me nog even af met koud water zodat ik ook fris de douche uit ga. Douchen is echt een pré voor mij, vandaar dat dit standaard in mijn ochtendritueel zit!

Citroenwater, voedingssupplementen en beweging

Iedere ochtend drink ik een glas citroenwater met baking soda om mijn lichaam te ontzuren en gebruik ik mijn jodium en vitamine D druppels. Daarna ga ik Milo uitlaten, de buitenlucht en beweging doen me goed! Ik vind het erg fijn om ‘s morgens meteen naar buiten te gaan. (Zonder hond was dit zeker een stuk moeilijker geweest overigens!) Als ik om 5.30 uur op sta loop ik ‘s morgens dus soms al rond 6.30 uur buiten. Heerlijk om buiten te zijn terwijl de wereld wakker wordt, ik kan daar oprecht van genieten.

Smoothie time!

Zodra ik terug ben van de wandeling met Milo maak ik mijn ontbijtje. Dit is meestal een (groene)smoothie of soms een schaaltje soja yoghurt met fruit en noten. Ontbijten vind ik erg belangrijk omdat ik maar zo weinig energie heb. Als ik mijn lichaam dan ook nog geen voedingsstoffen zou geven is het niet gek dat ik nog vermoeider raak. Een goed ontbijt is voor mij dus absoluut van belang en standaard onderdeel van mijn ochtendritueel!

Na mijn ontbijt drink ik nog een glas met probiotica poeder om mijn darmen aan te sterken en gebruik ik sinds kort (vandaar dat het niet in de video staat) lithium. Daarna ga ik soms nog wat Instagram’en, Facebook’en of gezellig kletsen met Youri waarna ik meestal naar mijn werkkamer ga om te werken.

Tijd besteden aan mijn ochtendritueel

Ik pin me dus niet vast op bepaalde tijden. Ik vind het vooral belangrijk dat ik uitgerust wakker wordt zodat ik goed aan een nieuwe dag kan beginnen. Het besteden van tijd aan mijn ochtendritueel doe ik graag omdat ik merk dat het me echt goed doet. Er is ook geen dag dat deze oversla! 🙂

Heb jij een ochtendritueel? Hoe ziet deze eruit?

 

Fibromyalgieblog kun je ook volgen via FacebookInstagram 🙂


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Begrijp hoe het acceptatieproces in elkaar steekt!

In dit gratis eBook leer je precies hoe de 6 fases van acceptatie eruit zien zodat jij het acceptatieproces leert begrijpen en daardoor méér grip krijgt op acceptatie. 

Plaats een reactie