Ondernemen met fibromyalgie: Te gast in de podcast van Hou Het Luchtig

Ondernemen met fibromyalgie: hoe pak je dat aan? Hoe start je überhaupt een onderneming als je, zoals Fenna het zegt, fysieke grenzen hebt? Precies daarover mocht ik komen kletsen in de Hou Het Luchtig Podcast van Fenna. Een leuk gesprek vol met inzichten over ondernemen met fibromyalgie. Ik deel mijn verhaal, praktische tips en deel hoe mijn onderneming is begonnen, hoe het nu gaat en wat mijn grootste ambitie is.

Te gast in de Hou Het Luchtig Podcast

Voor de Hou Het Luchtig podcast werd ik geïnterviewd door Fenna. Net zoals ik is Fenna chronisch ziek en ook zij blogt erover, dit doet ze op Houhetluchtig.nl. Daarnaast runt ze Studio Luchtig, waar ze als content strateeg werkt, met een heel team aan freelancers om haar heen. Topper.

Het moment dat Fenna me vroeg of ik haar eerste gast wilde zijn in haar podcast, zei ik natuurlijk meteen ja. Fenna en ik kennen elkaar al een aantal jaar. Via Instagram zijn we elkaar gaan volgen en stuurde we elkaar af en toe een DM en uiteindelijk besloten we eens een dagje samen te gaan werken in Eindhoven. Het klikte meteen.

Beiden een chronische aandoening en beiden een beginnende onderneming bleek genoeg te zijn om niet meer uitgepraat te raken.

Vanaf die eerste keer hebben we contact gehouden en planden we regelmatig iets om samen te gaan werken. Hoewel we in het begin voornamelijk aan het werk waren samen, zijn we nu meer aan het kletsen en wordt onze laptop niet eens altijd meer geopend ;).

Het gesprek met Fenna over ondernemen met fibromyalgie

Het opnemen van de podcast verliep heel fijn. Uiteraard scheelt het dat Fenna en ik elkaar al een aantal jaar kennen waardoor we ook makkelijk met elkaar kunnen kletsen. Wel was het soms raar om bepaalde dingen aan Fenna te vertellen omdat zij die natuurlijk al lang weet.

Het is – als je het mij vraagt – een heel waardevol en interessant gesprek geworden waarin ik je samen met Fenna meeneem in mijn (en haar) avontuur als online ondernemer.

Want ondernemen met fibromyalgie, is wat mij betreft écht mogelijk. Bij mij heeft het ervoor gezorgd dat ik kan werken met plezier, op mijn manier en mijn voorwaarden.

Ondernemen met fibromyalgie podcast

Ondernemen met fibromyalgie: hoe pak ik dat aan?

Vaak krijg ik de vraag wat voor werk ik doe. Hoewel ik afgestudeerd ben als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, werk ik nu dus thuis als online ondernemer. Mijn blog is onderdeel van mijn bedrijf, daarnaast doe ik werk voor klanten met betrekking tot online communicatie.

In de podcast van Fenna deel ik alle ins en outs over mijn bedrijf. Daarnaast vertel ik hoe ondernemen met fibromyalgie voor mij de ideale uitkomst bleek te zijn!

In de Hou Het Luchtig Podcast geef ik antwoord op de vragen:

  • Wie ben ik en wat zijn mijn fysieke grenzen?
  • Hoe is mijn onderneming ontstaan en wat doe ik?
  • Waarom ben ik begonnen met ondernemen?
  • Hoe bevalt het mij om te ondernemen met fibromyalgie?
  • Hoe ziet mijn bedrijf eruit en hoe heeft het zich de afgelopen jaren ontwikkeld?
  • Hoe heb ik balans gevonden tussen ondernemen, wat ik lichamelijk aankan en wat ik wil en hoe veel uur werk ik?
  • Hoe ziet een werkdag of -week eruit voor mij?
  • Wat zijn mijn ambities, dromen en doelen?
  • Welke podcasts, boeken of mensen inspireren mij?

Beluister de Hou Het Luchtig podcast via Spotify:

Beluister én bekijk de Hou Het Luchtig podcast op YouTube:

Ik ben super benieuwd wat jij van de aflevering van de Hou Het Luchtig podcast vindt waarin ik te gast ben! Laat het me in een reactie weten, of deel het op Instagram! Tag mij (@fibromyalgieblog) en Fenna (@houhetluchtig) dan even!


Meer over werken en ondernemen:


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie