5x Ontzurende kruidenthee die het lichaam reinigen en ontgiften

Hoewel ik gek ben op koffie (vooral cappuccino met havermelk!), drink ik ook heel graag kruidenthee. Tegenwoordig kies ik veelal biologische kruidenthee die het lichaam ondersteunt. Daarnaast kies ik vaak voor ontzurende kruidenthee omdat dit bij fibromyalgie erg gunstig kan zijn. Verzuring kan namelijk fibromyalgie symptomen verergeren. In deze blog deel ik verschillende soorten ontzurende kruidenthee die ondersteuning kunnen bieden om gifstoffen af te voeren!

5x Ontzurende kruidenthee

Vrijwel alle kruidenthee soorten (van biologische oorsprong!) zijn goed voor het lichaam en helpen om gifstoffen af te voeren. Er zijn echter een paar soorten kruidenthee die speciaal zijn samengesteld om het lichaam te helpen gifstoffen af te voeren. Hierdoor hebben ze een ontzurende werking en dragen ze bij aan een goede zuurgraad balans.

Om echt effect te hebben van ontzurende kruidenthee is het echter wel belangrijk om niet alleen dagelijks kruidenthee te drinken, maar ook je leefstijl aan te passen. Een aantal tips zijn: minder met geraffineerde suiker, drink maximaal 2 kopjes koffie, eet veel groenten en fruit, verminder stress en sport niet overmatig,

Dat gezegd hebbende, deel ik graag 5 ontzurende kruidenthee varianten met je!

1. Ontzurende kruidenthee van Alka Vitea

Alka Vitea staat bekend om de ontzurende producten. In het assortiment hebben ze ook ontzurende kruidenthee. Deze thee bestaat uit 52 verschillende soorten kruiden die ondersteuning bieden bij het afvoeren van afvalstoffen.

Doordat de afvalstoffen in het lichaam worden afgevoerd, heb je minder kans op verzuring. Een goede thee dus om je lichaam te ontzuren.

Alka Vitea benoemd dat de thee 100% puur natuur is, fijn!

Bekijk de ontzurende kruidenthee van Alka Vitea >>

2. Jacob Hooy detox kruidenthee

De detox kruidenthee van Jocob Hooy is losse thee die het lichaam helpt bij het reinigen. De kruidenthee bestaat uit: groene thee, brandnetel, citroengras, rozenbottel, kruizemunt, sinaasappelschil, gember, mariadistel, paardenbloem, braamblad en passievrucht aroma.

Deze kruiden helpen het lichaam te detoxen zodat gifstoffen worden afgevoerd.

Bekijk de detox kruidenthee van Jacob Hooy >>

3. Yogi thee pH balans

De zuurgraad van je lichaam wordt aangegeven met pH. Een neutrale pH waarde ligt rond de 7. Voeding met een hoge zuurgraad hebben een waarde lager dan 7. Hoe meer basisch het product is, hoe hoger de waarde is.

Yogi thee pH balans helpt het lichaam om de zuurgraad in balans te houden. Deze kruidenthee bestaat uit citroengras, citroenmelisse, paardenbloem, brandnetel, kruizemunt, frambozenblad, groen havergras, lavendelbloesem, venkel, wortel, lindebloesem, berkenblaadjes, alfalfa en peterselie.

Yogi thee is biologisch.

Bekijk de Yogi thee pH balans >>

4. Clipper Detox Groene thee

Groene thee heeft tal aan voordelen, één daarvan is het dat het een ontzurende werking heeft. In de ontzurende kruidenthee van Clipper wordt groene thee gecombineerd met vlierbloesem, brandnetel, venkelzaad, paardebloemwortel, limoenschil, limoen aroma en -sinaasappelaroma en venkelzaadpoeder.

Een kruidige thee die ondersteuning biedt bij de ontgifting van het lichaam. Daarnaast is de thee van Clipper biologisch, ook fijn!

Bekijk detox groente thee van Clipper >>

5. Pucca Feel New kruidenthee

De Feel New kruidenthee van Pucca zorgt ervoor dat gifstoffen worden afgevoerd. De thee bevat: anijszaad, zoete venkelzaad, kademompeul, zoethoutwortel, korianderzaad en kurkumawortel.

Allemaal fijne kruiden die het lichaam de juiste ondersteuning bieden en een ontzurend effect hebben. Ook de thee van Pucca is biologisch.

Bekijk de Feel New thee van Pucca >>

Ontzurende kruidenthee: conclusie

Hoewel er nog veel meer ontzurende kruidenthee soorten zijn, heb ik het bij 5 gehouden om je niet te overladen en op te zadelen met keuzestress. Houd er wel rekening mee dat alleen het drinken van ontzurende kruidenthee niet in één week je leven gaat veranderen.

Het kan zeker bijdragen aan de ontgifting van je lichaam, maar kijk ook naar andere aspecten in jouw levensstijl. Eet je gezond? Beweeg je genoeg en niet overmatig? Heb je veel stress? Drink je genoeg water? Belangrijke vragen om jezelf te stellen.

Als je leefstijl overwegend gezond is, kan ontzurende kruidenthee absoluut een positieve bijdrage leveren!

Wat is jouw favoriete (ontzurende) kruidenthee? En van welk thee merk ben jij helemaal verzot? Leuk als je het laat weten in een reactie!


Ook interessant om te lezen:

Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

3 gedachten over “5x Ontzurende kruidenthee die het lichaam reinigen en ontgiften”

Plaats een reactie