Podcast interview door Nicole over mijn leven met fibromyalgie

Door Nicole werd ik benaderd om mijn verhaal over leven met fibromyalgie te delen in haar podcast. Nicole is hyperventilatie coach en krijgt regelmatig vragen van vrouwen met fibromyalgie. Het blijkt dat fibromyalgie en hyperventilatie dus vaker samen voorkomt. Om die reden wilde Nicole graag meer kunnen delen over fibromyalgie waarvoor ze mij geïnterviewd heeft. Super leuk natuurlijk, dat ik mijn verhaal weer mag delen. Ik zal kort wat toelichting geven over waar de podcast over gaat. Onderaan deze blog staat de link om de podcast te luisteren. Benieuwd wat je ervan vindt!

De podcast opname met Nicole over leven met fibromyalgie

Wie is Nicole? Nicole is hyperventilatiecoach en deelt hier heel veel informatie over op haar website hyperventilatiecoach.nl. Daarnaast heeft ze verschillende cursussen gemaakt die je kunt volgen om meer grip te krijgen op hyperventilatie klachten. Super interessant!

Nicole en ik kende elkaar voor dit interview niet. We volgde elkaar wel al via Instagram maar hadden verder nog geen contact gehad. Het was dus best spannend om dit gesprek samen op te nemen. Gelukkig klikte het eigenlijk meteen en is het gesprek heel fijn verlopen.

Het is een open en kwetsbaar gesprek geworden waarin ik heel persoonlijke vragen beantwoord. Nicole stelt fijne vragen en het is een heel prettig gesprek geworden waarin verschillende aspecten over leven met fibromyalgie aan bod komen.

Centraal staat hoe ik heb leren leven met fibromyalgie en hoe ik door de jaren heen geleerd heb om beter voor mezelf te zorgen. Maar het gaat ook over de periode waarin ik in een burn-out heb gezeten, onbegrip met artsen en de keuzes die ik nu maak om me beter te voelen.

In dit interview komen verschillende punten aan bod:

 • Wie ben ik, wat is fibromyalgie en wat betekent dit voor mij?
 • Nicole deelt over haar ervaring als oefentherapeut met mensen met fibromyalgie.
 • Het ‘standaard beeld’ wat artsen en therapeuten krijgen van mensen met fibromyalgie en het onbegrip wat kan ontstaan bij artsen en therapeuten en hoe mijn ziekteproces verlopen is.
 • Hoe mijn studie is verlopen, waarom ik op mijn eerste jaar stage bijna weg ben gestuurd.
 • Mijn werk in de gehandicaptenzorg en hoe dit geleid heeft tot een burn-out.
 • Hoe mijn burn-out mijn redding is geweest om fibromyalgie te leren accepteren en hoe het mijn leven uiteindelijk beter heeft gemaakt.
 • Mijn holistische kijk op fibromyalgie en genezing.
 • Mijn switch van persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg naar online ondernemer.
 • Het acceptatieproces en hoe ik heb leren leven met fibromyalgie.
 • De link tussen hyperventilatie en fibromyalgie en de invloed van een goede ademhaling op pijnklachten.
 • Wat voor manieren van beweging ik fijn vindt en hoe ik dit aanpak.

Nou goed, veel onderwerpen dus die worden besproken! Ik zou zeggen: luister de podcast en laat het over je heen komen. Ik ben super benieuwd wat je ervan vindt.

Als je de podcast hebt geluisterd hoor ik heel graag wat je er van vindt! Deel een screenshot in je story op Instagram en tag mij (@fibromyalgieblog) en Nicole (@nicole_hyperventilatiecoach) zodat wij dit ook kunnen zien.

Meer leren over het acceptatieproces?

Wil je nou meer leren over het acceptatieproces? Download de GRATIS preview van Challenge Accepted! Hierin leer je hoe het acceptatieproces in elkaar zit en krijg je per fase een fijne tip.

Je ontvangt meteen een leuke kortingscode in je inbox voor als je het volledige eBook wil bestellen waarin je ook mijn hele ervaringsverhaal leest, veel tips, opdrachten en tools krijgt én leest wat bij mij heeft gezorgd voor een keerpunt.

Laat je me weten wat je van de podcast vindt? Ik ben super benieuwd!


Nog even verder luisteren? Er zijn nog 2 podcasts waarin ik te gast ben!

Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie