Purpuz Planner review: Een uitgebreide Agenda om je Doelen te behalen

Eind 2017 heb ik zelf de Purpuz planner besteld; ik zat toen in een burn-out en wilde meer structuur aanbrengen en overzicht creëren in mijn leven. Dit jaar heb ik de roze Purpuz planner gekregen van Clen (de bedenker van de planner), om er een review over te schrijven. Hoe de Purpuz planner werkt, waar je het voor kunt gebruiken en hoe ik het inzet lees je in deze Purpuz Planner review!

Purpuz planner review: hoe werkt het en waar kun je het voor gebruiken?

De Purpuz planner is een uitgebreide agenda waar je niet alleen al je taken, maar ook je dromen in kunt uitwerken. Het is super uitgebreid en je er staan veel dingen in die je aan het denken zetten, zoals handige vragen en leuke quotes.

Purpuz planner

Het verhaal achter de Purpuz Planner

De Purpuz planner is bedacht en ontwikkeld door Clen Verkleij. Hij had zijn droombaan gevonden en werkte als rechterhand van de directeur. Hij had het bedrijf met succes geïntroduceerd in de UK maar, zoals hij zelf zegt, verdwaalde hij in zijn eigen stad. Clen had een burn-out; geen goede balans tussen doelen en gezond leven was wat hem onderuit haalde.

Hij was onder begeleiding van een coach en ging kijken naar waar hij nu staat en wat zijn droom is. Clen geeft aan onwijs veel van zijn coach geleerd te hebben en wilde deze tools samenvatten.

Daarnaast was één van zijn doelen om iedereen toegang te kunnen geven tot de tools van zijn coach. En daar ontstond de Purpuz planner!

Clen noemt het ook wel: een lifecoach op papier.

Bekijk onderstaande video van Clen over de Purpuz planner 2019. Tekst gaat verder onder de video.

Hoe werkt de Purpuz Planner?

De planner heeft naast het maand en weekoverzicht ook verschillende stappen om je doel(en) te kunnen behalen:

 • Purpuz map: helpt je om je dromen te visualiseren. Op deze pagina kun je een mind-map maken van jouw droomwereld. Je schrijft op hoe jouw leven er nu uit ziet én hoe je zou willen dat het er over 3 jaar uit ziet.
 • Purpuz matrix: helpt je om je dromen te ordenen. Je gaat je dromen ordenen en indelen in categorieën zodat je overzicht krijgt.
 • Purpuz plan: Helpt je om je doelen op te delen in stappen. Je gaat je grote doel verdelen in subdoelen en die ga je weer verdelen in stappen. Op deze manier krijg je duidelijk in kaart wat er nodig is om jouw doel te bereiken.
 • Purpuz pad: Helpt je om doelen te voorzien van tijd en volgorde. De stappen die je bij de Purpuz plan hebt uitgewerkt ga je nu indelen in tijd en volgorde.
 • Maandplanning: Geeft je structuur en overzicht. Je weet nu welke doelen je hebt en hoeveel tijd dit gaat kosten, deze stappen ga je nu verwerken in een maandplanning.
 • Weekplanning: Geeft je jouw dagelijkse to-do’s. De maandplanning is een globaal overzicht, in de weekplanning kun je het stap voor stap uitwerken.
 • Dagreflectie: Laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je in kunt groeien. Een reflectie om even terug te kijken naar je dag.
 • Vragen aan jezelf: laat je stilstaan bij afgelopen maand, het heden en de toekomst. Je kijkt even terug naar de afgelopen maand en naar jezelf om te achterhalen wat er volgende maand beter zou kunnen.

Niet ‘zomaar’ een agenda

Zoals je ziet is het dus lekker uitgebreid en absoluut meer dan een ‘gewone’ agenda.

De eerste 4 punten zijn gericht op het stellen van je doelen en een plan te maken om deze te behalen. Punt 5 en 6 zijn om al je taken in te plannen en bij 7 en 8 kun je op jezelf reflecteren en terugkijken naar wat er goed ging of beter zou kunnen.

Na iedere maand is er een mogelijkheid tot zelfreflectie (punt 8) waardoor je bewust blijft van jezelf en de stappen die je wil maken.

Praktische zaken over de Purpuz Planner:

 • Afmetingen Purpuz planner: 25,5 cm lang, 19,5 cm breed, 2,4 cm dik
 • Hardcover (verkrijgbaar in donker blauw of roze) met handig leeslintje
 • Nederlandse taal
 • Weekplanning (7 dagen) is verdeeld over 2 bladzijdes (= bijna even groot als een A4)
 • Iedere dag kun je plannen van 6.00u tot 22.00u
 • Je kunt de planner gratis downloaden om te kijken of het iets voor je is
 • Per dag kun je een dagdoel stellen en een dagreflectie invullen (overwinning en groei)
 • Iedere week is er ruimte voor privé en zakelijke to-do’s + creatieve ruimte
 • Positieve quotes en mooie afbeeldingen
 • Na iedere maand kun je een reflectie invullen voor meer bewustwording
 • Handige tips over hoe je de planner met succes kunt gebruiken
 • Wekelijks staan er kleine opdrachten in de planner, zoals: ‘vraag deze week een vriend een kritische vraag aan je te stellen en geef er eerlijk antwoord op.’
 • Rustige uitstraling, geen onnodige poespas
 • Te bestellen via of Bol.com vanaf €34,99

Hoe ziet de Purpuz planner eruit?

De buitenkant van de planner is donker blauw of roze. De binnenkant is in beide planners precies hetzelfde; lekker overzichtelijk, rustig en niet te veel poespas. Kijk zelf maar!

^ Weekplanning – Ruimte voor een weekdoel, dagplanning, dagdoel, dagreflectie, privé en zakelijke to-do’s en creatieve ruimte.

Maandreflectie – vragen over afgelopen maand, over hoe het nu gaat en over de komende maand om vervolgens het nieuwe maandoverzicht in te kunnen vullen.

Maandplanning – voor een globaal maandoverzicht met aan de linkerkant vragen als: afspreken met.. waar naartoe.. experimenteren met.. en beloning aan mezelf.. Onder aan de pagina is ruimte voor maanddoelen voor privé en werk en creatieve ruimte.

Purpuz planner - foto ^ Natuurfoto – Er staan meerdere van zulke mooie, natuurfoto’s in de planner.

Purpuz planner - ja ik kan ^ Ruimte om in te vullen waar je trots op bent en welke skills je hebt, super motiverend!

Wat is mijn ervaring met de Purpuz planner?

Eerlijk is eerlijk: ik ben iemand die vól overgave ergens aan kan beginnen maar toch ergens halverwege afhaakt. Dit was ook een beetje het geval toen ik eind 2017 de planner bestelde. Na een paar fanatiek geplande maanden zakte het in.

Echter heb ik het sinds na de zomer weer opgepakt en merk ik toch dat het me veel rust biedt.

Juist door de pijnklachten continu en de beperkte energie door fibromyalgie merk ik dat het toch wel fijn is om een duidelijk overzicht te hebben waarin al mijn taken vermeld staan.

Hoe gebruik ik de planner?

Het maandoverzicht gebruik ik om een globaal overzicht te creëren van hoe de maand eruit gaat zien. Hierin noteer ik afspraken en vaste werkzaamheden zodat ik ook duidelijk weet wat me te wachten staat komende maand.

Het weekoverzicht probeer ik zo in te delen dat vrijwel al mijn taken erin beschreven staan, zodat ik weet waar ik aan toe ben en duidelijkheid voor mezelf creëer. De agenda blijft goed open liggen; handig als je – net zoals ik – graag je agenda open laat liggen op je bureau. Leuk ook dat er bij ieder weekoverzicht ruimte is voor het invullen van je doelen.

De reflectie na iedere maand vind ik erg fijn; het maakt me bewust van wat wel en niet werkt, waar ik verandering in wil brengen en wat momenteel goed gaat. Dit geeft een duidelijk inzicht en het helpt om dingen ook echt aan te pakken puur omdat je je er bewust van wordt.

Daarnaast is het fijn om je dromen en doelen lekker overzichtelijk in kaart te kunnen brengen, zodat je ook echt stappen gaat maken richting je doel.

PURPUZ PLANNER ^ De roze kleur is sinds dit jaar verkrijgbaar, de donker blauwe kleur is de originele.

Eindoordeel Purpuz planner review

Persoonlijk ben ik erg enthousiast over de Purpuz planner en gebruik ik deze agenda graag. Het helpt me om meer overzicht en structuur te creëeren en het maakt me bewust. Ik heb regelmatig het gevoel veel meer te kunnen doen dan werkelijk in één dag past, maar juist doordat ik het nu zo gestructureerd kunt plannen houd ik overzicht en blijf ik reëel met mijn planning.

De lijntjes bij de weekplanning zijn soms wat kort maar Clen geeft ook aan dat het handig is om met symbolen en kleurtjes te werken zodat je én snel een duidelijk overzicht hebt, én je hebt minder schrijfruimte nodig.

Daarnaast is het een grote, zware planner die je niet zomaar even meesjouwt, maar juist het formaat vind ik ook wel weer fijn. Ieder voordeel heeft z’n nadeel..? 😉

Ga jij je doelen behalen?

De planner is misschien wat prijzig, maar gemiddeld gezien komt het neer op nog geen €0,10 cent per dag. Daarnaast biedt Clen de Purpuz Promise: als jij na het gebruik van de planner geen resultaten hebt behaald, kun je de ingevulde Purpuz planner met een geschreven brief naar Clen toesturen en je geld terug krijgen.

En tja, als je je doelen wil bereiken moet je er iets voor overhebben, toch? Zo’n coach op papier kan dan wel uitkomst bieden.

Purpuz planner kort samengevat:

 • Een houvast om je doelen (eindelijk) te behalen
 • Uitgebreide maand + weekplanning (wel wat korte regels)
 • Veel momenten tot zelfreflectie
 • Groot formaat met hardcover
 • Ontwikkeld door Clen als houvast tijdens zijn burn-out

Bestel de Purpuz Planner via Bol.com in het roze, blauw of zwart.


Heb jij ervaring met de Purpuz planner? Of ga je ‘m aanschaffen na het lezen van deze Purpuz Planner review? Laat het weten in een reactie!

 


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie