Review: thee van Nicole’s Choice

Yes, vorige week donderdag ontving ik blogpost van Nicole. Nicole benaderde me via Instagram en vroeg me of ik haar thee wilde proberen. Nou ja, daar zeg je geen nee tegen, toch?! 🙂 Ze liet me kiezen uit twee smaken en zou vervolgens mijn keuze naar me toesturen. Vol enthousiasme wachtte ik dan ook tot ik de thee zou ontvangen. Vorige week donderdag stond er een aardige pakketbezorger met een doos (!) voor de deur. Ik dacht dat het voor mijn vriend zou zijn maar verrast zag ik mijn naam erop staan. Ik zag het logo van Nicole’s Choice en was rasend benieuwd. Want voor één zakje is toch niet zo’n hele doos nodig?

Het verhaal achter Nicole’s Choice:

Voordat ik jullie vertel wat er in het pakketje zat en wat ik er van vond wil ik graag wat meer vertellen over Nicole’s Choice. Nicole is namelijk niet zomaar webshop begonnen. Daar zit een verhaal achter en dat mag absoluut gedeeld worden.

Altijd al een snoepkont geweest

Ik ben Nicole van Nicole’s Choice. Altijd al ben ik een snoepkont geweest en van jongs af aan sta ik graag te koken en bakken. Ik heb veel samen met ons mam (ja, ik kom uit Brabant), in de keuken gestaan. We maakte appeltaarten of kookten uitgebreid wanneer er iets speciaals te vieren was. Nu nog steeds vind ik het heerlijk om weekmenu’s te maken en om iedere week weer een nieuw recept of probeersel te maken.

Eigenlijk heb ik dus ook geen hekel aan boodschappen doen. Ik vind het juist leuk om in de supermarkt rond te lopen en me te verbazen over nieuwe producten of juist aangenaam verrast te worden door wat er allemaal verkrijgbaar is.

Interesse in gezonde voeding

In 2012 kreeg ik last van vage klachten zoals regelmatig een opgezwollen buik, eczeem, hoofdpijn, diarree etc. Ik ben er na een zoektocht achter gekomen dat voeding heel veel voor je lichaam kan doen of juist kan tegenwerken daarin. Vanuit daar is mijn interesse om gezond te eten alleen maar groter geworden. Vorig jaar is het idee voor Nicole’s Choice pas wat concreter geworden.

Een burn-out bracht me waar ik nu ben

Ik heb in juli 2015 een burn-out gekregen en hierdoor zijn er allerlei vragen op mij afgekomen. Eigenlijk ben ik door mijn burn out gekomen waar ik nu ben. In 2016 toen ik mezelf steeds een beetje beter voelde heeft Nicole’s Choice dus meer vorm gekregen. Mijn vriend Dave is destijds een grote steun en hulp geweest en nog steeds. Zonder Dave zou de slogan “Waar gezond een keuze is” er bijvoorbeeld ook niet zijn geweest omdat hij dit bedacht heeft. Ook hij is “besmet” met een gezonde levensstijl. Wij lezen voortaan elk etiket van een product.

Puur natuur, dat is pas genieten!

Omdat ik dus weet dat het best lastig is om gezond te leven is Nicole’s Choice ontstaan. In mijn webshop vind je alleen maar producten zonder geraffineerde suikers, e-nummers en ingrediënten waar je nog nooit van gehoord hebt. Dat maakt het toch voor iedereen makkelijker? Wellicht denk jij dat er in jouw losse thee geen aroma’s of suikers zitten? Check de ingrediënten maar eens, grote kans dat dit wel het geval is!

Mijn voorkeur is puur natuur, dat is pas genieten! Als jij speciale wensen hebt, neem dan gerust contact met mij op.

Review: thee van Nicole’s Choice

 

thee-snack-nicoleschoice

Wat dat betreft past het dus helemaal bij wat ik graag wil, gezond en verantwoord eten en drinken. Dat maakt me ook nog net wat enthousiaster over de thee. In de doos die ik had ontvangen zat ook meer dan alleen de thee die ik mocht uitkiezen. Er zaten namelijk twee verschillende soorten thee in, plus nog een theezeefje en een gezond tussendoortje van Nakd.

Ik was verrast, super leuk! Zo’n pakket had ik namelijk niet verwacht. Ik heb ondertussen de smaken thee geproefd en dit is wat ik er van vind:

Royal Berry

Ingrediënten: lemongrass, cassis

thee-nicoleschoice-royalberry

De eerste thee die ik probeerde was de Royal Berry, deze smaak had ik zelf uitgekozen en ik was er erg benieuwd naar. De toevoeging van cassis leek me wel lekker dus die wilde ik graag proberen. De geur van de thee was in ieder geval al lekker zoet. De thee heeft een zachte smaak met een fris/zoet tintje. Zeker een thee die ik vaker ga drinken, het is net wat anders dan anderen thee smaken en het smaakt niet té zoet zoals veel fruitsmaken uit de supermarkt naar mijn mening wel doen.

Voor degene die van wat zoetere thee houden is deze zeker geschikt.

Spice me up

Ingrediënten: gember, lemongrass, zoethout, citrusschil, pepermunt en zwarte peper

thee-nicoleschoice-spicemeup-close

Wat me aan deze thee opviel was eigenlijk meteen de vreemde combinatie van ingrediënten. Ik was benieuwd naar de smaak omdat ik me niet kon voorstellen hoe die zou zijn. De toevoeging van zwarte peper vond ik een aparte keuze, maar het maakte me wel nieuwsgierig.

De smaak van de thee veraste me daarom ook enorm, want hoewel de smaak in eerste instantie wat bitter/ licht spicy is komt daarna de zoete smaak van zoethout. Super lekker! Het is een aparte combinatie van verschillende smaken maar dat maakt het juist lekker. Ik weet niet of ik de thee zelf uitgezocht zou hebben, vanwege de combinatie van ingrediënten. Maar ik ben blij dat Nicole juist deze heeft meegestuurd want hoe vreemd de combinatie ook mag zijn, de thee is absoluut de moeite waard om te proberen!

Conclusie

Nog een pluspunt van de thee is dat het uit grove stukken bestaat waardoor de losse thee in het zeefje blijft zitten en er geen kleine stukjes thee in het theewater drijven. Wat de smaken betreft ben ik enthousiast over beide thee soorten. Als ik moet kiezen tussen Royal Berry en Spice Me Up ga ik voor de laatste. Deze heeft me het meest verrast qua smaak. Ik ben erg enthousiast over de combinatie tussen licht spicy en zoet.

Het feit dat er verder geen toevoegingen in de thee zitten maakt het helemaal compleet. Lekker genieten van een gezonde kop thee, dat wil toch iedereen?

Warmetruiendag, kortingsactie!

Vrijdag 10 februari (morgen dus!) is het nationale warmetruiendag. Bij Nicole’s Choice wordt dat gevierd met 20% korting op thee. Dus mocht je na het lezen van mijn review geïnteresseerd zijn in Nicole haar thee, kun je die vrijdag 10 februari bestellen met korting. Gebruik daarvoor de code: WarmeTrui

kortings-actie-nicoleschoice-100217finalklein

Ook al heb ik nog een voorraadje thee staan, ik bestel morgen de ‘Wondertea‘ (kamille) en ‘Mint To Be‘ (munt). Thee kun je nooit genoeg hebben, toch? 😀

Welke thee ga jij morgen bestellen? Bekijk de webshop van Nicole >>

 

Dit artikel betreft een gesponsord product, dit is echter niet van invloed op mijn mening.


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie