Terugblik op 2016

Wauw, alweer bijna een jaar voorbij. Tijd voor een terugblik! Het afgelopen jaar heeft mijn leven even op z’n kop gestaan, er zijn veel dingen veranderd waardoor ik opnieuw opzoek moest naar wat ik wel en niet kan.

Terugblik op 2016

Er is veel gebeurd dit jaar, leuke dingen maar ook minder leuke dingen. Door alle veranderingen van het afgelopen jaar ben ik wel weer gegroeid als persoon, hoewel het me soms toch echt even teveel is geworden. Maar het komt goed, alles komt goed.

Samenwonen

Januari begon voor mij en mijn vriend super leuk! Op 30 december 2015 hadden we de sleutel gekregen van ons appartement en op 2 januari zijn we gestart met klussen. Het had iets langer geduurd dan we hoopte maar op 23 januari zijn we in ons appartement gaan wonen. Een nieuw hoofdstuk, samen. Super spannend maar ook heel leuk. Mijn vriend had Milo (hondje!) al voordat we gingen samenwonen dus we hadden er meteen een huisdier bij.

Het samenwonen bevalt nog steeds erg goed, gelukkig. Alleen heeft dit er wel voor gezorgd dat 2016 een enorm bewogen jaar is geweest. Mijn leven werd op z’n kop gezet en ik moest opnieuw leren wat ik wel en niet kon doen. Het huis uitgaan alleen al was voor mij een hele onderneming. Ik kreeg meer verantwoordelijkheid waardoor ik enorm gegroeid ben in mijn persoonlijke ontwikkeling maar waarbij ik ook regelmatig tegen de muur gelopen ben omdat ik mezelf overschatte of meer wilde doen dan ik eigenlijk aankon.

Naast alle dingen thuis werk ik 21 uur in de week, het was dus even zoeken hoe ik alles moest combineren.

Mini vakantie Brugge

In Februari zijn we met de verjaardag van mijn vriend 3 dagen naar Brugge (België) geweest. Hier hebben we enorm van genoten. Het was fijn om samen weg te zijn!

Festival, Paaspop

Met pasen ben ik met 2 vriendinnen naar Paaspop geweest, dit doen we al een aantal jaar en ook dit jaar was het weer super leuk. Gelukkig heb ik deze dagen niet heel erg veel last gehad van lichamelijke klachten, waardoor ik er ook veel meer van kon genieten. Ik scheef er een blogpost over! Deze momenten zijn voor mij toch wel heel waardevol.

22e verjaardag

Later in april vierde ik alweer mijn 22e verjaardag. De eerste keer dat ik zelf alles moest organiseren, omdat ik niet meer bij papa en mama woon. Gelukkig had ik wel hulp gekregen met de voorbereidingen van mijn moeder en zus, wat het voor mij al wat gemakkelijker maakte. Niet dat er veel mensen kwamen, maar ik wil het wel graag goed doen. Ook mijn vriend en vriendinnen hielpen ’s avonds mee als dit nodig was. Fijn om zoveel mensen om me heen die hulp willen bieden, dat voelt echt als een zegen.

Hulp in de huishouding

De huishouding vind ik erg zwaar om te doen, toen we net samenwoonde wilde ik dit niet uit handen geven. Ik vond dat ik dat zelf moest doen en ik wilde het ook heel graag zelf doen. Eind april heb ik toch toegegeven aan het voorstel van mijn zus, ze wilde me iedere week komen helpen met het huishouden zodat we het samen zouden doen. Dit was voor mij in het begin wel moeilijk maar uiteindelijk een enorme verlichting. Hoe ik dit ervaren heb kun je in dit blog bericht lezen.

Mijn vriend en ik hebben er later voor gekozen om een schoonmaakster aan te nemen, zodat ik het poetsen ook helemaal los kon laten. Maar ook dit liep ten einde omdat ze ander werk had gevonden. Dus nu komt mijn moeder 1x in de 2 weken poetsen zodat ik het alleen maar bij hoef te houden. Dit scheelt al veel.

1 jaar samen

3 juni waren mijn vriend en ik één jaar samen, ik ben super trots op wat wij in korte tijd hebben opgebouwd samen.

eBook Deal With It

 

Op 26 juni verscheen mijn eBook Deal With It. Waarin ik mijn verhaal vertel over het leren dealen met fibromyalgie. In dit eBook staat mijn verhaal over het leren accepteren van een chronische ziekte en alle tips die mij daarbij geholpen hebben. Hier heb ik hele mooie reacties op ontvangen! 🙂 Het eBook is tijdelijk te downloaden voor €5,- ipv €12,-

Apenheul

We hadden het vorig jaar al op de planning staan, maar toen is het er niet van gekomen. In juli zijn we dan eindelijk samen naar Apenheul geweest. Het was erg warm die dag en anderhalf uur rijden. Gelukkig was de reis erg goed gegaan en had ik opmerkelijk weinig last van mijn rug, super fijn! Het was een erg leuke dag. Voordat we naar huis gingen hebben we nog ergens wat gegeten. De dag daarna had ik vrij van het werk dus de tijd om bij te komen.

apenheul-terugblik-2016-fibromyalgieblog-2

apenheul-terugblik-2016-fibromyalgieblog

Neurofeedback

Dit jaar ben ik gestart met een nieuwe therapie, neurofeedback. Vanaf juli ben ik hier mee bezig maar helaas heeft het (nog) geen effect op mijn klachten. De trainingen werken wel, want op hersenniveau zijn er wel veranderingen maar hier merk ik nog niets van.

Fotoshoot met mijn zus

Eind juli heb ik samen met mijn zus een fotoshoot gehad bij Angelien Rijpers Fotografie omdat we in november 2014 dezelfde tatoeage hebben laten zetten op onze voet. Dit moet natuurlijk worden vastgelegd. We zijn beide erg tevreden met het resultaat! Oh, ik zal binnenkort een blog postten waarom we deze tatoeage hebben laten zetten!

Fotoshoot-tatoeage-fibromyalgieblog

Festival, Reggae Geel

Jaa, mijn tweede festival van het jaar! In augustus ben ik met mijn beste vriendin en zus naar Reggae Geel geweest. Helaas heb ik veel last gehad van pijnklachten maar toch hebben we het erg gezellig gehad. In een blog bericht scheef ik wat we dit weekend allemaal hebben gedaan en hoe het met me ging.

Inschrijving KvK

30 september was de eerste dag van mijn ruim 2 weken vakantie, deze dag heb ik me ook meteen ingeschreven bij de KvK omdat ik mijn blog wil laten groeien. Dit was super spannend maar ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet.

Minder goed einde van het jaar

Helaas is de werkdruk me na mijn vakantie teveel geworden. In oktober heb ik nog gewerkt, met moeite, maar vanaf 14 november zit ik ziek thuis. Oververmoeid, veel pijn, nergens toe in staat, nergens zin in, prikkelbaar, stemmingswisselingen, emotioneel.. Super vervelend en ook heel confronterend. Maar ik probeer mijn rust te nemen zodat ik me zo snel mogelijk weer beter voel.

Fibromyalgieblog 1 jaar

18 november vierde ik het één jarig jubileum van mijn blog! Trots 😀

Nieuwe therapie, kPNI

Eind november heb ik een intakegesprek gehad bij kPNI. Bij deze therapie wordt er gezocht naar de oorzaak van de klachten in plaats van het bestrijden van de symptomen. Naast de lichamelijke klachten wordt er ook gekeken naar de levensloop, ervaringen, karakter, voeding en fysiologie. Ook hier speelt voeding een hele grote rol. Ik wil hier heel graag meer over vertellen maar dat doe ik als ik wat verder in het traject ben! Begin januari heb ik hier weer een afspraak, dus hopelijk kan ik jullie dan al wat meer vertellen.

Hotel overnachting Den Bosch

3 december waren mijn vriend en ik anderhalf jaar samen, we zouden eigenlijk naar een feest in Amsterdam gaan (Oliver Heldens and Friends), maar gezien mijn situatie momenteel hebben we besloten iets anders te gaan doen. We hebben een hotelovernachting geboekt in Den Bosch. Minder intensief, en misschien ook veel leuker.

hotelovernachting-den-bosch-fibromyalgieblog

Mijn zus kwam een nachtje in ons appartement slapen om op Milo te passen dus dat was ideaal. Meer foto’s hiervan postte ik op Instagram!

En dit moet nog komen…

Er gaat dit jaar nog iets super spannends gebeuren, want voordat ik 2016 afsluit wil ik nog iets met je delen. Iets waar ik nog nooit eerder over verteld heb. Vrijdagavond 30 december kun je om 20.00 uur op mijn blog lezen wat mijn allergrootste geheim van het afgelopen jaar is.

Spannend!! 😀


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie