Thuiswerken met fibromyalgie: Mijn 8 favoriete thuiswerk hulpmiddelen

Thuiswerken is voor mij de ideale oplossing waardoor ik kan werken op mijn tempo, niet hoef te reizen, rust kan nemen als het nodig is en meer rust ervaar. Ik schreef eerder al een blog met 10 stappen om succesvol thuis te werken met fibromyalgie. Misschien handig om even door te lezen mocht je dat nog niet hebben gedaan.

Weet jij al hoe je thuiswerken tot een succes maakt maar ben je benieuwd naar mijn favoriete thuiswerk hulpmiddelen? Lees dan zeker even verder want ik deel ze graag met je!

Thuiswerken met fibromyalgie: Mijn 8 favoriete thuiswerk hulpmiddelen

Omdat ik al een aantal jaar vanuit huis werk heb ik goed kunnen ontdekken welke thuiswerk hulpmiddelen (voor mij) onmisbaar zijn.

1. Een goede laptop

Inmiddels ben ik al zo’n 4 jaar trouwe bezitter van mijn MacBook Pro (13 inch). Hiervoor heb ik verschillende (goedkopere) laptops gehad maar deze waren niet echt geschikt om er fulltime op te werken. Een MacBook is prijzig in aanschaf, daarvan ben ik me bewust, maar toch wil ik deze tip geven omdat het voor mij echt perfect werkt en ik nooit meer wat anders wil.

Geen geld voor een MacBook? Probeer dan toch te kijken naar een iets duurder model, houd vooral het werkgeheugen in de gaten. Een laptop die steeds vastloopt, niet goed werkt, traag is of andere mankementen vertoond is niet heel bevorderlijk voor je focus én je humeur. Althans dat is mijn ervaring.

Ook een harde schijf kan handig zijn als je thuis werkt. Op deze manier kun je al je werkgerelateerde zaken apart en bij elkaar houden.

2. Noise canceling headphone

Eén van de beste aankopen die ik het afgelopen jaar gedaan heb: de aanschaf van mijn noise canceling headphone. Wil je echt even ongestoord kunnen werken zonder afgeleid te worden? Dan kan dit in het lijstje van thuiswerk hulpmiddelen niet ontbreken. Ik gebruik ‘m erg vaak en ben er nog iedere dag blij mee.

De koptelefoon die ik gebruik is een JBL E65B NC. Dit is een relatief goedkoop exemplaar maar hij  functioneert prima. Echter denk ik wel dat als je het écht muisstil wilt hebben, je een iets duurdere moeten aanschaffen.

thuiswerk hulpmiddelen

3. Backjoy zitje

Een goede houding is voor iedereen van groot belang, zo ook voor mij. Gezien ik vrij snel rugklachten kan krijgen is een backjoy zitje voor mij de perfecte oplossing.

Het is een fijn hulpmiddel wat ervoor zorgt dat je recht zit waardoor je ergonomisch achter je computer kunt zitten. Alsnog blijft het natuurlijk belangrijk om regelmatig te bewegen en niet uren aan een stuk te zitten want dat is voor niemand goed.

Een zitbal kan ook een handige thuiswerk tool zijn en helpt je – net zoals het zitje – bij een rechte zithouding.

4. Onmisbare thuiswerk hulpmiddelen: Planner of agenda

Zoals ik in mijn blog over plannen ook beschrijf maak ik meestal een lijst met wat ik die week wil doen en kijk ik per dag wat haalbaar is. Dit noteer ik allemaal in mijn planner, momenteel gebruik ik de Eenvoudig leven agenda en die bevalt me goed.

Bij thuiswerken is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk maakt wat je wilt doen op een dag, een goede planner is dus handig om hierin alles te noteren.

5. Een goede drinkfles

Ik ben zo iemand die nog wel eens vergeet om voldoende water te drinken. En dat terwijl ik weet hoe belangrijk water drinken is.

Om dit te voorkomen sjouw ik overal mijn Dopper fles mee naartoe. Deze staat dus ook standaard op mijn werkplek. Doordat er een fles water in het zicht staat vind ik het makkelijker om ook voldoende te drinken. 

De Dopper die ik gebruik is tegelijkertijd een thermoskan, handig voor in de winter, dan gaat er thee in in plaats van water.

thuiswerk hulpmiddelen

6. Laptop standaard

De laptopstandaard die ik gebruik kun je op iedere gewenste manier neerzetten, ideaal. Door de laptop standaard te gebruiken op mijn bureau zit ik verder van het scherm af en kan ik het laptop scherm op ooghoogte plaatsen. Ik gebruik dan een los toetsenbord en losse muis. De laptop dient dan voornamelijk als scherm.

Tegelijkertijd kan ik de laptopstandaard gebruiken om staand te werken of liggend te werken vanuit bed bijvoorbeeld. Multifunctioneel dus.

7. Oordopjes

Bellen of het voeren van videogesprekken doe ik altijd met oordopjes in. Als het gaat om bellen doe ik dit vooral omdat ik dan geen last krijg van een verzuurde arm en zodat ik beide handen vrij heb om aantekeningen te maken.

Bij een videogesprek vind ik het vooral prettig om oortjes in te hebben zodat anderen in mijn omgeving niet gestoord worden door het gesprek.

thuiswerk hulpmiddelen

8. De app atWork

Naast het werk wat ik doe voor FibromyalgieBlog werk ik ook voor klanten, als tekstschrijver en content creator. Bij de ene klant werk ik per opdracht, bij de ander per uur.

Om mijn urenregistratie goed op orde te houden en duidelijk overzicht te hebben voor welke klant ik hoe veel uur gewerkt heb gebruik ik de app atWork. Hierin kun je per klant een urenregistratie aanmaken en weet ik altijd precies hoeveel ik gewerkt heb.

In het begin schreef ik nog wel eens de begin en eind tijden op papier, maar dat bleek toch niet heel praktisch ;).

De app atWork is zowel in de AppStore als in GooglePlay beschikbaar.

Thuiswerk hulpmiddelen: dit staat nog op m’n verlanglijstje

Naast alle thuiswerk hulpmiddelen die ik momenteel al gebruik heb ik ook nog wat dingen op m’n verlanglijstje staan. Ik zou bijvoorbeeld graag 

  • Een hoog/laag bureau lijkt me super fijn omdat het precies afgesteld kan worden op mijn houding en er ook een mogelijkheid is om staand te werken. 
  • Een goede bureaustoel, zoals deze waarbij je zowel het nek- als het rugkussen kunt verstellen lijkt me ook wel heel fijn! 

Maar ja, daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Dus voor nu blijft het nog even op m’n verlanglijstje staan en geniet ik van wat ik wél heb.

Trouwens: Mocht je nou producten zien die je aanspreken, dan zou ik het leuk vinden als je die aanschaft via de links op mijn blog. Middels affiliate marketing krijg ik dan een klein percentage van jouw koopbedrag zonder dat jij daar extra voor betaald. Alvast bedankt! 😀

Zijn er tools die jij na het lezen van mijn blog gaat aanschaffen? Of heb jij juist andere dingen die bij jou niet mogen ontbreken bij het thuiswerken? Leuk als je het laat weten in een reactie!


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie