Update over mijn gezondheid

Zoals ik uit de reacties merk wordt mijn blog graag gelezen omdat mijn berichten bijna altijd wel een positieve twist hebben. Ondanks mijn chronische ziekte helpt positiviteit mij enorm om toch het beste van mijn leven te maken. Dit wil ik graag delen omdat ik heel graag wil dat mensen met een chronische ziekte, net als ik, positief in het leven kunnen staan.

Daarom heeft het bericht met de update over mijn gezondheid wat op zich laten wachten. Het voelt toch wel als een drempel om mijn lezers, die mij zien als een positieve meid, te moeten vertellen dat het eigenlijk helemaal niet zo goed met me gaat. Op de een of andere manier voelt dit als falen.

Maar ik vind dat jullie recht hebben om te weten hoe het met me gaat, daarom heb ik de stap genomen om toch dit bericht te typen.

Update over mijn gezondheid

Ik weet donders goed dat ik moet luisteren naar mijn lichaam en grenzen aan moet geven, dit is ook waar ik regelmatig over schrijf. Ook vertel ik daar vaak bij dat ik wéét hoe moeilijk dat soms is. Het is frustrerend hoe je soms dingen heel goed weet, maar gewoon niet uitvoert.. Want als ik wat meer had gedaan wat ik jullie vertel, zat ik nu niet thuis.

In mijn blog bericht ‘een stap terug, twee vooruit’ wat ik postte op 29 oktober, vertelde ik al dat het van wegen mijn gezondheid wat stiller is op mijn blog. Door de hoge werkdruk had ik weinig energie en meer pijnklachten. Ook mentaal merkte ik dat het me allemaal teveel werd, ik was erg prikkelbaar, snel geïrriteerd, ik wilde ’s morgens mijn bed niet meer uit en had eigenlijk nergens zin in. Hierdoor moest ik even een stapje terug moest doen.

Helaas bleef de druk op het werk hetzelfde.

’s Morgens voor ik moest gaan werken zat ik de laatste weken met regelmaat huilend aan mijn ontbijt, omdat ik het eigenlijk niet op kon brengen om te gaan. Juist omdat er op het werk zo weinig bezetting is momenteel vond ik het enorm moeilijk om thuis te blijven. Ook merkte ik duidelijk dat de organisatie er niet erg blij mee was als ik me een dag ziek meldde, waardoor ik dit niet altijd deed wanneer het nodig was..

Dit heb ik alleen iets te lang volgehouden, waardoor ik nu al 3 weken thuis zit.

Benauwd gevoel en hoge hartslag

Zaterdag 12 november was ik alleen thuis, terwijl ik op de bank de serie ‘White Collar’ aan het kijken was merkte ik dat ik een benauwd gevoel op mijn borst kreeg en moeite had om mijn ademhaling onder controle te houden. Ik had klamme handen, zat helemaal te trillen en voelde me slapjes. Daarna merkte ik dat mijn hartslag enorm hoog was, deze had ik een aantal keer na elkaar een minuut bijgehouden en gemiddeld was mijn hartslag 130 slagen per minuut.

update-gezondheid-hartslag-fibromyagie-blog

Ik merkte dat ik lichtelijk in paniek raakte en wist niet wat ik moest doen. Mijn vriend was verder van huis dan mijn ouders, dus besloot ik mijn moeder te bellen. Ze stelde voor om naar me toe te komen maar dat hoefde van mij niet, ik was al blij dat ik iemand aan de telefoon had. Ondanks mijn paniek wist mijn moeder rustig te blijven, zoals altijd, waardoor ik ook rustiger werd.

Na een lang gesprek met m’n moeder kwam ze met de conclusie dat ze dacht dat ik tegen een burn-out aan zat. En dat deze reactie waarschijnlijk voortkomt uit stress.

Dit kwam binnen als een klap, niet dat het me verbaasde wat ze zei, maar toch. Het was toch een bevestiging, die ik liever niet wilde krijgen.

Thuis van het werk

Mijn moeder had me heel duidelijk gezegd dat ik de komende weken thuis moest blijven van het werk voordat ik echt een burn-out zou krijgen. Ook dit voelde als falen, maar ik wist dat ik eigenlijk geen keuze meer had. Ook al vond ik het enorm moeilijk, mijn moeder had wel gelijk.

Vanaf maandag 14 november zit ik dus thuis. De huisarts vindt het moeilijk om vast te stellen wat het nou eigenlijk is omdat hij niet weet of deze klachten los staan van fibromyalgie of dat het gewoon een combinatie is van fibromyalgie en overbelasting. Hij stelde al voor dat ik in gesprek zou gaan met de psycholoog of medicijnen zou gebruiken, maar hier was ikzelf niet zo enthousiast over. Vooraf had ik al op internet gezocht naar therapieën zodat ik voorbereid zou zijn. Dit heeft gewerkt!

Start nieuwe therapie

Dinsdag 29 november heb ik een intakegesprek gehad voor een nieuwe therapie; kPNI (klinische Psycho- Neuro- Immunologie). Bij deze therapie wordt er gezocht naar de oorzaak van de klachten in plaats van dat de symptomen bestreden worden. Naast de lichamelijke klachten wordt er ook gekeken naar de levensloop, ervaringen, karakter, voeding en fysiologie. Ik ga nog een aparte blog schrijven over deze therapie. Maar dat doe ik als ik er wat meer over kan vertellen!

Dit schema geeft aan wat bekeken wordt bij kPNI:

gezondheid-schema-kpni-fibromyalgie-blog

De dagen thuis

De dagen thuis kom ik wel door, ik probeer toch wat aan mijn blog te werken. Dit geeft me afleiding en ik vind het fijn om te doen. Verder is Netflix mijn grote vriend nu en slaap ik overdag extra. Gelukkig merk ik wel wat vooruitgang, ik voel me niet meer zo down en heb wel wat meer energie. Maar het is nog verre van goed, dat merk ik wel. Kleine taken als de was ophangen kunnen me helemaal uitputten. Als ik daarmee klaar ben voelen mijn spieren alsof ik een uur gesport heb en ben ik soms zelfs buiten adem.

Hier heb ik nog wat moeite mee, want ik moet weer opnieuw leren plannen nu. Ik ben al vaak tegen de muur gelopen afgelopen weken omdat ik ‘dacht dat ik dat wel aankon’. Maar helaas, iets te optimistisch 😉

Ziek zijn en werk

Morgen heb ik een gesprek bij de bedrijfsarts. M’n teamleider heeft me toch wel duidelijk gemaakt dat het érg vervelend is dat ik nu thuis zit, niet alleen voor mezelf maar óók voor de organisatie.. Helaas voelde ik me niet heel veel beter na deze woorden, ik vond het al moeilijk genoeg dat ik niet kón gaan werken. Maar dat is hoe het gaat tegenwoordig.

Ik wacht het gesprek met de bedrijfsarts af, het enige wat ik kan doen is eerlijk zijn over mijn situatie nu en mijn grenzen aangeven wat betreft het werk. Mijn lichaam geeft duidelijk aan dat het even teveel is en aangezien ik dit lang genoeg genegeerd heb is het nu tijd om hier meer gehoor aan te geven.

Verschillende collega’s hebben een app’je gestuurd hoe het gaat en vanuit de locatie waar ik werk heb ik een kaartje gekregen namens het team en de cliënten. Dat doet wel goed 🙂

Dagje weg

Afgelopen weekend waren mijn vriend en ik anderhalf jaar samen, de planning was om naar een feest te gaan in Amsterdam (hier hadden we al een tijdje kaartjes voor) maar gezien we hier beiden niet echt zin in hadden (en ik vooral geen energie) hebben we besloten wat anders te gaan doen.

We hadden een hotel overnachting in Den Bosch geboekt, we hebben ervan genoten! Zondag tegen de avond waren we weer thuis, ik was enorm moe maar ook heel blij dat we toch samen even de deur uit zijn geweest 🙂

Foto’s hiervan kon je zien op Instagram!

Blog

Ondanks mijn vermoeidheid doe mijn best om toch met regelmaat een bericht te posten op mijn blog, dit vind ik zelf er fijn maar ik vind het ook belangrijk dat mijn volgers wat te lezen hebben.

Mocht het ineens wat rustiger zijn dan weet je in ieder geval waar dit door komt. 😉

 

Decembermaand

Positiviteit is voor mij heel belangrijk, dit helpt me ook nu weer om er doorheen te komen. Onlangs zag ik een super leuke actie voorbij komen om wat positiviteit te creëren in de decembermaand. Namelijk een cadeau uitwissel actie! Super leuk 😀

december-cadeautjes-maand-fibromyalgieblog

Wil jij ook positiviteit creëren en ben je dol op cadeautjes? Doe dan net als ik, zeker mee!

>> Lees hier hoe je mee kunt doen.


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie