VIDEO | Het verloop van pijnklachten tot diagnose

Met regelmaat krijg ik de vraag hoe mijn proces van pijnklachten tot diagnose fibromyalgie is gegaan. Daarom heb ik besloten er een video van te maken, leek me wel zo duidelijk! 🙂

Ik deel in deze video wanneer en hoe de klachten begonnen zijn, welke therapieën en behandelingen ik gevolgd heb, welke diagnoses ik gekregen heb en hoe ik uiteindelijk de diagnose fibromyalgie kreeg. (Spoiler: ik heb officieel pas sinds 2017 de diagnose fibromyalgie).

VIDEO: Het verloop van pijnklachten tot diagnose

Mocht de video niet werken kun je het bekijken via YouTube, daar kun je je tevens abonneren op mijn kanaal. Je krijgt dan automatisch een melding wanneer er een nieuwe video online staat. Handig!

8 jaar vanaf pijnklachten tot de diagnose

Met deze video hoop ik de veelvuldige vraag hoe bij mij het verloop van fibromyalgie gegaan is te kunnen beantwoorden. Mocht dat nou niet het geval zijn, reageer dan even onder deze video (op mijn blog of via YouTube) dan beantwoord ik je vraag alsnog.

Daarnaast hoop ik dat ik met deze video wat meer duidelijkheid kan geven voor de mensen die nog geen diagnose hebben. Helaas is de weg naar de diagnose fibromyalgie erg lang omdat alles uitgesloten moet worden. Bij mij heeft het 8 jaar geduurd voordat ik officieel de diagnose fibromyalgie kreeg.

Echter heb ik niet stil gezeten in de tussentijd

Ik heb allerlei manieren gezocht om de pijn draaglijker te maken, maar niets leek daadwerkelijk verlichting te kunnen bieden.

Uiteindelijk is het me gelukt om te leren leven met fibromyalgie. Dat heeft mijn leven aanzienlijk veranderd. In plaats van te zoeken naar een wonderpil die mij beter kan maken, focus ik me nu op positiviteit, gezonde voeding en balans tussen in- en ontspanning.

Wil je meer lezen over leren leven met fibromyalgie? Dan is mijn eBook 20 stappen naar een leuker leven mét fibromyalgie zeker een aanrader. Hierin vertel ik meer over het acceptatieproces en deel ik mijn ervaringen die bij mij hebben gezorgd voor meer inzichten.


Volg Fibromyalgieblog via Facebook, Instagram & YouTube

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Fibromyalgie leren accepteren is voor mij de sleutel geweest naar een leuker & fijner leven. Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

4 gedachten over “VIDEO | Het verloop van pijnklachten tot diagnose”

 1. Dag Nathalie ik heb al 20 jaren pijn.
  En weet nog altijd niets.
  Als ze bloed trekken is er wel altijd iets te kort aan vitamine D of te weinig foliumzuur.

  Beantwoorden
  • Ahh wat lastig zeg! 🙁 En inderdaad, wanneer er zo’n soort tekorten zijn kan er geen diagnose gesteld worden..
   Gebruik je nu supplementen om het aan te vullen?

   Veel sterkte en liefs!

   Beantwoorden
 2. Ik ben nu fuim 79 jaar. De pijn begon toen ik 24 jaar was mret een zenuw ontsteking aam mijn nekwervel die later mijn hele ruggengraat pijn liet doen.werd depressief, kon van de pijn slecht slapen, was op den duur totaal uitgeput. Vond nergens erkenning, men vroeg alleen hoe de verhouding thuis was.kreeg vreselijke hoofdpijnen,burn-out enz. Een maatschappelijk werkster dacht dat het misschien beter was voor mij om buiten de deur te gaan werken,ik had inmiddels een man en 3 kinderen. Ik heb haar idee opgevolgt met resultaat dat ik na vijf en een half jaar totaal ben ingestort. Werd 80 tot 100 % afgekeurd en 5 jaar later ondank al mijn klachten die aanhielden goedgekeurd voor aangepaste arbeid omdat ik geen kostwinner was. Ik had inmiddels doorlopend fysiotherapie, bleef daardoor min of meer mobiel. Ben met 51 jaar gescheiden want ik kon het allemaal niet meer aan. Ben op advies van mijn fysio balneo kuren gaan doen in Roemenië waar ik erg van opknapte,maar kreeg van ziekenfons geen bijdrage. Ik kwam door posttraumatische problemen bij een reumatoloog terecht, die ook bij mij niets kon vinden,maar op mijn vraag wel bereid was mij een verklaring te geven wegens fybromiagie. Daarmee kon ik naar een vereniging die armlastige patiënten een bijdrage gaven om te kuren.zo heb ik de jaren die achter mij liggen niet geleefd maar overleeft. Ik droom nog steeds oo ooit zonder pijn te zijn en eens uitgerust wakker te worden. Ik moet hier nog aan toevoegen dat ik h s p ben en overgevoelig voor veel medicijnen ben. Geen stress of harde geluiden kan verdragen. Geleide meditatie in een groep doet mij goed maar is moeilijk te vinden,ook mindfulnis werkt goed. Verder gebruik ik geen tarwe producten en geen producten van de koe. Na weer totale uitputting en helemaal niet meer kunnen slapen heb ik mijn huisarts zover gekregen dat ik nu b 12 injecties krijg waardoor ik nu ondanks alles toch weer kan slapen, mijn depressie weg is met nog een tiental andere klachten. Niet dat mijn bloed een gebrek aan toonde zoals altijd maar ik ben zelf gaan googelen en vond bij de stichting b 12 tekort wel 160 verschillende aandoeningen die met b 12 tekort te maken konden hebben. Hoort zeg het voort!!! Ik hoop dat je met dit verhaal je voordeel kan doen. Ik wens je heel veel sterkte in de toekomst.

  Beantwoorden
 3. Hoi Nathalie
  Ik heb sinds kort de diagnose Fybromelagie gekregen.. De klachten zijn als ik terug denk 3,5 jaar gelden begonnen met een oorontsteking.. Allergieën Zonneallergir, huisstofmeitallergie steeds meer mijn in mijn lichaam vooral hand, onderrug en nek ik ging afvallen meer bewegen gezonder eten.. Heb 3 kinderen die ik alleen opvoed en werk 20 uur je gaat weer verder laatste 2 jaar gaan de pijnklachten niet meer weg.. Kracht in mijn lichaam wordt steeds minder over de de loop van jaren bij de fysio gelopen en sinds mei 2017 met een burnout komen zitten huisarts flinke tekort vitamine D en ggz ondersteuning maar mijn neef overlijd plotseling goede vriendin wordt ernstig ziek en mijn moeder valt en ze overlijd binnen 3 maanden als enigst kind komt er veel op je af en familie woont allemaal in het buiten land..en je gaat weer verder ik kon op een gegeven moment niet meer eten valt 10 kg af huisarts gaat weer met mij aan de slag maagonderzoek alles wordt gelinkt aan overlijden van mijn moeder maar mijn nek ging steeds meer pijn doen en met mijn handen kan ik bijna niks meer mijn onderrug doet pijn na Phygo somatische fysio, accupuntuur en chiropracter en phygoloog geen verbetering en wordt dan doorverwezen naar de reumatoloog bloed wordt afgenomen inmiddels ook last van mijn dikke tenen foto’s gemaakt en dyganose fybromyaligie en atrose tenen.. Nu net begonnen aan revalidatie.. Met 3 kids, huishouden en 2×2 uur werken valt dat erg zwaar. Het stukje suiker heb ik ergens gelezen zou je daar meer over kunnrn vertellen de rest komt me erg bekent voor ik zie dat hulpverleners met de handen in het haar zitten als het niet verloopt zoals ze verwachten.. Door de hele tijd moe zijn en pijn hebben ben je zo beperkt in je dagelijkse dingen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie