Zo haal je positiviteit in huis!

Afgelopen dinsdag poste ik het blog bericht: Opruimen in je huis en in je hoofd. Vandaag heb ik daar een mooie aanvulling op, namelijk het in huis halen van positiviteit en dit komt het beste tot zijn recht als je huis schoon- en opgeruimd is!

Want naast opruimen en schoonmaken kun je ook op andere manieren positiviteit in huis halen, zodat je iedere dag blij wordt van je eigen huis en een boost krijgt door de positiviteit die het uitstraalt.

Zo haal je positiviteit in huis!

Positiviteit zit niet alleen in je denken en doen, maar ook in de ruimte waar je in leeft. Een opgeruimd en schoon huis zorgt voor een positieve flow. Maar je kunt hier zelf ook nog wat extra’s aan toe voegen, zodat je altijd blij wordt als je in je huis rond kijkt.

Bloemen en planten

Niets fijner dan wat groen om je heen; bloemen en planten hebben een fleurige, gezellige uitstraling. Het maakt je huis gezellig en het geeft een huiselijke look. Probeer de kleuren van de bloemen te matchen met de kleuren die in je al in huis hebt, zodat je niet een mengelmoes van kleuren krijgt. Dit kan namelijk ook zorgen voor onrust. Wees dus kieskeurig met kleuren van bloemen.

Bloemen en planten hebben een fleurige uitstraling waar de meeste mensen vrolijk van worden. Daarnaast hebben sommige bloemen een heerlijk, frisse geur, wat zeker een meerwaarde heeft voor positiviteit in huis!

positiviteit-in-huis-decoratie-fibromyalgieblog positiviteit-in-huis-bloemen-roze-fibromyalgieblog

Decoratie

Tegenwoordig kom je om in alles wat je kunt kopen om je huis te decoreren. In iedere winkel kun je wel leuke frutsels, kaars houders, vaasjes of andere spulletjes vinden om je huis gezellig aan te kleden, vaak moet ik me inhouden om niet alles mee te nemen, haha. Ik ben gek op decoratie en vind het leuk om het huis gezellig aan te kleden maar, less is more! Zorg dat je een paar decoratieve dingen hebt die er echt uitspringen in plaats van 10 kleine frutsels. Hierdoor heb je mooie eyecatchers in huis en hou je het netjes en overzichtelijk.

Decoratie geeft sfeer in huis, het oogt leuk en straalt gezelligheid uit. Te veel decoratie kan een rommelige uitstraling geven; zoek dus een middenweg. Ook hier is het belangrijk om rekening te houden met de kleuren in je huis, zodat het er gezellig maar toch rustig uitziet.

Op een klein dienblad staat het mooi bij elkaar waardoor het minder rommelig oogt als dat het los op tafel staat!

Op de foto hierboven heb ik gekozen voor een wit dienblad omdat dit kleurt met het tv-meubel wat daar achter staat. Deze spulletjes stonden eerst los op tafel maar dat vond ik er te rommelig uitzien. Door alles op een dienblad te plaatsen ziet het er geordend uit en kan ik het ook veel meer waarderen. 🙂

Positieve teksten

Ook deze zijn overal te koop; bordjes met positieve quotes. Zelf vind ik deze ook erg leuk! De bordjes met positieve teksten zien er niet alleen erg leuk uit in je huis, het stimuleert ook jouw positiviteit! Zelf heb ik o.a. een houten bordje met de tekst: ‘A Smile is the prettiest thing you can wear.’ Telkens als ik dit lees, krijg ik automatisch een lach op mijn gezicht.

 

Tegenwoordig heb je trouwens niet alleen bordjes, maar ook allerlei decoratie spullen met positieve teksten. Deze onderzetters heb ik van mijn moeder gekregen, ook lekker positief! 😀

positiviteit-in-huis-onderzetters-positief-fibromyalgieblog

Kies voor teksten die bij je passen. Teksten die jou motiveren of een positief gevoel geven, zodat je dit gevoel telkens krijgt als je de tekst ziet. Hang de teksten op plekken waar je ze regelmatig ziet, zodat je vaak aan de positieve tekst herinnerd wordt. Het kan je helpen om positiever door het leven te gaan en je manier van denken veranderen.

Frisse geur

Iedereen houdt van een frisse geur in huis, de eerste stap is dan ook het regelmatig door luchten van je huis. Daarnaast zijn er bepaalde geuren die zorgen voor een relaxt, ontspannen gevoel, zoals bijvoorbeeld lavendel. Er zijn verschillende manieren hoe je je huis lekker kunt laten ruiken:

  • Geurstokjes (zelf heb ik de geurstokjes van Rituals, super lekker!!)
  • Scentchips of andere geur wax/ geur olie
  • Voor op de slaapkamer gebruik ik bed en body mist, ook van Rituals
  • Geur kaarsen (gezellig nu het weer kouder wordt)
  • Wierook (als je hier van houdt, zelf krijg ik er vaak hoofdpijn van..)
  • Bloemen

 

positiviteit-in-huis-rituals-bed-body-fibromyalgieblog
Bed en body mist. Rituals of karma / Indian Rose Himalaya Honey

 

Prettige frisse geuren zorgen voor een ontspannen gevoel. Een gemakkelijke manier om je huis net wat extra’s te geven!

Muziek

Zet de muziek aan die jij mooi vindt; ontspannen muziek zacht op de achtergrond als je bezig bent of lekkere meezing muziek als je gaat poetsen of koken (de taken zullen meteen een stuk lichter aanvoelen ;)). Kies voor muziek waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Muziek heeft een positief effect op ons welbevinden. Als ik naar mezelf kijk merk ik dat ik vaak behoefte heb om muziek aan te zetten, het geeft mij een ontspannen gevoel en ik kan er erg van genieten. Zeker als ik aan het werken- of poetsen ben vind ik het fijn om muziek aan te hebben. Ook zorgt het voor bepaalde afleiding, wat ook als prettig kan worden ervaren.

Huisdieren

Misschien wat minder gemakkelijk te realiseren als je nog geen huisdier hebt, maar ook huisdieren zorgen voor positiviteit in huis. Het aaien van een huisdier verminderd stress, daarnaast heb je altijd een maatje om je heen die onvoorwaardelijk van je houdt en je kan opbeuren als geen ander, als het even wat minder met je gaat. Daarnaast zijn er, voornamelijk met een hond, nog een aantal bijkomende voordelen; je gaat meer naar buiten omdat de hond uitgelaten moet worden, je hebt hierdoor ook meer beweging en je sociale contacten vergroten (onderweg maak je al snel een praatje met mensen die je hond aanhalen, of zelf met een hond aan het wandelen zijn).

 

Ik ben een enorme dieren liefhebber, thuis hebben we ook altijd dieren in huis gehad. Eind 2010 is ons hondje overleden en hadden we alleen nog katten. Nadat ik jaren had gezeurd en puppy foto’s had gestuurd naar mijn ouders, hebben papa en mama in maart 2014 (eindelijk!) een puppy gekocht. Benji (links) was vanaf dag één mijn maatje. Helaas zie ik ‘m nu minder omdat ik niet meer thuis woon. Een extra reden om regelmatig naar mijn ouders te gaan.

Gelukkig hebben we nu ook een hondje in huis, mijn vriend had Milo (rechts) al twee jaar voor dat we samen gingen wonen, dus die moest natuurlijk mee. 🙂 Voor mij heeft het zeker meerwaarde om een dier om me heen te hebben!

Positief huis

Een positieve flow zorgt ervoor dat je je beter kunt ontspannen en prettiger voelt. Als je moeite hebt om positief in het leven te staan kun je met deze stappen beginnen. Dan is in ieder geval je omgeving positief en kan het daar niet aan liggen. Als je bezig bent met het schoonmaken en opfleuren van je huis zul je je vanzelf wat beter gaan voelen, wat is er nou fijner dan een gezellig, schoon en positief huis?

Hoe zorg jij voor positiviteit in huis? Laat het weten in een reactie! 🙂

 

poetsboek-cover-fibromyalgieblog Heb jij moeite met het opruimen en schoonmaken van je huis? Dan is ‘Het grote poetsboek‘ zeker een aanrader! In dit boek staat alle informatie die je nodig hebt om je huis opgeruimd en schoon te houden, met allerlei handige tips die je gemakkelijk kunt toepassen! Meer informatie over dit boek bekijk je hier.


Volg Fibromyalgieblog via Facebook, Instagram & YouTube

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Fibromyalgie leren accepteren is voor mij de sleutel geweest naar een leuker & fijner leven. Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie