Hoe was mijn zomervakantie 2016? Deel #1

Vandaag is het zondag, wat wil zeggen dat ik morgen weer moet gaan werken. Mijn twee weken zomervakantie zijn alweer om. Omdat de dagbesteding waar ik werk 2 weken collectief gesloten is, had ik dus lekker vrij. Gelukkig had ik die week vooraf donderdag en vrijdag ook vrij dus 2 weken en twee dagen zomervakantie; woehoeee. Even geen ‘moeten’, geen cliënten die van alles van me willen en waar je voor klaar moet staan, geen werkdruk, geen collega’s, gewoon even rust. Hier was ik wel aan toe.

Hoewel ik ook wel zin heb om weer te gaan werken morgen, is de vakantie veel te snel voorbij gegaan. Zoals iedereen wel zal herkennen zijn twee en een halve week zo voorbij, maar ik heb er van kunnen genieten. Vooraf had ik weinig gepland, en dat vond ik ook erg fijn. Ik heb het allemaal van dag tot dag bekeken en dat beviel me prima.

Hoe was mijn zomervakantie 2016? Deel #1

Woensdag 3 augustus had ik mijn laatste werkdag voor de vakantie. ‘s Avonds was ik bij mijn ouders gaan eten en daarna had ik met mijn beste vriendinnetje boodschappen gedaan en de caravan ingericht voor vrijdag. Want mijn vakantie begon met een festival weekend; Reggae Geel! Hier ben ik met mijn beste vriendin en zus naar toe geweest. We hebben het super leuk gehad! Maar het vraagt stiekem toch veel van mijn lijf. Zondag waren we later dan verwacht opgehaald (haha, wat een avontuur..), maar uiteindelijk was ik aan het eind van de middag bij mijn ouders en ‘s avonds weer lekker thuis. Mijn hele verhaal over Reggae Geel lees je hier.

zomervakantie-Reggae-geel-fibromyalgieblog

Maandag en dinsdag had ik niets gepland staan, gelukkig. Alle tijd om mijn spullen van het weekend weer op te ruimen, de was te wassen en mijn blog bij te werken. Heerlijk.

Wajong uitkering aanvragen

Woensdagmiddag zijn mijn ouders bij mij gekomen, mijn vriend was niet thuis. Die ging parachute springen met het team van zijn werk. Spannend!!

Mijn vader had nog wat geklust in ons appartement; wat dingetjes opgehangen en nog plinten gelegd. Mijn moeder en ik gingen samen zitten voor het aanvragen van mijn Wajong uitkering. We hadden wat telefoontjes gepleegd maar toen we uiteindelijk bij de juiste afdeling waren was degene die ons kon helpen niet aanwezig. Dus we waren al snel uitgebeld. Maar goed, toch weer wat stappen ondernomen.

’s Avonds zijn we met z’n 3e uiteten geweest bij een Chinees Restaurant bij ons voor de deur, lekker!

uiteten-vakantie-fibromyalgieblog

Fijn om zo’n hele dag met mijn ouders te zijn. Deze momenten waardeer ik veel meer sinds ik niet meer thuis woon. De band tussen mij en mijn ouders is nooit slecht geweest, maar nu merk ik wel dat het alleen maar beter wordt.

Rond 20.30 uur ben ik met Milo naar het station gelopen om vriendlief op te halen. Hij had een top ervaring gehad 🙂 M’n vriend weet dat ik dat ik ook heel graag parachute wil springen maar dat ik twijfels heb of dat mogelijk is met mijn klachten. Hij vertelde me al snel dat ik het gemakkelijk zou kunnen omdat het niet zwaar belastend is voor je lijf, lief dat hij daar -in al zijn enthousiasme- toch nog aan denkt.

 

Met Milo op het station

Met Milo op het station

Dagje rust en een massage

Donderdag heb ik eigenlijk weer niet zo heel veel uitgevoerd. Mijn vriend was ook thuis en ik heb vooral rustig aan gedaan en geslapen. Tussendoor heb ik nog achter m’n computer gezeten om aan mijn blog te werken. Ik had nog veel last van mijn darmen door het festival weekend en mijn energie level was ook nog niet op pijl.

Vrijdag ben ik later in de middag naar mijn ouders gegaan om daar te eten. Om 19.30 uur had ik een massage gepland staan bij een Guasha therapeute waar ik al twee jaar kom, gemiddeld 1x in de 4 weken. Ik krijg daar een ontspanningsmassage van 1 tot 1,5 uur. Als ik weinig energie heb val ik meestal in slaap haha. Ik was blij dat ik er naar toe kon vrijdag want mijn spieren waren erg pijnlijk, zo’n massage geeft dan toch wat verlichting.

Weekend

Zaterdag zou ik eigenlijk weer Neurofeedback therapie hebben maar m’n therapeute had ook zomervakantie dus dat ging niet door. Een vriendinnetje was bij ons geweest om Milo te plukken 🙂 Terwijl zij de hond plukte, hadden we ook de tijd om weer even bij te kletsen. Het was een gezellige middag en Milo kan er weer even tegenaan. ’s Avonds had ik nog wat energie over dus ben ik op de fiets wat boodschappen gaan doen, toch weer even in beweging geweest. Deze foto plaatste ik op Instagram:

Boodschappen-beweging-vakantie-fibromyalgieblog

Zondag zijn mijn vriend en ik later in de middag naar mijn ouders gegaan. Ze hadden ons uitgenodigd om mee te gaan uiteten, omdat het alweer papa zijn laatste vakantiedag was. ‘s Avonds rond half 11 kwam mijn zus thuis van haar vakantie in Italië, waar ze alleen met de auto naar toe was gegaan. Daar hadden we nog even op gewacht. Stiekem was ik enorm blij dat ze weer veilig thuis was :). Gauw daarna zijn wij ook weer naar ons appartement gereden want het was alweer laat.

Dat was alweer anderhalve week van mijn zomervakantie! Het was mijn bedoeling om de twee weken in een blogpost te zetten, maar de rest zal ik bewaren voor morgen. Anders wordt het wel heel veel, haha.

Wat doe jij graag als je vakantie hebt? Ik vind het leuk als je een reactie achter laat!


Volg FibromyalgieBlog via Facebook & Instagram

Ontdek hoe je meer grip krijgt op jouw leven door Fibromyalgie te accepteren

Ben jij er klaar mee om beperkt te worden door je klachten en wil je de regie terug over jouw leven?

Plaats een reactie