Hi! Ik ben Nathalie

Positief, oplossingsgericht, direct, dol op persoonlijke ontwikkeling en een echte kletskous – althans, als ik je ken. Toch is dit niet altijd zo geweest. Ik groeide op met een depressieve moeder wat lang niet altijd makkelijk was. Op mijn 12 raakte ik zelf in een depressie en op mijn 15e kreeg ik lichamelijke klachten wat later fibromyalgie bleek te zijn. Om het af te maken kreeg ik op mijn 21e een burn-out.

Hoewel dit misschien zwaar klinkt, heeft juist dit alles er juist voor gezorgd dat mijn leven leuker werd. Lees snel verder, dan leg ik het je uit.

De pijnklachten hebben mijn leven compleet op z’n kop gezet..

Ik was boos, verdrietig en teleurgesteld. Het leven voelde zwaar en ik had werkelijk geen idee hoe ik moest omgaan met alle ellende die ik ervoer. School verliep daardoor moeizaam en ik maakte me behoorlijk wat zorgen over mijn toekomst; zou ik ooit kunnen werken? Zou ik ooit een partner vinden die mij accepteert zoals ik ben? Kan ik ooit op mijzelf wonen? Hoe kan ik ooit nog léven met al deze klachten?

Hoewel ik na een aantal jaar steeds beter leerde omgaan met de pijn, vermoeidheid en alle andere klachten die fibromyalgie met zich meebrengt, vroeg ik toch nog te veel van mezelf.

Nadat ik 1,5 jaar in de gehandicaptenzorg had gewerkt, kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Dit kwam omdat ik continu over mijn grenzen ging, de lat te hoog legde, veel van mezelf vroeg en verwachte, altijd ‘ja’ zei als iemand iets van me vroeg en geen tijd nam om te rusten.

 

Het krijgen van een burn-out heeft mijn leven veranderd. Ik realiseerde me dat ik niet meer door kon gaan zoals ik altijd deed. Na aandringen van mijn vriend nam ik contact op met een coach waar ik uiteindelijk 2 jaar lang geweest ben.

In deze jaren heb ik mezelf beter leren kennen; ik groeide van hoopje ellende tot de jonge, positieve, sterke vrouw die ik nu ben. Het was vaak moeilijk, pijnlijk en confronterend, maar dat was wel nodig om te kunnen groeien als persoon.

Nathalie Verberne

Ik kan eindelijk zeggen dat het goed met me gaat

De pijn is zeker voor 50% afgenomen en ik heb meer energie. Ik ben mijn leven gaan vormgeven op een manier die bij me past en maakte de switch van persoonlijk begeleider naar online ondernemer. Hierdoor kan ik mijn tijd indelen op mijn manier waardoor ik veel beter kan luisteren naar mijn lichaam.

Maar dat is niet het enige, dat ik me nu goed voel en minder pijn ervaar heeft met meerdere dingen te maken:

Wat ik de afgelopen jaren geleerd heb, is te waardevol om voor mijzelf te houden. Ik wil dat FibromyalgieBlog.nl de website is die ik miste toen ik net de diagnose had: een website met praktische tips, tricks, inspiratie en positiviteit. Een website waar je verhalen leest vol hoop – in plaats van angst.

Van pijnklachten naar diagnose

Niet alleen voor mij, maar voor veel mensen met pijnklachten is de zoektocht naar een diagnose lang. Bij mij zijn de pijnklachten begonnen toen ik 15 was, maar kreeg jaren later pas officieel de diagnose. Omdat ik hier veel vragen over krijg, heb ik er een video over opgenomen. De video kun je hiernaast bekijken (duurt ruim 10 minuten).

Dankjewel dat je er bent!

Fijn dat je mijn blog gevonden hebt. Ik weet zeker dat wanneer je mijn blogs leest en met de tips aan de slag gaat, of gebruik maakt van mijn aanbod, jij ook zult gaan ervaren dat een leuk leven met fibromyalgie écht mogelijk is.

Ik en mijn enthousiasme staan in ieder geval klaar om jou te helpen; want hoewel je het zelf moet doen, hoeft het zeker niet alleen.

Vragen aan mij of over mijn aanbod?
Neem gerust contact met me op!