Mijn favorieten

Vaak krijg ik de vraag welke hulpmiddelen ik gebruik of welke zelfhulp boeken ik aanraad. Het leek me daarom handig om dit te bundelen op één pagina zodat je een duidelijk overzicht hebt en indien gewenst alles meteen kunt bestellen.

Mijn Favoriete Zelfhulpboeken

Mijn Favoriete Zelfhulpboeken

In dit boek beschrijft Marleen Schefferlie – die zelf ook fibromyalgie heeft – haar pijn CV en neemt ze je mee met verschillende therapiesessies. Daarnaast interviewt ze lotgenoten die ook fibromyalgie of een andere vorm van chronische pijn hebben. Een boek vol herkenbare verhalen. Lees mijn review.

De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson

Wat Mark duidelijk wil maken is dat we tegenwoordig leven in een wereld waarin we ‘fucks’ geven om werkelijk alles. En dat is juist hetgeen wat ons zo ongelukkig maakt. Mark Manson leert je in dit boek om te kiezen waar jij een fuck om wil geven. Welke pijn ben je bereid te verdragen? Lees mijn review.

Het mens achter de labels – dsm meisjes

Hoe voelt een paniekaanval? Is iemand met borderline echt zo snel boos? Kun je meerdere persoonlijkheden hebben? Wil iemand met een eetstoornis gewoon dun zijn? Antwoorden op deze en andere vragen vind je in de interviews en verhalen in dit boek. Lees mijn review.

Ikigai – Ken Mogi

Ikigai is een Japanse wijze om het doel van je leven te ontdekken. Ikigai kent vijf pijlers die in het boek duidelijk worden uitgelegd. Er worden veel voorbeelden benoemd waardoor het duidelijk wordt wat Ikigai precies inhoudt. Je leert wat Ikigai is én hoe jij je je eigen Ikigai kunt vinden.

Nooit meer te druk – Tony Crabbe

Als je ook iemand bent die het altijd ‘druk’ heeft of moeite hebt met de huidige (drukke) maatschappij is dit boek een absolute aanrader. Het staat vol met praktische tips om meer rust, structuur en overzicht te creëeren in jouw leven. Het heeft mij geholpen minder ‘druk’ te zijn.

Hoe overleef ik moeilijke mensen? – Jörg Berger

Vind jij het moeilijk om met ‘moeilijke mensen’ om te gaan? In dit boek wordt besproken hoe je omgaat met grensoverschrijders, praatjesmakers, dominante mensen, negatievelingen, wraakzuchtigen, vermijders en energieverslinders, maar ook waar het gedrag vandaan komt.

Je bent nu hier – Rosamund Stone Zander

Het verleden en je jeugd vormt je, maar ervaringen uit je jeugd kunnen ook erg belemmerend zijn in je volwassen leven. In het boek Je Bent Nu Hier leer je over kindpijn, en hoe je verhalen uit je jeugd leert herkennen én herschrijven. Het helpt je om de relatie met jezelf en anderen te verbeteren.

De Kracht van Betekenis – Emily Esfahani Smith

Hoe geef je zin aan je leven? De Westerse wereld is geobsedeerd door geluk, toch voelen veel mensen zich doelloos. In De Kracht van Betekenis gaat Emily Esfahani Smith hier dieper op in, zij stelt dat we het verkeerde doel najagen; niet geluk maar betekenis maakt het leven de moeite waard.

master your mindset michael pilarczyk

Master Your Mindset – Michael Pilarczyk

Je mindset is een belangrijke tool om je leven vorm te geven op een manier die bij jou past. Zodat jij jouw mooiste leven kunt creëren. In het boek Master Your Mindset leer je over je mindset, over zingeving en bewustwording. Je leert wat belemmerende gedachten en emotionele blokkades zijn en hoe je deze kunt oplossen. Ik ben dit boek momenteel nog aan het lezen, als ik het uit heb schrijf ik er een review over.

De Gelukkige Piekeraar – Bart Verkuil

Ben jij ook zo’n piekeraar? In het boek De Gelukkige Piekeraar wordt duidelijk uitgelegd waarom we piekeren, waar het vandaan komt maar zeker ook hoe je er meer grip op krijgt. Het weten waarom je piekert, heeft mij al veel rust gebracht. Het boek is super praktisch en je begrijpt na het lezen meer over piekeren en hoe jouw brein werkt.

mag-ik-even-mijn-aandacht

Mag ik even mijn aandacht – Inger Strietman

In de huidige wereld zijn we veel bezig met ‘moetjes’, voldoen aan verwachtingen en vergeten we onszelf meer dan eens. Het boek ‘Mag ik even mijn aandacht’ gaat om gezond egoïsme. Hoe kun je jezelf meer centraal zetten in jouw leven? Hoe zorg je beter voor jezelf? Dit boek staat vol met eye-openers en leert je om meer tijd voor jezelf te maken en voor jezelf te zorgen – zonder schuldgevoel – zodat je een leven kunt creëren wat bij jou past.

Mijn Favoriete Hulpmiddelen

Spijkermatje

Al jaren gebruik ik een spijkermatje om tot diepe ontspanning te kunnen komen én om pijn te verlichten. Een spijkermatje klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar toch kunnen juist mensen met fibromyalgie er veel baat bij hebben. Meer informatie en mijn persoonlijke ervaring lees je in mijn uitgebreide review.

Laptop Standaard

Omdat ik regelmatig last heb van rugklachten én veel achter de computer werk is een laptop standaard voor mij een ideale uitkomst. Ik kan zowel liggend als staand werken om mijn rug te ontlasten. Ook als ondersteuning bij het lezen van een boek is het een fijne tool om ergonomisch te zitten lezen. Bekijk mijn review voor alle info en mijn ervaring.

Noise cancelling koptelefoon – JBL

Prikkels, en dan zeker geluid, vind ik soms bést wel een dingetje. Mijn noise cancelling koptelefoon is daarom een perfecte uitkomst. Het helpt me om lekker in mijn eigen bubbel te zitten, zonder afleiding en prikkels van buitenaf. Ik heb de Ik heb zelf de JBL E65BT NC; een prima koptelefoon voor een prima prijs. Lees mijn review voor alle ins- en outs

Backjoy Zitje

Ik zit veel op een dag. Om mijn rug niet te veel te belasten én om een ergonomische en rechte houding aan te nemen maak ik gebruik van een Backjoy zitje. Dankzij dit zitje neem je automatisch een goede en rechte houding aan, ideaal voor degene die veel zitten op een dag én als je je onderrug niet te veel wil belasten.

Massage apparaat

Met regelmaat maak ik gebruik van een massage apparaat om mijn spieren los te masseren zodat ik minder last heb van stijfheid en de pijn afneemt. Het apparaat wat ik gebruik is inmiddels al meer dan 30 jaar oud en wordt dus niet meer verkocht ;). Wel heb ik een blog geschreven met de 5 beste massageapparaten. Het massage apparaat onder de button hieronder komt het meest overeen met het apparaat wat ik gebruik.